Fortsätt till huvudinnehåll

Jättegod mejerifri coleslaw

Hej på er!
Fredag! Har ni haft en fin dag? Jag hoppas det. Här har solen skinit och fortsätter visa sitt glada solansikte. De små här ute springer i kortbyxor och de fina sommarklänningar och sommarskorna är på. Jag har hunnit med några promenader och jobbat lite, suttit i solen, fredagsstädat och sitter nu med ett glas av härligt läskande isté gjord på ingefära och citron. Massor med isbitar. Jag har lagt in receptet på det förut HÄR.
Till middag blev det lövbiff på älg, grillade sötpotatisklyftor och bea. Lite sallad till och ett glas rött.
Igår blev det en lättare middag. Kassler med coleslaw som jag gjorde mejerifri. Så himla god!!

Mejerifri Coleslaw: 2 pers

1/4 färsk vitkål som du skär i tunna tunna strimlor
200 g majonnäs, egengjord förslagsvis på macadamiaolja, eller köpt ex Hellmans som inte innehåller så mycket skräp, innehåller ägg från frigående höns och har en fantastisk smak. 
½ röd chili i tunna skivor. Smaka på chilin så den inte är för stark. Ta i lite i taget tills du är nöjd. Jag hade en ganska mild variant. 
1 dl finhackad purjolök eller salladslök
1 msk citronolivolja, valfritt
½ hackad gul paprika
½ rivet äpple
1 st grovriven morot
Honung, valfritt
Herbamare örtsalt, svartpeppar








Trevlig helg!
Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam