
En coleslaw som är något så hejdundrandes goood!!!! Innehåller inte bara kål utan det blir en explosion av smaker i den saftigaste coleslaw som går att uppbringa.
Det här kommer att bli en favorit här hemma. I grunden är detta ett recept av Jamie Olivers som jag bl.a valt att göra mejerifri.
Använd en matberedare med ganska små hål i rivjärnet för att grönsakerna ska bli saftiga
Grönsaker till salladen
200 g vitkål
150 g rödkål
70 g purjolök (kanske eventuellt måste strimlas tunt för hand)
100 g fänkål
100 g gulbeta, skalad
5 st rädisor
1 morot, skalad
50 g majrova, skalad
1½-2 msk pressad citron
1 msk extra virgine olivolja
Ca 1 tsk herbamare örtsalt
½-1 tsk dijonsenap, smaka dig fram. Börja med den mindre mängden. Jag gillar dijonsenap, så jag tog den större mängden.
2 tsk ekologisk blomsterhonung
Nymalen svartpeppar
Smaka av
Livs goda Cashew creme fraiche
1 dl naturella cashewnötter som legat i blöt över natten.
3 msk vatten
½ tsk herbamare örtsalt. I receptet står det havssalt. Men då jag inte hade något oraffinerat havssalt hemma, så tog jag detta fantastiska örtsalt i stället.
1/4 pressad citron (½ msk)
Mixa helt slätt.
Blanda caschew creme fraichen i salladen och rör om ordentligt. Ät och njut!!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar