Hejsan! Jag vet att jag skrev att nästa inlägg skulle handla om rosacea. Ett hudproblem som är så vanligt och kan vara så besvärande för många.
Håller just nu på att utvärdera ett hudvårdsmärkes serum och hudcreme som jag fått i brevlådan från Maria Åkerberg. Det verkar mycket lovande kan jag säga. Ååååh så mjuk och len jag blir och doften....Som en spabehandling hemma. Den mjuka känslan och fukten sitter kvar trots upprepade tvättningar av huden. Ekologiskt är det också.
Så inlägget blir lite försenat eftersom jag vill ge er tips på det allra bästa för huden och då måste jag hinna utvärdera klart.
Till råga på allt så vann jag ett läppstift från dem också. Så det blev rena rama julafton här hemma med paketöppning.
Men... Ni ska få något gott under tiden. Nu är det snart långhelg och då är det mysigt att sitta samlade tillsammans hela familjen runt bordet.
Så lite mysmat kommer skeppat. Det här gjorde jag i helgen och det blev såååå gott!!!!
Hittade idén till receptet på webben från Dr Axe, men som jag gjorde om lite.
Det är mandelpanerade krispiga laxpinnar som dippas i härlig citronaioli. Tillbehören såsom mangosalsa och mitt vinnarrecept; pak soi med hackade cashewnötter, chili och hoisinsås blev riktigt gott till.
De här laxpinnarna är ju perfekta även som tilltugg på ett buffébord eller som ett nyttigt och lyxigt mellanmål.
Mandelpanerade laxpinnar:
800 g tinad vildfångad lax
3 dl mandelmjöl
100 g skalade hackade mandlar. Jag körde med färdighackade på påse.
1 tsk trocomare örtsalt (använder du herbamare kan du ta lite till)
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 dl citronolivolja + lite extra att ringla på
Sätt ugnen på 220°
Torka laxfiléerna riktigt torra och skär dem i fingerstora jämna bitar. En riktigt vass kniv är att föredra
Häll upp olja i en skål och rulla laxbitarna i oljan
Blanda samman mandelmjöl, hackad mandel och kryddor och rulla laxbitarna därefter i detta. Det ska bli ett rejält lager. Du kan även ösa över panering och klappa in så att dom täcks.
Lägg dem på en plåt
Ringla på extra citronolivolja
Stek dem mitt i ugnen 18-20 min
Härligt krämig Citronaioli:
400 g hemgjord- eller Hellmans majonnäs
2 stora pressade vitlöksklyftor
Finrivet skal av 2 citroner. Ekologiska naturligtvis
3-4 tsk pressad citron
Servera laxpinnarna med citronaiolin, mangosalsa och pak soi med caschewnötter och chili
Håller just nu på att utvärdera ett hudvårdsmärkes serum och hudcreme som jag fått i brevlådan från Maria Åkerberg. Det verkar mycket lovande kan jag säga. Ååååh så mjuk och len jag blir och doften....Som en spabehandling hemma. Den mjuka känslan och fukten sitter kvar trots upprepade tvättningar av huden. Ekologiskt är det också.
Så inlägget blir lite försenat eftersom jag vill ge er tips på det allra bästa för huden och då måste jag hinna utvärdera klart.
Till råga på allt så vann jag ett läppstift från dem också. Så det blev rena rama julafton här hemma med paketöppning.
Men... Ni ska få något gott under tiden. Nu är det snart långhelg och då är det mysigt att sitta samlade tillsammans hela familjen runt bordet.
Så lite mysmat kommer skeppat. Det här gjorde jag i helgen och det blev såååå gott!!!!
Hittade idén till receptet på webben från Dr Axe, men som jag gjorde om lite.
Det är mandelpanerade krispiga laxpinnar som dippas i härlig citronaioli. Tillbehören såsom mangosalsa och mitt vinnarrecept; pak soi med hackade cashewnötter, chili och hoisinsås blev riktigt gott till.
De här laxpinnarna är ju perfekta även som tilltugg på ett buffébord eller som ett nyttigt och lyxigt mellanmål.
800 g tinad vildfångad lax
3 dl mandelmjöl
100 g skalade hackade mandlar. Jag körde med färdighackade på påse.
1 tsk trocomare örtsalt (använder du herbamare kan du ta lite till)
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
2 dl citronolivolja + lite extra att ringla på
Sätt ugnen på 220°
Torka laxfiléerna riktigt torra och skär dem i fingerstora jämna bitar. En riktigt vass kniv är att föredra
Häll upp olja i en skål och rulla laxbitarna i oljan
Blanda samman mandelmjöl, hackad mandel och kryddor och rulla laxbitarna därefter i detta. Det ska bli ett rejält lager. Du kan även ösa över panering och klappa in så att dom täcks.
Lägg dem på en plåt
Ringla på extra citronolivolja
Stek dem mitt i ugnen 18-20 min
Härligt krämig Citronaioli:
400 g hemgjord- eller Hellmans majonnäs
2 stora pressade vitlöksklyftor
Finrivet skal av 2 citroner. Ekologiska naturligtvis
3-4 tsk pressad citron
Servera laxpinnarna med citronaiolin, mangosalsa och pak soi med caschewnötter och chili
Kommentarer
Skicka en kommentar