Jag hoppas ni har en härlig börja på påskhelgen!
Vi har anlänt till stugan och ska strax ut och hämta in lite påskris. Jag vill inte ha löv på mitt påskris så det fungerar utmärkt att ta in det så här sent.
Pysslat på med att byta gardiner och städat. Doftar nyskurat och är jättemysigt! :)
Såhär på långfredagen blev det en omelettpizza till brunch. Den går ju att variera i all oändlighet med det man vill ha på den.
2-3 pers
5 ägg
1½ msk majonnäs, egengjord eller Hellmans
½ msk vatten
Herbamare örtsalt
Nymalen svartpeppar
1 pkt kalkonbacon
Purjolök i strimlor
Paprika i strimlor
1 tomat i skivor
ost i skivor ex hushållsost, gräddost, parmesan, cheddar eller någon annan sort som du tycker om. Eller blanda olika sorter.
Kryddgrönt såsom oregano, persilja, basilika...
Vispa upp äggen med majonnäsen. Krydda med örtsalt och svartpeppar
Stek baconet i smör och lägg undan
Tillsätt lite mer smör och häll i äggsmeten. Fördela purjolök och paprika över smeten. Lyft omeletten på kanterna och vicka pannan så att smet hela tiden rinner ner under omeletten, runt om.
Lägg på ostskivor så att dom får smälta, samt tillsätt baconskivorna i bitar. Täck ev med ett lock för att osten lättare ska smälta.
När omeletten i stort sett är klar så lägger du på tomatskivor.
Springla över lite valfria kryddor
Låt omelettenpizzan glida över till en stor tallrik eller servera den direkt ur pannan.
Vi har anlänt till stugan och ska strax ut och hämta in lite påskris. Jag vill inte ha löv på mitt påskris så det fungerar utmärkt att ta in det så här sent.
Pysslat på med att byta gardiner och städat. Doftar nyskurat och är jättemysigt! :)
Såhär på långfredagen blev det en omelettpizza till brunch. Den går ju att variera i all oändlighet med det man vill ha på den.
2-3 pers
5 ägg
1½ msk majonnäs, egengjord eller Hellmans
½ msk vatten
Herbamare örtsalt
Nymalen svartpeppar
1 pkt kalkonbacon
Purjolök i strimlor
Paprika i strimlor
1 tomat i skivor
ost i skivor ex hushållsost, gräddost, parmesan, cheddar eller någon annan sort som du tycker om. Eller blanda olika sorter.
Kryddgrönt såsom oregano, persilja, basilika...
Vispa upp äggen med majonnäsen. Krydda med örtsalt och svartpeppar
Stek baconet i smör och lägg undan
Tillsätt lite mer smör och häll i äggsmeten. Fördela purjolök och paprika över smeten. Lyft omeletten på kanterna och vicka pannan så att smet hela tiden rinner ner under omeletten, runt om.
Lägg på ostskivor så att dom får smälta, samt tillsätt baconskivorna i bitar. Täck ev med ett lock för att osten lättare ska smälta.
När omeletten i stort sett är klar så lägger du på tomatskivor.
Springla över lite valfria kryddor
Låt omelettenpizzan glida över till en stor tallrik eller servera den direkt ur pannan.
Kommentarer
Skicka en kommentar