Fortsätt till huvudinnehåll

Jättegod kycklingrätt

Kycklingrätt
Hej på er!
Hoppas ni har haft en härlig midsommar!
I Stockholm där jag ännu fortfarande befinner mig har det mestadels regnat förutom igår då solen sken något fantastiskt. Då befann jag mig hos min systerson och hjälpte honom att packa flyttlådor. En lite annorlunda midsommar alltså :)
Vi har hållit på i 2 dagar från morgon till kväll. Men sedan fanns det inte någon tid kvar för mig att hjälpa till mer tyvärr. Ibland önskar man att man kunde skapa lite mer av den varan.
Lite god mat blev det i alla fall.
Jag har ju en förkärlek för mat som går fort att laga när det är vardag. Dock vill jag att den ska vara lika god för det.
På helgerna är det ju dundermysigt att filura ut maträtter där man har lite mer tid att spendera i köket.
Nu hör ju till saken att min systerson är fantastiskt duktig i köket. Så han bjöd på grillad ryggbiff med grillade rotgrönsaker och en massa goda såser. MUMS!

Grillad ryggbiff

Här kommer receptet på jättegoda kycklingrätten:
Naturligtvis är det ekologiska varor som gäller

Rotgrönsaker i den mängd du vill och vad du vill. Jag hade gulbetor, palsternacka, morötter, lök

800 g kycklingfiléer delade i lite större bitar
1-1½ tsk örtsalt (herbamare eller trocomare)
1 krm nymalen svartpeppar
1 liten purjolök i strimlor
3 vitlöksklyftor, finhackade
½ gul paprika, i strimlor
½ röd paprika, i strimlor
3/4 dl (5 msk) ajvar relish, mild
1-2 tsk dijonsenap (Kung Markattan eller Icas ekologiska. Dessa innehåller ingen citronsyra)
2 dl kokosgrädde eller det översta tjocka krämiga i kokosmjölken
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning

Sätt ugnen på 220°
Skala och skär rotgrönsakerna i lite större strimlor. Häll över lite olja och krydda med örtsalt. Rör runt så allt fördelas. Se gärna till att grönsakerna inte ligger allt för mycket på varandra om det går. 
Sätt in i ugnen. Det tar ca 30 min och blir klart samtidigt som kycklingrätten

Krydda kycklingbitarna med örtsalt och svartpeppar
Stek dem i omgångar i smör eller ghee. Även gärna lite kokosolja
Lägg över all kyckling i stekpannan och tillsätt purjolöken. Stek tills purjolöken blivit mjuk
Tillsätt kokosgrädden, ajvar relish, dijonsenap, vatten, och kycklingbuljongtärningen
Rör om.
Lägg i paprikan och den hackade vitlöken. Låt rätten puttra ihop i ca 5 min 
Smaka av

Klart!










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam