Fortsätt till huvudinnehåll

Recept på egen naturlig medicinshot

Idag på morgonen skiner solen in genom mitt fönster. Njuter för fullt med god frukost och en liten kopp kaffe. Det ska bli stormigt väder senare idag, så jag tänkte passa på att gå ut på min lilla altan för att plantera om mina tomatplantor innan den stora, stora fläkten från ovan kommer. Har planterat om mina andra blomplantor så nu är det fullt i vardagsrummet. Har t.o.m fått tagit in ett slitet gammalt utebord för att kunna ställa alla krukor på. Inte är det vackert i mitt rum nu, men vad gör man när man vill ha blommor... Här i norr går det ju inte att ställa ut några blommor ännu. Isen ligger kvar på sjön men börjar släppa taget lite.




Jag skrev ju i mitt senaste inlägg att jag började bli sjuk. Influensan som går nu är inte att leka med har jag hört. Många som är riktigt, riktigt dåliga.
Jag har ju ett viktig åtagande på lördag då jag ska laga mat för 15 pers. Har ju inte tid eller möjlighet till att bli sjuk.

Gjorde egen naturlig medicinshot som jag har skedat i mig av i två dagar nu. Jag känner av lite fortfarande, men vet att utan denna medicinkur hade jag nu legat i feber och mått dåligt. Kommer att fortsätta ösa i mig av denna dundermedicin.
Den innehåller ju bl.a. vitlök. Men tricket för att inte dofta vitlök vare sig när du just har ätit av den eller dagen efter är att inte blanda vitlök med fett. Då luktar du inte ett dugg!!!! Det är ju hur fiffigt som helst :)

Sista gången jag gjorde min shot så hade jag i lite kokosolja, eftersom kokosolja är bakteriedödande. Men det är frivilligt. Om det är så att man jobbar bland andra människor så kanske man vill undvika att lukta vitlök. Så skippa då kokosoljan. Är du bara hemma så vad tusan.... Stink på!! :D
Jag har även hittat den godaste honungen EVER!!! Jag som inte ens tycker honung är så gott annars, är helt såld. Den är 100%, kommer från små gårdar (mindre honungstillverkare), flytande och är som guld...Samt att den inte är i plastflaska utan i stor glasburk. Ren och skär njutning. Hittade den på Willys.


Tänkte ge dig hela receptet på dunderkuren eftersom jag märker att den verkligen fungerar. Den är stark som sjutton. Men vi är ju inga veklingar vi heller, eller hur? ;)

5 g färsk gurkmeja
5 g färsk ekologisk ingefära
1 stor vitlöksklyfta
nymalen svartpeppar (gör att gurkmejan tas upp bättre av kroppen)
pressad ekologisk citron
1 tsk honung
2 rågade krm kokosolja (frivilligt, men bra. Använder du inte fett så doftar du inte vitlök)
vatten


  1. Riv gurkmeja (sätt på dig plasthandskar för du blir alldeles gul och akta dina möbler och golv)
  2. Riv ingefära samt vitlöken
  3. Blanda med lite svartpeppar
  4. Pressa över citron tills de rivna ingredienserna täcks
  5. Späd med kokt vatten som fått svalna till 55-60 grader. 
  6. Rör ner kokosoljan 
  7. Rör i honungen när blandningen kallnat 


Ta en matsked då och då under dagen. Gör gärna en till under dagen.

Anledningen till att vattnet ska svalna till 55-60 grader, är för att näringsämnen och vitaminerna i citronen, vitlöken och ingefäran förstörs om de utsätts för över 60 graders upphettning. Honung ska inte upphettas alls för att behålla sina näringsämnen.


Nu ska vi hålla oss friska!!

Värme & Kärlek
Christina 





Kommentarer

  1. "Är att inte blanda vitlök med fett"? Du menar att man ska göra det antar jag? :P Visste inte om det tricket :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandora! Ja, om man inte blandar vitlök med fett så doftar man inte vitlök. Ofta använder man ju vitlök i matlagning tillsammans med fett eller gör dip med fet creme fraiche eller dyl. Då har man vitlöksdoftande andedräkt efteråt. Så vill/kan man inte dofta vitlök så ska man undvika att tillsätta fett. I det här fallet kokosoljan :)

      Radera
  2. Kan man ta ekologisk gurkmeja istället ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja absolut! Med fördel! Jag är så van vid att använda ekologiskt så jag missade att skriva det. Hittar man inte ekologisk färsk, så går det även bra att använda ekologisk torkad på burk. Men det är godare med färsk :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och