Woow!
Supergott blev det här kan jag lova! Vem har inte suktat efter potatismos ibland. Tänk en plankstek t.ex (vilket vi ska ha i påsk och då blir detta goda mos lagd på brädan). Ja det är gott till all mat som man vill ha mos till. Ja blomkålsmos kan man göra, men gällande smaken så är det här mer likt potatismos tycker jag.
Knixet var att få den krämig och inte vattnig. Så jag bestämde mig för att koka grädden riktigt tjock först, innan jag vispade ner den. Det är även viktigt att vitkålen kokas riktigt, riktigt mjuk. När kålen kokas länge så tar det även bort den peppriga smaken som vitkålen har och blir därmed mer neutral i smak.
Superlätt att göra! Det enda som krävs är en matberedare eller en bra stavmixer. Vill du ha ett fluffigare mos vispar du sedan upp den lite med en visp så det kommer in luft i moset. Men jag tycker det blir luftigt och bra som det är.
Det här är även ett perfekt tillbehör när du vill gå ner i vikt vid LCHF eller ketogen kost. Riktigt mättande.
Det här är även ett perfekt tillbehör när du vill gå ner i vikt vid LCHF eller ketogen kost. Riktigt mättande.
Vi firar påsken i stugan. Där myser vi med god mat, pimplar, åker skoter, eldar i spisen, kaminen och badar tunna. Vi har sån tur att vi åker dit på 25 minuter.
Vill du ha lite inspiration till påskmat så hittar du det HÄR.
Klickbara länkar: Lammsteken är helt fantastisk, den ugnsbakade laxen med omelettäcke, räkor och hollandaise är magisk. Förrätten eller kvällsvikningen med gravad lax, polkabetor och pepparrot/vasabikräm är grymt god. Min inlagda sill och senapssill är den enda sillen min dotter äter. Ja det finns mängder av god mat att välja på. In o kika vetja!😋
Men nu till receptet på det goda moset.....
400 g vitkål
1 1/2 dl grädde
1 msk smör (valfritt)
1 msk smör (valfritt)
1/2 tsk Herbamare örtsalt
Nymalen peppar
Persilja
Ekologiska produkter rakt igenom.
- Strimla kålen och skär sedan strimlorna i bitar.
- Koka kålen i lättsaltat vatten tills den är riktigt mjuk (ca 30 min). Koka under tiden upp grädden och koka den riktigt tjock.
- Sila bort vattnet från kålen och mixa den tillsammans med grädden. Tillsätt ev en klick smör om du vill.
- Krydda med örtsalt, peppar och hackad persilja.
Kommentarer
Skicka en kommentar