Fortsätt till huvudinnehåll

Brakfrukost och en härlig skogspromenad

Hejsan!
Vilken vitaminboost det är att vistas ute idag. Har tagit mig en långpromenad på en timme i solskenet. Ja, för mig är det en långpromenad då jag fortfarande försöker få upp konditionen från fotoperationen. Har ju varit stillasittande i ett halvår. Jag var till ortopeden igår och fick beskedet att det nog tar ett halvår till innan foten är helt läkt. Men jag är så lycklig över att kunna ta promenader vilket jag varken i somras eller nu i vinter inte kunnat.
Så nu tänkte jag bomba er med fina bilder från skogspromenaden.
Det är så ruskigt vackra vyer här och så många vägar man kan variera sig med.
Jag hörde från min dotter att det inte var lika fint i Stockholmstrakten. Men det kommer nog dit också.
I morgon ska det visst bli oväder igen.
Igår kom det ju 2 dm blötsnö. Och ännu så länge har vi inte gått igenom aprilvädret.
Kommer ihåg att det snöade på midsommar i fjol. Huvva!!

Innan promenaden tog jag mig en brakfrukost. Fylld av energi och vitaminer.
Makrill, som jag tagit bort tomatsåsen på (p.g.a att jag inte vet hur mycket av aluminiumet som sugits upp av den. Syran i tomaterna tar ju upp aluminium). Alfalfagroddar, avokado, ägg samt rödkål och purjo som jag mjukstekt i kokosolja.
Ikväll blir Thairestaurang. Men det går att hitta nyttiga rätter där också som inte innehåller ris och nudlar. Annars kan man alltid begära att få lite extra av deras goda sallader och grönsaker.





Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att