Fortsätt till huvudinnehåll

Detox och rening av lever och njurar

Hej alla fina!

Vill ni hänga på mig när jag kommer att göra något som vitaliserar kroppen, som kommer att göra mig piggare och rensa ut toxiner och skräp ur kroppen?
Det kommer även att gynna matsmältningen och driva ut överskott av gallstenar. TJOHOOOO!!
Har du problemhy så är detta perfekt för dig att göra. 


Snart är det här året till ände och vi får se fram emot ett nytt färskt oskrivet år med fantastiska möjligheter. Att därtill göra det med en friskare kropp är ju inte helt fel :)
Själv ska jag ta tag i en lättare detox i 4 veckor sammanlagt där jag utesluter all sorts mjöl- och mjölkprodukter, socker i alla former
 och rött kött. Denna detox rekommenderas starkt inför den sista leverreningen, eller reningen av gallblåsan, eftersom det är stenar som ska komma ut. Leverreningen (eller att man hjälper levern att göra sig av med gifter) kan vi säga att man gör med själva detoxen som sker före den så kallade "leverreningen". 
Jag kommer att påbörja min detox den 4 Januari.

Under dessa detoxveckor kommer jag att enbart äta fågel, fisk och grönsaker/sallader. Ångkokas eller tillagas mjukt i ghee eller kokosolja (med smak). Inga raffinerade produkter. Någon frukt (bl.a äpple som är bra för njurarna) o bär kan få slinka ner. Kommer att göra gröna smoothies på ex grönkål, bladsallader, färsk ingefära, opastöriserad äppelcidervinäger, bladselleri, bär etc. 

Jag kommer under de första dagarna även att köra på en mildare leverrening som även är lymfrenande. Då tar jag:


  • 5 klyftor vitlök
  • 2 eko citroner (behöver ej skalas. Viktigt att de är ekologiska. Skär i bitar så går det lättare att mixa). 
  • 2 dl kokt, lite avsvalnat vatten. (För hett vatten förstör vitlökens goda egenskaper)
  • 2 msk olivolja

Allt mixas ihop och förvaras i kylskåp. Ta 1-2 msk morgon och kväll på tom mage tills mixen är slut. 

Efter denna mildare leverrening och lymfrenare gör jag en njurrening. Detta för att njurarna ska orka ta hand om alla toxiner som följer med leverreningen och den lättare detox som jag kommer att göra. 

Det finns två sätt att göra njurreningen på....


1. Äppeljuice + Hydrangea

Ta örten Hydrangea arborescentis rot (vidjehortensia) skär den i bitar och blötlägg den först under ett dygn, koka sen upp den med äppeljuice och låt den sjuda i ca 20 minuter. Sila sen vätskan. Den finns även som tinktur att köpa hos ex en närings- och örtmedicinsk terapeut. Hör även med hälsokostaffärer eller homeopat.
  • Drick ett 1 glas av av blandningen hydrangea + äppeljuice 3 gånger per dag
Fortsätt kuren ca 3 - 4 veckor.
Ca 50 gram Hydrangenrot behövs på en liter äppeljuice.

​Du kan även ta hydrangea via droppar som du blandar ut i lite lite vatten. 

2. (Olivolja + Citron) + magensiumoxid

En liknande reningsmetod som för leverrening  (se nedan) samt därtill magenesiumoxid.
  • Drick 1 glas med 1 matsked olivolja mixat med en citron ( alt. grapefrukt) samt ca 400 mg magnesiumoxid samtidigt. Gör detta 2 gånger per dag.
Fortsätt kuren ca 2 - 3 veckor.
 


Jag kommer att välja det första alternativet, eftersom alla magnesiumpreparat gör magsyran mer basisk. Den ska vara så sur som möjligt för att kunna smälta maten. Annars kommer halsbränna som ett brev på posten. 

Efter det kommer jag att köra en effektivare leverrening (gallblåserening), men som ändå är skonsam och superenkel att göra. Det gör jag på en helg, förslagsvis med början den 30:e januari och den gör man enbart under lördag och söndag.

Har du hoppat över njurreningen och/eller detox så se till att du åtminstone detoxar eller fastar 1 vecka innan du startar upp med den effektivare leverreningen, annars är risken att du mår dåligt (mår illa etc) 

Häng på vetja! 

Det är då dags några dagar i förväg att beställa hem något som heter Magnesiumsulfat (epsomsalt/bittersalt). Det kan man göra på apoteket. Det tar bara någon dag att få hem. 1 burk räcker till 2 omgångar (om man vill göra den igen om ett halvår eller så...) Kostar 139:-. Brukar annars finnas på hälsokostaffärer också. Men kolla i förväg så att du får tag i det. 

Jag får inte äta grapefrukt, så jag kommer att ta 2 lime i stället.

MEN.... Har du någon sjukdom (hjärt- och kärl, lever eller njursjukdomar etc), så tala med din läkare innan du gör njur- och leverreningen. Likaså ska du inte göra leverreningen om du har opererat bort gallan.

Mag, System, Mänskliga, Rötning, Märkta, Diagrammet

Recept:

  • Lördag morgon
  • Drick rikligt med vatten, inta en kolhydratrik frukost, exempelvis gröt med frukt
  • Lördag förmiddag: 
  • Drick vatten efter behov
  • Lördag kl 14:00
  • Ät en kolhydratrik lunch, exempelvis grönsaker och ris. Ät och drick inget mer vatten efter detta klockslag (viktigt)
  • Lördag eftermiddag
  • Blanda 4 msk epsomsalt med 7,5 dl vatten, ska användas senare. Ställ blandningen i kylen, blir bättre smak och lättare att dricka då. Blandningen räcker till 4 glas, och kommer smaka svagt beskt när du dricker den. Du kan eventuellt blanda lite C-vitaminpulver i blandningen för bättre smak.
  • Lördag kl 18:00
  • Drick första glaset (1), inta en fjärdedel av epsomblandningen (ca 2 dl).
  • Lördag kl 20:00
  • Drick andra glaset (2), inta nästa fjärdedel av epsomblandningen (ca 2 dl).
  • Lördag kl 21:45
  • Blanda 1,5 dl kallpressad olivolja med en pressad citron + 1 pressad grapefrukt. Mixa blandningen väl. Blandningen kommer vara relativt lätt och dricka, len och sur. Ställ även väckarklockan på 07:00
  • Lördag kl 22:00: 
    Drick hela olivoljeblandningen. Lägg dig direkt i sängen (viktigt för att få ut fler stenar), lägg dig på högersida och försök nu att sova. Gallstenarna börjar nu att röra på sig genom olivoljechocken som aktiverar gallan att pressa ut dom (ibland kan man känna av hur de lämnar levern)
  • Söndag kl 07:00:
    Drick tredje glaset (3), inta tredje fjärdedelen av epsomblandningen (ca 2 dl). Ställ klockan på 09:00 och försök somna om
  • Söndag kl 09:00: 
    Drick fjärde glaset (4), inta sista fjärdedelen av epsomblandningen (ca 2 dl). Hela kuren är nu klar ..

Det ska bli jätteintressant om ni vill följa med på "reningståget" och möta våren på lätta ben :)

Man rekommenderar även att göra en parasitrening innan man gör själva leverreningen, för att sedan få ut dem genom gallstenarna där de kapslat in sig. Medel för parasitbekämpning kan man införskaffa på hälsokostaffären. 

Värme & Kärlek
Christina 











Källa:
http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...