Fortsätt till huvudinnehåll

Omelettpizza

Jag hoppas ni har en härlig börja på påskhelgen!
Vi har anlänt till stugan och ska strax ut och hämta in lite påskris. Jag vill inte ha löv på mitt påskris så det fungerar utmärkt att ta in det så här sent.
Pysslat på med att byta gardiner och städat. Doftar nyskurat och är jättemysigt! :)
Såhär på långfredagen blev det en omelettpizza till brunch. Den går ju att variera i all oändlighet med det man vill ha på den.

2-3 pers

5 ägg
1½ msk majonnäs, egengjord eller Hellmans
½ msk vatten
Herbamare örtsalt
Nymalen svartpeppar

1 pkt kalkonbacon
Purjolök i strimlor
Paprika i strimlor
1 tomat i skivor
ost i skivor ex hushållsost, gräddost, parmesan, cheddar eller någon annan sort som du tycker om. Eller blanda olika sorter.
Kryddgrönt såsom oregano, persilja, basilika...

Vispa upp äggen med majonnäsen. Krydda med örtsalt och svartpeppar
Stek baconet i smör och lägg undan
Tillsätt lite mer smör och häll i äggsmeten. Fördela purjolök och paprika över smeten. Lyft omeletten på kanterna och vicka pannan så att smet hela tiden rinner ner under omeletten, runt om.
Lägg på ostskivor så att dom får smälta, samt tillsätt baconskivorna i bitar. Täck ev med ett lock för att osten lättare ska smälta.
När omeletten i stort sett är klar så lägger du på tomatskivor.
Springla över lite valfria kryddor
Låt omelettenpizzan glida över till en stor tallrik eller servera den direkt ur pannan.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och