God Söndag!
Hoppas ni har lika soligt väder som vi har. Isen är spegelblank och jag ska strax ta med mig en solstol från stugan och gå ner de få metrarna till isen och lapa lite sol. Få se om vi kanske pimplar lite sedan.
Igår hade vi en helkväll hos oss. Har köpt en raclettegrill till min älskling. Perfekt när man är flera och vill äta småplock som tar lång tid vid matbordet.
Gjorde i ordning ett stor köttbit av älginnanlår som jag skar i tunna skivor. Som tillbehör hade vi coleslaw, tzatziki (som min man är helt oslagbar på att göra), guacamole, cornichons och syltlök.
Var och en hade sedan sin racletteost som fick smälta i de små formarna som hör till grillen.
Ett riktigt gott ekologiskt rött vin var pricken över i-et.
Köttet fick så mycket beröm. Det fullkomligt smälte i munnen. Jag tycker om när köttet blir som rostbiff i tillagningen.
Vi tillagar inte kött på grillen, för det blir så osigt i rummet. Men alla hade möjlighet att grilla på sina skivor kött lite snabbt ovanpå raclettegrillen om dom ville ha det mer genomstekt. Dock var det ingen som valde att göra det.
Till sommaren när man kan sitta ute så blir det nog mer grillning på själva raclettegrillen.
Receptet på det fantastiska köttet får du här:
En bit älginnanlår (jag hade en på 1200 hg)
10 enbär
10 svartpepparkorn
örtsalt (herbamare)
ugnsfolie
Sätt ugnen på 100 C
Mortla svartpeppar, enbär och örtsalt tillsammans.
Lägg köttet på ett ark ugnsfolie som sedan ska kunna täcka hela köttbiten
Gnugga in kryddblandningen runt om köttbiten
Rulla in köttet i folien till en smällkaramell
Tillaga i ugn tills köttet har en innertemp av 60-62 C. För mig tog det ca 3 timmar. Jag glömde ta tid så det är bara cirkatid.
Låt köttet vila i minst 15-20 min innan du skär upp det i riktigt tunna skivor.
Hoppas ni har lika soligt väder som vi har. Isen är spegelblank och jag ska strax ta med mig en solstol från stugan och gå ner de få metrarna till isen och lapa lite sol. Få se om vi kanske pimplar lite sedan.
Igår hade vi en helkväll hos oss. Har köpt en raclettegrill till min älskling. Perfekt när man är flera och vill äta småplock som tar lång tid vid matbordet.
Gjorde i ordning ett stor köttbit av älginnanlår som jag skar i tunna skivor. Som tillbehör hade vi coleslaw, tzatziki (som min man är helt oslagbar på att göra), guacamole, cornichons och syltlök.
Var och en hade sedan sin racletteost som fick smälta i de små formarna som hör till grillen.
Ett riktigt gott ekologiskt rött vin var pricken över i-et.
Köttet fick så mycket beröm. Det fullkomligt smälte i munnen. Jag tycker om när köttet blir som rostbiff i tillagningen.
Vi tillagar inte kött på grillen, för det blir så osigt i rummet. Men alla hade möjlighet att grilla på sina skivor kött lite snabbt ovanpå raclettegrillen om dom ville ha det mer genomstekt. Dock var det ingen som valde att göra det.
Till sommaren när man kan sitta ute så blir det nog mer grillning på själva raclettegrillen.
Receptet på det fantastiska köttet får du här:
En bit älginnanlår (jag hade en på 1200 hg)
10 enbär
10 svartpepparkorn
örtsalt (herbamare)
ugnsfolie
Sätt ugnen på 100 C
Mortla svartpeppar, enbär och örtsalt tillsammans.
Lägg köttet på ett ark ugnsfolie som sedan ska kunna täcka hela köttbiten
Gnugga in kryddblandningen runt om köttbiten
Rulla in köttet i folien till en smällkaramell
Tillaga i ugn tills köttet har en innertemp av 60-62 C. För mig tog det ca 3 timmar. Jag glömde ta tid så det är bara cirkatid.
Låt köttet vila i minst 15-20 min innan du skär upp det i riktigt tunna skivor.
Kommentarer
Skicka en kommentar