Fortsätt till huvudinnehåll

Shot som motarbetar virus och en härlig frukost

Usch! Idag vaknade jag med halsont och känner mig lite halvfebrig.
Jag har absolut INTE tid att vara sjuk nu. I morgon bitti ska jag till min älskade svärmor som fyller jämna 80 och hjälpa henne och sedan till helgen blir det storkalas. Då ska jag laga all maten, så näääääh. Ingen virus ska in här nu!!!

Ha gjort mig en dundershot av:
1½ tsk finriven färsk ekologisk ingefära, 
5 cm finriven färsk gurkmeja, 
1-2 pressade vitlöksklyftor, 
svartpeppar (gurkmejan tas upp lättare av kroppen när man tillsätter svartpeppar), 
ca 1 tsk pressad citronsaft, 
vatten tills det täcker allt, som först har kokats och sedan svalnat till 55-60 grader
opastöriserad honung, eller ekologisk lönnsirap, tillsätts när vattnet har kallnat helt.

Tillsätt lite mer pressad citron, och/eller vatten om smaken blir för stark. 
Skeda i dig den under dagen. 

Citron, vitlök och ingefära ska inte upphettas över 60 grader, för då försvinner näringsämnen och C-vitamin. 

UPPDATERAD: Den fungerar verkligen!!!! :) Har gjort den några gånger nu när jag blivit krasslig och blivit frisk snabbare än en raket i rymden. Gör dubbel eller tredubbel sats om du är sjuk. Ät av den 3 ggr/dag.



I helgen hade jag ju gjort ugnsbakad lax med omelettäcke. All omelett gick inte åt, så det blev en del av min frukost denna morgon.
Den blev tomatinlindad och serverad med avokado och sill med ramslök och citron. Kolhydraterna på sillen ligger på 10 g. Men det får jag se som hyfsat. Några blad av basilika blev pricken över i:et.


Värme & Kärlek
Christina





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...