Hellu!!
Har ni som jag, kylskåpet fullt av mat som ni inte vet vad man ska göra med....Liiite less på julmaten nu, hur gott det än var.
Jag hade en massa rotgrönsaker, prinskorv, biffkött, köttbullar, rödbetssallad, grönkål som jag hade stekt i kokosolja med vitlök, örtsalt och rostade pinjenötter , lite ringlad olivolja på. Mums!
Har ni julskinka och revbensspjäll också?
Ja det går att köra allt till en supergod pytt.
Tillsätt hackad lök, purjolök och krydda upp med örtsalt, svartpeppar och min numera favoritkrydda från Ödsmåls örtagård med medelhavsalt, ramslök, libsticka, persilja, gräslök, timjan, citronmeliss och salvia (Ja, ni hör ju själva vilken smaksensation)! Just den här kryddan lämpar sig så enormt fint till bl.a rotgrönsaker

HÄR hittar ni deras facebooksida så ni kan kika lite närmare på allt de har och gör.
En påse med örtsalt ligger på ca 40 g
Nå, tillbaka till receptet:
Stek i ugnen ca 30 min 175°
Servera med stek ägg och rödbetssallad
Har ni som jag, kylskåpet fullt av mat som ni inte vet vad man ska göra med....Liiite less på julmaten nu, hur gott det än var.
Jag hade en massa rotgrönsaker, prinskorv, biffkött, köttbullar, rödbetssallad, grönkål som jag hade stekt i kokosolja med vitlök, örtsalt och rostade pinjenötter , lite ringlad olivolja på. Mums!
Har ni julskinka och revbensspjäll också?
Ja det går att köra allt till en supergod pytt.
Tillsätt hackad lök, purjolök och krydda upp med örtsalt, svartpeppar och min numera favoritkrydda från Ödsmåls örtagård med medelhavsalt, ramslök, libsticka, persilja, gräslök, timjan, citronmeliss och salvia (Ja, ni hör ju själva vilken smaksensation)! Just den här kryddan lämpar sig så enormt fint till bl.a rotgrönsaker

HÄR hittar ni deras facebooksida så ni kan kika lite närmare på allt de har och gör.
En påse med örtsalt ligger på ca 40 g
Nå, tillbaka till receptet:
- Ringla lite avokadoolja (Smält kokosolja går också bra) i botten av en ugnsform.
- Skär grönsakerna i någorlunda lika stora bitar.
- Lägg över grönsakerna i formen, krydda med örtsalt och gärna även med den goda Ödsmålskryddan och blanda om. Ringla lite olja eller ghee ovanpå.
Stek i ugnen ca 30 min 175°
- Stek under tiden kött, köttbullar, korv, grönkål och gul lök som du skurit i bitar. Krydda med lökkrydda, nymalen svartpeppar och herbamare örtsalt. Lägg till l purjolöken och låt en steka med någon minut.
- Blanda ihop med de stekta rotgrönsakerna
Servera med stek ägg och rödbetssallad
Kommentarer
Skicka en kommentar