Fortsätt till huvudinnehåll

Plättlätta pannkakor eller "falska" blinier, mejerifria och glutenfria











Hej alla finingar!
Jag är så superglad att jag fått så många prenumeranter. Ni är uppe i över 560 nu. Så himla kul!! 
Tecknar du dig som prenumerant på mina inlägg så glöm inte att bekräfta via ett mail som du får till din e-post. Ibland hamnar den i skräpposten, så håll utkik där om den inte kommer upp i din inkorg.

Du vet väl att du även kan välja att följa mig på Blogovin? Du hittar en klickbar figur längst ner på sidan, eller länken till höger om du klickar på de streckade linjerna högst upp, vilket syns när du använder mobilen. Där finner du även receptmenyerna. På Bloglovin finns även så många andra fina bloggar att följa. Bara att "smurfa" runt 😉

Nu har jag kommit hem från den underbara stugan. Värmen har kommit tillbaka med stark härlig sol, så jag nästan ångrar att jag inte stannade kvar lite till. Är ju fortfarande sjukskriven i väntan på operation. Det maler så saaaakta.... Värken i kroppen börjar bli olidlig liksom tröttheten, men vet ju att det finns ljusning. Under tiden sköter jag om mig på bästa sätt.










Gjorde mig pannkakor till lunch idag. Jättegoda fluffiga plättlätta-att-göra-pannkakor. Liknar lite ryska blinier, men utan mejerier, vetemjöl och jäst. Bovete är ju en ört och innehåller således inte gluten.
Grymt goda tillsammans med svarta vinbär, smör, riven kokos och eventuellt ringla lite äkta lönnsirap över om man vill ha en lite sötare variant. Halleluja moment! Lönnsirap sänker ditt blodsocker och jag tror och hoppas att det kommer att uppmärksammas inom diabetesfronten snart.

6 pannkakor (2 port)

4 ägg
1 dl vatten
2 dl krämig kokosmjölk
2 msk fiberhusk (finns oftast på hyllan vid glutenfritt eller vid mjöler)
2 msk bovetemjöl (finns på samma ställen som ovan)
3-4 krm salt (oraffinerat)


  1. Vispa upp äggen med vatten och kokosmjölk.
  2. Vispa noga ner fiberhusken. Det får inte bildas klumpar
  3. Tillsätt bovetemjöl och salt. Låt svälla 5 minuter. Det blir en ganska seg smet.
  4. Stek i en blandning av kokosolja och smör.
  5. Ta gärna hjälp av en sås-slev och ta två fulla sås-slevar med smet till en pannkaka. Vicka på pannan så att smeten rinner ut lite, så att de inte blir alltför tjocka
  6. Stek på medelvärme. Har du för stark värme så hinner de inte bli genomgräddade.


Servera dessa nystekta och varma godingar med svarta vinbär (Vinbär finns i fryshyllan på affären om du inte har lyxen att ha egna buskar), massor av riven kokos, kallt smör och som sagt, om du vill – gärna lite lönnsirap. Drick gärna ett glas iskall osötad mandelmjölk/nötmjölk till. Oooh lala!!



Värme & Kärlek
Christina

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att