Fortsätt till huvudinnehåll

Tillbehör med champinjoner och avokado och en supernyttig smoothie

Hej på er! Har lite mycket på gång just nu så det blir lite klent med inlägg. Jag hoppas ni ursäktar det. När jag inte skriver recept så sitter jag även ofta och skriver om hudvård.
Så snart kommer ett inlägg om rosacea. Ett mycket vanligt hudproblem och riktigt besvärligt för många.

Nu tänkte jag lägga in ett litet recepttips på ett gott tillbehör igen. Kan man äta champinjoner tillsammans med avokado?
Jaa, supergott!!
Jag tycker ju om att använda så mycket färska örter och kryddor som möjligt, men den här gången använde jag mig av ekologiska torkade. Det blir mildare och godare just till det här.

5 färska champinjoner
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
1/4 tsk herbamare örtsalt
½ avokado
Ghee (eller smör)

Skiva champinjonerna och stek dem i ghee på mycket svag värme. Dom ska bara mörkna utan att få stekyta. Krydda med örtsalt, vitlökspulver och lökpulver under tiden de steks.
Lägg upp på tallrik tillsammans med skivad avokado. Servera med bistrosallad och ringla gärna lite citronolivolja över. 
Jättegott till ex kyckling eller att bara äta som det är, såsom till en lätt lunch eller varför inte frukost.... 

En god supernyttig smoothie tänkte jag också bjuda recept på:
Välj ekologiskt så lång det går.

1 näve grönkål
½ msk äppelcidervinäger (Ofiltrerad. Kung Markattan har)
2 tsk kokosolja
40 g gurka
1 tsk nässelpulver
1 dl frysta hallon
1 stjälk selleri (ca 15 g)
2 g riven färsk gurkmeja
5 g riven färsk ingefära
2 dl kokt avsvalnat vatten


Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och