Ååååh sånt härligt vårväder vi har! Tror faktiskt att det är lika fint över hela Sverige. Hoppas det i alla fall....
Själv upptas nästan all min tid med något mycket spännande, som kanske förhoppningsvis kommer er till gagn så småningom. Men det kommer att ta tid. Skvallrar inget nu men jag lovar, att blir det som jag tänkt mig så blir det ruskigt bra.
Håller på att odla lite till min balkong nu också. Har sått blommor, tomater och örter.
Den här gången tog jag inte så våldsamt med tomater som jag gjorde i fjol. Då hann jag knappt med mig.
Igår gjorde jag mig en härlig supergod kycklingsoppa. Tycker att det finns för lite recept på icke-gräddiga soppor. Jag har ju mer och mer tagit bort mjölkprodukter i mitt liv. Men ibland händer det att jag använder det i någon sås.
Den här soppan, med hemmagjord buljong är både nyttig och mättande. Smaken blir fylligt god. Om man gör den på ekologiska grönsaker och svensk kyckling (gärna eko/krav om man får tag på det) så vet man att man får det nyttigaste av nyttiga.
Tyvärr fick jag äta min soppa ensam eftersom jag är den enda som tycker om champinjoner. Men då har jag ju massor i frysen att ta fram när jag vill ha en lat eftermiddag.
Själv upptas nästan all min tid med något mycket spännande, som kanske förhoppningsvis kommer er till gagn så småningom. Men det kommer att ta tid. Skvallrar inget nu men jag lovar, att blir det som jag tänkt mig så blir det ruskigt bra.
Håller på att odla lite till min balkong nu också. Har sått blommor, tomater och örter.
Den här gången tog jag inte så våldsamt med tomater som jag gjorde i fjol. Då hann jag knappt med mig.
Igår gjorde jag mig en härlig supergod kycklingsoppa. Tycker att det finns för lite recept på icke-gräddiga soppor. Jag har ju mer och mer tagit bort mjölkprodukter i mitt liv. Men ibland händer det att jag använder det i någon sås.
Den här soppan, med hemmagjord buljong är både nyttig och mättande. Smaken blir fylligt god. Om man gör den på ekologiska grönsaker och svensk kyckling (gärna eko/krav om man får tag på det) så vet man att man får det nyttigaste av nyttiga.
Tyvärr fick jag äta min soppa ensam eftersom jag är den enda som tycker om champinjoner. Men då har jag ju massor i frysen att ta fram när jag vill ha en lat eftermiddag.
Gör först buljongen:
1 st hel kyckling
Ta en stor kastrull och lägg ner kycklingen
Koka upp och byt sedan vatten.
Beräkna ca 1,5 - 2 liter
Medan du väntar på att vattnet på nytt ska koka upp så skär du grönsaker till buljongen
1 morot
1 selleri
1palsternacka
1 lök
½ purjolök
½ persiljerot
10 vitpepparkorn
1 näve färsk persilja (tillsätts de sista 5 minuterna)
10 vitpepparkorn
2 msk herbamare örtsalt
Koka i ca 45 minuter på svag värme under lock. Om det kokar för häftigt så blir köttet torrt. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Skumma då och då.
Under tiden som kycklingen kokar så gör du i ordning grönsaksbasen som ska läggas i soppan
Skiva 3-4 stora champinjoner i tunna skivor
Skiva 2 stora shitakisvampar i tunna skivor
Finhacka 1 selleristjälk
2 salladslökar hackas
1 dm purjo skivas
2 morötter skivas tunt till ca 5 cm långa "pinnar"
1/4 persiljerot finhackas
Stek svampen, salladslöken och sellerin i smör tills champinjonerna inte är genomskinliga längre. Krydda med örtsalt.
Ta upp kycklingen och sila bort grönsakerna så buljongen hamnar i en annan kastrull.
Tillsätt de nya grönsakerna och de stekta grönsakerna och svampen till buljongen
Koka grönsakerna ca 10 min till al dente (lite tuggmotstånd kvar).
Dra av skinnet på kycklingen och skär den i fina munsbitar. Spara låren så har du dom färdiga till någon annan god rätt (om du vill).
Lägg ner köttet i buljongen.
Hacka en näve färsk slätbladig persilja som du rör ner i soppan.
Ät och njut av att, helt från grunden, ha tillagat en urhärlig soppa!
Värme Kärlek & Vårsol till er
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar