
Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore
Dijon-senap är en fantastiskt god smaksättare i en mängd olika maträtter.
Här får laxen en härlig smak av citronpeppar och den goda senapssåsen. Grönsakerna har olika textur där även råa grönsaker finns med. Spetskålen blir sådär knäckigt god och tomathalvorna blir söta och goda. En snabb och enkel rätt när man kommer hem från jobbet och vill ha middagen klar på 15-20 minuter. Det är även en genialisk rätt om man är ute efter att äta för viktnedgång inom LCHF och Paleo.
Du avgör själv hur mycket grönsaker du vill ha, beroende på antal personer. Tänk på att spetskålen mjuknar så det kan behövas lite mer än man tror för mättnaden.
Beräkna ca 1½ - 2 laxfiléer per person.
Det är bara att öka mängden sås beroende på hur många filéer man har. Såsen är riktigt god så vill du göra mer och även ringla på grönsakerna så gör det.
Välj ekologiska produkter, även gällande kryddor.
Chumlax och Pinklax är vildfångad lax. Den är naturligt mer eller mindre rosa beroende på den föda som den just då äter. Därför kan den vara mindre rosa än odlad lax som får färgämnen i fodret 😧(ett foder som tillika innehåller gifter) för att bli mer rosa.
Chumlax eller Pinklax
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Svartpeppar
Spetskål
Purjolök
Paprika gul och röd
Tomater, små
Kokosolja (utan smak), avokadoolja eller ghee (hemgjord). Här finns även en länk till ghee att köpa.
Kall senapssås till 2 st laxfiléer: 4 msk Hellmans majonnäs + 2 krm dijonsenap
Torkad dragon att garnera med
Citronpeppar
Svartpeppar
Spetskål
Purjolök
Paprika gul och röd
Tomater, små
Kokosolja (utan smak), avokadoolja eller ghee (hemgjord). Här finns även en länk till ghee att köpa.
Kall senapssås till 2 st laxfiléer: 4 msk Hellmans majonnäs + 2 krm dijonsenap
Torkad dragon att garnera med
- Rör ihop majonnäs och senap.
- Strimla grönsakerna och halvera tomaterna. Lägg undan lite paprika och några tomathalvor till senare.
- Stek spetskål och övriga tomathalvor i kokosolja, ghee eller avokadoolja. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Efter kryddningen så lägger du tomathalvorna med snittytan nedåt i pannan. Stek tills kålen börjar få lite färg och även tomathalvorna börjar få lite färg på snittytan. Rör då och då så grönsakerna inte bränns.
- Tillsätt paprika (utom den du lagt undan) samt purjolök. Stek ytterligare ca 1½ minut under omrörning. Lägg upp grönsakerna på ett fat och håll varmt.
- Krydda laxen på båda sidorna med citronpeppar och örtsalt.
- Stek laxfiléerna ca 2 - 2½ min på var sida. Du ser när värmen börjar krypa upp på sidorna av filéerna som då börjar ändra färg. När värmen nått mitten av filéerna så vänder du på dem. Överstek inte - då blir fisken torr och tråkig i smaken.
- Lägg fisken ovanpå grönsakerna och strö de råa grönsakerna runt om. Klicka på senapssåsen ovanpå fisken och garnera med dragon. Servera genast.
Kommentarer
Skicka en kommentar