Fortsätt till huvudinnehåll

Plättlätta pannkakor eller "falska" blinier, mejerifria och glutenfria











Hej alla finingar!
Jag är så superglad att jag fått så många prenumeranter. Ni är uppe i över 560 nu. Så himla kul!! 
Tecknar du dig som prenumerant på mina inlägg så glöm inte att bekräfta via ett mail som du får till din e-post. Ibland hamnar den i skräpposten, så håll utkik där om den inte kommer upp i din inkorg.

Du vet väl att du även kan välja att följa mig på Blogovin? Du hittar en klickbar figur längst ner på sidan, eller länken till höger om du klickar på de streckade linjerna högst upp, vilket syns när du använder mobilen. Där finner du även receptmenyerna. På Bloglovin finns även så många andra fina bloggar att följa. Bara att "smurfa" runt 😉

Nu har jag kommit hem från den underbara stugan. Värmen har kommit tillbaka med stark härlig sol, så jag nästan ångrar att jag inte stannade kvar lite till. Är ju fortfarande sjukskriven i väntan på operation. Det maler så saaaakta.... Värken i kroppen börjar bli olidlig liksom tröttheten, men vet ju att det finns ljusning. Under tiden sköter jag om mig på bästa sätt.










Gjorde mig pannkakor till lunch idag. Jättegoda fluffiga plättlätta-att-göra-pannkakor. Liknar lite ryska blinier, men utan mejerier, vetemjöl och jäst. Bovete är ju en ört och innehåller således inte gluten.
Grymt goda tillsammans med svarta vinbär, smör, riven kokos och eventuellt ringla lite äkta lönnsirap över om man vill ha en lite sötare variant. Halleluja moment! Lönnsirap sänker ditt blodsocker och jag tror och hoppas att det kommer att uppmärksammas inom diabetesfronten snart.

6 pannkakor (2 port)

4 ägg
1 dl vatten
2 dl krämig kokosmjölk
2 msk fiberhusk (finns oftast på hyllan vid glutenfritt eller vid mjöler)
2 msk bovetemjöl (finns på samma ställen som ovan)
3-4 krm salt (oraffinerat)


  1. Vispa upp äggen med vatten och kokosmjölk.
  2. Vispa noga ner fiberhusken. Det får inte bildas klumpar
  3. Tillsätt bovetemjöl och salt. Låt svälla 5 minuter. Det blir en ganska seg smet.
  4. Stek i en blandning av kokosolja och smör.
  5. Ta gärna hjälp av en sås-slev och ta två fulla sås-slevar med smet till en pannkaka. Vicka på pannan så att smeten rinner ut lite, så att de inte blir alltför tjocka
  6. Stek på medelvärme. Har du för stark värme så hinner de inte bli genomgräddade.


Servera dessa nystekta och varma godingar med svarta vinbär (Vinbär finns i fryshyllan på affären om du inte har lyxen att ha egna buskar), massor av riven kokos, kallt smör och som sagt, om du vill – gärna lite lönnsirap. Drick gärna ett glas iskall osötad mandelmjölk/nötmjölk till. Oooh lala!!



Värme & Kärlek
Christina

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...