Inte alls svår att göra. Kräver bara lite extra av olika kryddor. Jag struntade dock i potatisen som egentligen ska vara i, men ingen vare sig märkte något eller saknade det.
Ekologiska varor rätt igenom. (Umamikryddan har jag inte hittat som ekologiskt alternativ)
600 g älgfärs (eller köttfärs från gräsbeteskor)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
500 g passerade tomater
200 g rotselleri
2 morötter, ca 200 g sammanlagt
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
1,5 kalvbuljongtärning
salt (himalaya, trocomare/herbamare)
nymalen svartpeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk mortlad kummin
1 tsk oregano
2-3 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk umamikrydda
kokosolja att steka i
Gör så här:
- Hacka löken, skär paprika och rotselleri i fina bitar
- Grovriv morötterna
- Stek köttfärsen i olja och tillsätt sedan grönsakerna som får steka med en stund på svagare värme
- Riv vitlök och tillsätt det
- Krydda med salt/örtsalt
- Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och kryddor
- Låt småputtra under lock i ca 10 min
- Smaka av
KLART! JÄTTEJÄTTEGOTT!
Servera eventuellt med en klick rysk yoghurt
Måste få dela med mig av den härliga solnedgången och vyn under min promenad.

Kommentarer
Skicka en kommentar