Oooh jag är såååå lyckligt nöjd!
Jag hade som en svår utmaning att göra en alkoholfri och sockerfri glögg som skulle vara supergod! Ja, varför inte nyttig på kuppen?
Visst låter det nästan som en omöjlighet?
Själv är jag så trött på all sötsliskig glögg. En del är så söta att man får halsbränna på kuppen. Nej, jag vill ha något som är naturligt friskt och kryddigt gott.
Så får jag presentera... en sån fantastiskt god glögg att jag var tvungen att ta om och om och om igen. Tycker själv att den är godast inte alltför varm.
Jag föredrar den osötad, men vill du så kan du söta upp den med björksocker när du värmer den. Är man ovan vid sockerfritt så kan den kanske upplevas som lite torr. Men som sagt, snabbt åtgärdat. Björksocker höjer inte blodsockret och sägs t.o.m bekämpa karies. Var lite aktsam så du inte tar för mycket, då den kan verka laxerande i stora mängder om man är ovan vid den.
Jag hittade ett grundrecept på Kung Markattan, men ändrade en aning i ingredienslistan till denna glögg.
Granatäpple och dess fantastiska och ovanligt nyttiga har jag skrivit om tidigare HÄR
Har du inte läst det inlägget så kommer du direkt att inhandla detta när du läst om det .... :) :) (Tror jag)
Koka upp allt och låt koka i 5 min. Rör lite ibland. l
Låt stå att dra i 15 min
Sila av ner i en annan kastrull. Under tiden du silar så klämmer du ur saften ur russin och och kryddor med en gaffel. Koka upp glöggen igen.
KLART!! Häll upp i rena flaskor medan glöggen är het.
Jag har länkat till produkterna för att ni ska få se vad ni ska leta efter i affären. Jag är inte sponsrad på något sätt.
Värme & Kärlek
Christina
Jag hade som en svår utmaning att göra en alkoholfri och sockerfri glögg som skulle vara supergod! Ja, varför inte nyttig på kuppen?
Visst låter det nästan som en omöjlighet?
Själv är jag så trött på all sötsliskig glögg. En del är så söta att man får halsbränna på kuppen. Nej, jag vill ha något som är naturligt friskt och kryddigt gott.
Så får jag presentera... en sån fantastiskt god glögg att jag var tvungen att ta om och om och om igen. Tycker själv att den är godast inte alltför varm.
Jag föredrar den osötad, men vill du så kan du söta upp den med björksocker när du värmer den. Är man ovan vid sockerfritt så kan den kanske upplevas som lite torr. Men som sagt, snabbt åtgärdat. Björksocker höjer inte blodsockret och sägs t.o.m bekämpa karies. Var lite aktsam så du inte tar för mycket, då den kan verka laxerande i stora mängder om man är ovan vid den.
Jag hittade ett grundrecept på Kung Markattan, men ändrade en aning i ingredienslistan till denna glögg.
Granatäpple- & Apelsinglögg. Alkoholfri och sockerfri.
Så god att du kommer att vilja dricka den även som nyttig saft...Granatäpple och dess fantastiska och ovanligt nyttiga har jag skrivit om tidigare HÄR
Har du inte läst det inlägget så kommer du direkt att inhandla detta när du läst om det .... :) :) (Tror jag)
- 1 liter Kung Markattan granatäpplejuice. Den är utan socker och tillsatser
- 1 flaska (630 ml) Kullamust Äpple, osötad. Den är på 100% kallpressade äpplen, utan tillsatser. Ta annan liknande osötad äppelmust om du inte får tag på den.
- 25 st kryddnejlikor
- 2 kanelstång
- 1-2 tsk kardemummakärnor
- 1 stor eller 2 mindre pomeransskal
- 2 stjärnanis
- grovrivet skal av 1 apelsin (ekologisk. Se till att inte få med för mycket av det vita innanför skalet, för då kan det bli beskt)
- 1 pressad apelsin
- 2 pressade clementiner Ekologisk. De oekologiska är besprutade med nervgift !!!
- (eventuellt 2 dl ekologiska russin). Det ger en viss sötma som kan vara gott om man inte sötar för övrigt.
Koka upp allt och låt koka i 5 min. Rör lite ibland. l
Låt stå att dra i 15 min
Sila av ner i en annan kastrull. Under tiden du silar så klämmer du ur saften ur russin och och kryddor med en gaffel. Koka upp glöggen igen.
KLART!! Häll upp i rena flaskor medan glöggen är het.
Jag har länkat till produkterna för att ni ska få se vad ni ska leta efter i affären. Jag är inte sponsrad på något sätt.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar