Hej på er! Har lite mycket på gång just nu så det blir lite klent med inlägg. Jag hoppas ni ursäktar det. När jag inte skriver recept så sitter jag även ofta och skriver om hudvård.
Så snart kommer ett inlägg om rosacea. Ett mycket vanligt hudproblem och riktigt besvärligt för många.
Nu tänkte jag lägga in ett litet recepttips på ett gott tillbehör igen. Kan man äta champinjoner tillsammans med avokado?
Jaa, supergott!!
Jag tycker ju om att använda så mycket färska örter och kryddor som möjligt, men den här gången använde jag mig av ekologiska torkade. Det blir mildare och godare just till det här.
Så snart kommer ett inlägg om rosacea. Ett mycket vanligt hudproblem och riktigt besvärligt för många.
Nu tänkte jag lägga in ett litet recepttips på ett gott tillbehör igen. Kan man äta champinjoner tillsammans med avokado?
Jaa, supergott!!
Jag tycker ju om att använda så mycket färska örter och kryddor som möjligt, men den här gången använde jag mig av ekologiska torkade. Det blir mildare och godare just till det här.
5 färska champinjoner
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
1/4 tsk herbamare örtsalt
½ avokado
Ghee (eller smör)
Skiva champinjonerna och stek dem i ghee på mycket svag värme. Dom ska bara mörkna utan att få stekyta. Krydda med örtsalt, vitlökspulver och lökpulver under tiden de steks.
Lägg upp på tallrik tillsammans med skivad avokado. Servera med bistrosallad och ringla gärna lite citronolivolja över.
Jättegott till ex kyckling eller att bara äta som det är, såsom till en lätt lunch eller varför inte frukost....
En god supernyttig smoothie tänkte jag också bjuda recept på:
Välj ekologiskt så lång det går.
1 näve grönkål
½ msk äppelcidervinäger (Ofiltrerad. Kung Markattan har)
2 tsk kokosolja
40 g gurka
1 tsk nässelpulver
1 dl frysta hallon
1 stjälk selleri (ca 15 g)
2 g riven färsk gurkmeja
5 g riven färsk ingefära
2 dl kokt avsvalnat vatten
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar