Tänk att grönsaker skulle jag kunna leva på. Så fantastiskt många olika smaker man kan få fram. Det här är ett suveränt supergott tillbehör till både kött, fågel eller lax. Eller varför inte som en ensamrätt med ex kokta rödbetor och stekt ägg till. MUMS!!
Välj de rotsaker du vill och tycker om och mängd utefter hur många personer som ska serveras. Tänk på att det krymper ihop.
Jag tog:
3 morötter
3 palsternackor
1 bit rotselleri
1 liten kålrot
2 gula lökar
1 persiljerot
Herbamare örtsalt, nymald svartpeppar
avokadoolja (eller kokosolja, inte deodoriserad) och smör, eller ghee
(Avokadoolja är en av de oljor som tål höga temperaturer och är jättenyttigt)
Hacka grönsakerna i centimeterstora bitar
Ringla avokadoolja i botten på en stor ugnsform. Lägg i grönsakerna och krydda. Blanda om. Klicka på lite smör eller ringla på lite ghee.
Släng in grönsakerna i ugnen. Det tar ca 30 min för att bli klart. Rör om ett par gånger under tiden.
Gott att servera som tillbehör eller som en ensamrätt med kokta rödbetor och stekt ägg.
Härlig fredag på er!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar