Kycklingrätt |
Hoppas ni har haft en härlig midsommar!
I Stockholm där jag ännu fortfarande befinner mig har det mestadels regnat förutom igår då solen sken något fantastiskt. Då befann jag mig hos min systerson och hjälpte honom att packa flyttlådor. En lite annorlunda midsommar alltså :)
Vi har hållit på i 2 dagar från morgon till kväll. Men sedan fanns det inte någon tid kvar för mig att hjälpa till mer tyvärr. Ibland önskar man att man kunde skapa lite mer av den varan.
Lite god mat blev det i alla fall.
Jag har ju en förkärlek för mat som går fort att laga när det är vardag. Dock vill jag att den ska vara lika god för det.
På helgerna är det ju dundermysigt att filura ut maträtter där man har lite mer tid att spendera i köket.
Nu hör ju till saken att min systerson är fantastiskt duktig i köket. Så han bjöd på grillad ryggbiff med grillade rotgrönsaker och en massa goda såser. MUMS!
Grillad ryggbiff |
Här kommer receptet på jättegoda kycklingrätten:
Naturligtvis är det ekologiska varor som gäller
Rotgrönsaker i den mängd du vill och vad du vill. Jag hade gulbetor, palsternacka, morötter, lök
800 g kycklingfiléer delade i lite större bitar
1-1½ tsk örtsalt (herbamare eller trocomare)
1 krm nymalen svartpeppar
1 liten purjolök i strimlor
3 vitlöksklyftor, finhackade
½ gul paprika, i strimlor
½ röd paprika, i strimlor
3/4 dl (5 msk) ajvar relish, mild
1-2 tsk dijonsenap (Kung Markattan eller Icas ekologiska. Dessa innehåller ingen citronsyra)
2 dl kokosgrädde eller det översta tjocka krämiga i kokosmjölken
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
Sätt ugnen på 220°
Skala och skär rotgrönsakerna i lite större strimlor. Häll över lite olja och krydda med örtsalt. Rör runt så allt fördelas. Se gärna till att grönsakerna inte ligger allt för mycket på varandra om det går.
Sätt in i ugnen. Det tar ca 30 min och blir klart samtidigt som kycklingrätten
Krydda kycklingbitarna med örtsalt och svartpeppar
Stek dem i omgångar i smör eller ghee. Även gärna lite kokosolja
Lägg över all kyckling i stekpannan och tillsätt purjolöken. Stek tills purjolöken blivit mjuk
Tillsätt kokosgrädden, ajvar relish, dijonsenap, vatten, och kycklingbuljongtärningen
Rör om.
Lägg i paprikan och den hackade vitlöken. Låt rätten puttra ihop i ca 5 min
Smaka av
Klart!
Kommentarer
Skicka en kommentar