Ja, det här är en god påskmiddag och något som jag hittade på när jag var runt 20 år. Så den här rätten har följt mig i många, många år.
Omeletten på den tiden innehöll lite mjöl, men det har jag reviderat till något som blir spannmålsfritt.
Jag hoppas att receptet ska falla er i smaken :)
450 g vildfångad lax
Herbamare örtsalt
½ tsk sichuankrydda
Nymalen vitpeppar
600 g frysta stora räkor
1 knippe grön färsk sparris
Örtsalt
Hollandaisesås. Se recept HÄR
Den kan du göra i förväg och bara värma på i vattenbad
Omelett 225 C
5 ägg
1 dl majonnäs
0,75 tsk örtsalt
1 krm nymald vitpeppar
1 dl mjölk eller grädde
ca 15 g smör
Vispa upp 2 ägg med majonnäsen
Tillsätt resterande ägg, mjölken och kryddor
Smält smöret i en liten ugnsform i ugnen
Häll i omelettsmeten och grädda i 225 C i 10-15 min
Skala räkorna och krydda dom med lite örtsalt
Gör hollandaisesåsen
Stek sparrisen i lite smör. Krydda med örtsalt
Dra bort skinnet på laxfilén och lägg den i en fin ugnsfast form
Ta ut omeletten och sänk värmen till 175 C
Mortla sichuankryddan och krydda laxen med den samt örtsalt
Sätt in fisken i ugnen och tillaga den i ca 10 min
Lägg sedan omeletten på fisken
Skeda över hollandaisesåsen och garnera med räkor och sparris samt någon färsk krydda. Jag tog klippt gräslök.
Servera och njut!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar