Goddagens!
Idag har jag fått hjälp med gardinstänger där hållarna varit så korta att gardinerna hängt vilande på fönsterbrädan. Så har jag haft det i 8 år nu. Men nu for min älskade särbo och hans son och köpte långa hållare åt mig som dom skruvade upp. Tänk vad en sådan detalj kan göra mycket :) Så nu har jag putsat fönster och fått upp nya gardiner. Underbart! :)
Jag har även fått i mig en riktigt nyttig frukost. Som ni vet så har jag en förkärlek till ägg i alla dess former. De är ju en riktig nyttighetsbomb. Innehåller allt utom C-vitamin. Nuförtiden inhandlar jag sprättägg från Willys. Får jag inte tag på dessa så blir det ekologiska. Men det känns så fint när man vet att dom får picka ute och gå fritt. Så skulle i alla fall jag vilja ha det om jag vore en höna :)
Frukosten idag blev en nyttig omelett:
65 g strimlad rödkål
25 g strimlad grönkål
25 g strimlad purjolök
1 krm Herbamare örtsalt eller annat oraffinerat salt
2 ägg
1 msk vatten
1 krm örtsalt
nymalen svartpeppar
1 -1½ msk kokosolja (Med smak. Deodoriserade kommer inte innanför dessa dörrar)
3 cocktailtomater
2 tsk mortlade chiafrön. (Det är viktigt att du tuggar eller krossar dem lite för att få i dig all näring som de innehåller. Du behöver inte mala sönder dem).
Vispa ihop ägg med vatten och kryddor
Mjukstek rödkål och grönkål på medelvärme i kokosolja ca 5 min. Du ska inte hårdsteka.
Lägg i purjolöken och låt även den mjukna.
Häll i omelettsmeten och vicka pannan så att smeten fördelas runt om. Låt omeletten stagnera i pannan.
Servera med cocktailtomater, chiafrön och lite extra nymalen svartpeppar.
100 g Rödkål innehåller bl.a 50 mg C-vitamin och 0,5 mg järn samt lite kalcium och fosfor
100 g Grönkål innehåller bl.a 28 mg C-vitamin, 134 mg kalcium, 1,1 mg järn och 0,8 mg A-vitamin
100 g Purjolök innehåller bl.a 40 mg C-vitamin och 1,1 mg järn
100 g Tomater innehåller bl.a 22 mg C-vitamin och 0,5 mg järn samt ett ämne som heter lykopen (det som ger tomaten dess röda färg) som sägs skydda mot UV-strålar, cancer och motverkar rynkor.
Chiafrön innehåller så många nyttigheter. Bl.a ALA (alfalinolensyra) som kroppen själv inte kan tillverka, proteiner, antioxidanter, B-vitamin, kalcium, fosfor, zink, magnesium, koppar samt bor som hjälper kroppen att ta upp kalcium. Chiafrön underlättar dessutom matsmältningen
Värme & Kärlek
Christina
Idag har jag fått hjälp med gardinstänger där hållarna varit så korta att gardinerna hängt vilande på fönsterbrädan. Så har jag haft det i 8 år nu. Men nu for min älskade särbo och hans son och köpte långa hållare åt mig som dom skruvade upp. Tänk vad en sådan detalj kan göra mycket :) Så nu har jag putsat fönster och fått upp nya gardiner. Underbart! :)
Jag har även fått i mig en riktigt nyttig frukost. Som ni vet så har jag en förkärlek till ägg i alla dess former. De är ju en riktig nyttighetsbomb. Innehåller allt utom C-vitamin. Nuförtiden inhandlar jag sprättägg från Willys. Får jag inte tag på dessa så blir det ekologiska. Men det känns så fint när man vet att dom får picka ute och gå fritt. Så skulle i alla fall jag vilja ha det om jag vore en höna :)
Frukosten idag blev en nyttig omelett:
65 g strimlad rödkål
25 g strimlad grönkål
25 g strimlad purjolök
1 krm Herbamare örtsalt eller annat oraffinerat salt
2 ägg
1 msk vatten
1 krm örtsalt
nymalen svartpeppar
1 -1½ msk kokosolja (Med smak. Deodoriserade kommer inte innanför dessa dörrar)
3 cocktailtomater
2 tsk mortlade chiafrön. (Det är viktigt att du tuggar eller krossar dem lite för att få i dig all näring som de innehåller. Du behöver inte mala sönder dem).
Vispa ihop ägg med vatten och kryddor
Mjukstek rödkål och grönkål på medelvärme i kokosolja ca 5 min. Du ska inte hårdsteka.
Lägg i purjolöken och låt även den mjukna.
Häll i omelettsmeten och vicka pannan så att smeten fördelas runt om. Låt omeletten stagnera i pannan.
Servera med cocktailtomater, chiafrön och lite extra nymalen svartpeppar.
100 g Rödkål innehåller bl.a 50 mg C-vitamin och 0,5 mg järn samt lite kalcium och fosfor
100 g Grönkål innehåller bl.a 28 mg C-vitamin, 134 mg kalcium, 1,1 mg järn och 0,8 mg A-vitamin
100 g Purjolök innehåller bl.a 40 mg C-vitamin och 1,1 mg järn
100 g Tomater innehåller bl.a 22 mg C-vitamin och 0,5 mg järn samt ett ämne som heter lykopen (det som ger tomaten dess röda färg) som sägs skydda mot UV-strålar, cancer och motverkar rynkor.
Chiafrön innehåller så många nyttigheter. Bl.a ALA (alfalinolensyra) som kroppen själv inte kan tillverka, proteiner, antioxidanter, B-vitamin, kalcium, fosfor, zink, magnesium, koppar samt bor som hjälper kroppen att ta upp kalcium. Chiafrön underlättar dessutom matsmältningen
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar