Fortsätt till huvudinnehåll

Granatäpple- & Apelsinglögg. Alkohol- och sockerfri

Oooh jag är såååå lyckligt nöjd!

Jag hade som en svår utmaning att göra en alkoholfri och sockerfri glögg som skulle vara supergod! Ja, varför inte nyttig på kuppen?
Visst låter det nästan som en omöjlighet?


Själv är jag så trött på all sötsliskig glögg. En del är så söta att man får halsbränna på kuppen. Nej, jag vill ha något som är naturligt friskt och kryddigt gott.  

Så får jag presentera... en sån fantastiskt god glögg att jag var tvungen att ta om och om och om igen. Tycker själv att den är godast inte alltför varm.


Jag föredrar den osötad, men vill du så kan du söta upp den med björksocker när du värmer den. Är man ovan vid sockerfritt så kan den kanske upplevas som lite torr. Men som sagt, snabbt åtgärdat. Björksocker höjer inte blodsockret och sägs t.o.m bekämpa karies. Var lite aktsam så du inte tar för mycket, då den kan verka laxerande i stora mängder om man är ovan vid den.

Jag hittade ett grundrecept på Kung Markattan, men ändrade en aning i ingredienslistan till denna glögg. 




Granatäpple- & Apelsinglögg.  Alkoholfri och sockerfri.

Så god att du kommer att vilja dricka den även som nyttig saft...

Granatäpple och dess fantastiska och ovanligt nyttiga har jag skrivit om tidigare HÄR

Har du inte läst det inlägget så kommer du direkt att inhandla detta när du läst om det .... :) :) (Tror jag)


  • 1 liter Kung Markattan granatäpplejuice. Den är utan socker och tillsatser
  • 1 flaska (630 ml) Kullamust Äpple, osötad. Den är på 100% kallpressade äpplen, utan tillsatser. Ta annan liknande osötad äppelmust om du inte får tag på den. 
  • 25 st kryddnejlikor
  • 2 kanelstång
  • 1-2 tsk kardemummakärnor
  • 1 stor eller 2 mindre pomeransskal
  • 2 stjärnanis
  • grovrivet skal av 1 apelsin (ekologisk. Se till att inte få med för mycket av det vita innanför skalet, för då kan det bli beskt)
  • 1 pressad apelsin
  • 2 pressade clementiner Ekologisk. De oekologiska är besprutade med nervgift !!!
  • (eventuellt 2 dl ekologiska russin). Det ger en viss sötma som kan vara gott om man inte sötar för övrigt.


Koka upp allt och låt koka i 5 min. Rör lite ibland. l
Låt stå att dra i 15 min

Sila av ner i en annan kastrull. Under tiden du silar så klämmer du ur saften ur russin och och kryddor med en gaffel. Koka upp glöggen igen.

KLART!! Häll upp i rena flaskor medan glöggen är het.

Jag har länkat till produkterna för att ni ska få se vad ni ska leta efter i affären. Jag är inte sponsrad på något sätt.

Värme & Kärlek

Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att