Hej alla finingar!
Jag är så superglad att jag fått så många prenumeranter. Ni är uppe i över 560 nu. Så himla kul!!
Tecknar du dig som prenumerant på mina inlägg så glöm inte att bekräfta via ett mail som du får till din e-post. Ibland hamnar den i skräpposten, så håll utkik där om den inte kommer upp i din inkorg.
Du vet väl att du även kan välja att följa mig på Blogovin? Du hittar en klickbar figur längst ner på sidan, eller länken till höger om du klickar på de streckade linjerna högst upp, vilket syns när du använder mobilen. Där finner du även receptmenyerna. På Bloglovin finns även så många andra fina bloggar att följa. Bara att "smurfa" runt 😉
Nu har jag kommit hem från den underbara stugan. Värmen har kommit tillbaka med stark härlig sol, så jag nästan ångrar att jag inte stannade kvar lite till. Är ju fortfarande sjukskriven i väntan på operation. Det maler så saaaakta.... Värken i kroppen börjar bli olidlig liksom tröttheten, men vet ju att det finns ljusning. Under tiden sköter jag om mig på bästa sätt.
Gjorde mig pannkakor till lunch idag. Jättegoda fluffiga plättlätta-att-göra-pannkakor. Liknar lite ryska blinier, men utan mejerier, vetemjöl och jäst. Bovete är ju en ört och innehåller således inte gluten.
Grymt goda tillsammans med svarta vinbär, smör, riven kokos och eventuellt ringla lite äkta lönnsirap över om man vill ha en lite sötare variant. Halleluja moment! Lönnsirap sänker ditt blodsocker och jag tror och hoppas att det kommer att uppmärksammas inom diabetesfronten snart.
6 pannkakor (2 port)
4 ägg
1 dl vatten
2 dl krämig kokosmjölk
2 msk fiberhusk (finns oftast på hyllan vid glutenfritt eller vid mjöler)
2 msk bovetemjöl (finns på samma ställen som ovan)
3-4 krm salt (oraffinerat)
- Vispa upp äggen med vatten och kokosmjölk.
- Vispa noga ner fiberhusken. Det får inte bildas klumpar
- Tillsätt bovetemjöl och salt. Låt svälla 5 minuter. Det blir en ganska seg smet.
- Stek i en blandning av kokosolja och smör.
- Ta gärna hjälp av en sås-slev och ta två fulla sås-slevar med smet till en pannkaka. Vicka på pannan så att smeten rinner ut lite, så att de inte blir alltför tjocka
- Stek på medelvärme. Har du för stark värme så hinner de inte bli genomgräddade.
Servera dessa nystekta och varma godingar med svarta vinbär (Vinbär finns i fryshyllan på affären om du inte har lyxen att ha egna buskar), massor av riven kokos, kallt smör och som sagt, om du vill – gärna lite lönnsirap. Drick gärna ett glas iskall osötad mandelmjölk/nötmjölk till. Oooh lala!!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar