Fortsätt till huvudinnehåll

Vinnarrecept och en god smoothie

Hallå i stugan!
Idag är det inte någon vanlig dag. Nej det är en vinnardag! Trots fredagen den 13:e :)
Fick idag reda på att jag vunnit i ICA-buffés instagramtävling. Det handlade om gröna tillbehör.
Jag blev så glad, så glad! :)

Självklart ska jag dela med mig av receptet (den finns redan här på bloggen, men jag skriver ner den en gång till). Sedan ska ni få smaka på en supernyttig och jättegod smoothie tänkte jag. Ja, ni måste ju göra den själv naturligtvis haaaaaa ;), men receptet bjuder jag på.

Det här var mitt enkla men goda bidrag till tävlingen:


2 små bok choy (Pak soi, Pak choi...kärt barn har många namn)
1 dl cashewnötter
½ röd chilifrukt (utan frön)
Kokosolja
Flingsalt
1 tsk hoisinsås. 

Skölj bok choy.
Skär bort det yttersta från bladen om dom är skadade och sladdriga.
Plocka bort varje blad från rotfästet
Bryn bladen i kokosolja i en stekpanna tills dom fått lite färg. Strö över flingsalt
Lägg upp dom på ett fat
Hacka cashewnötterna grovt och blanda dem med hackad chilifrukt. Ringla  över hoisinsås. Fördela detta på den stekta bok choyen



Supergod och nyttig smoothie



1 dl extra creamy kokosmjölk
1 dl vatten, kokt avsvalnat
1 dl ekologiska frysta blåbär
2 tsk nässelpulver
1 näve färsk babyspenat
150 g skalad ekologisk apelsin
5 g finriven gurkmeja
1 krm malen kanel (Ceylonkanel, Urtekrams finns på ICA, annars be dom ta hem. Finns även på nätet att beställa hem). Den har lågt kumarininnehåll och är således mycket hälsosammare än annan kanel.
Mixa och njut!!


Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...