Snart är det midsommar. Jag har hört att det hemöver blåser så hårt och är så kallt så man utan att skämmas skulle kunna ha långkalsonger på sig. Huvva!
Förra midsommar glömmer jag inte då vi tittade ut på morgonen och det SNÖADE!!!
Ja vädret kan vi inte bestämma över. Det är bara att "go with the flow" och var glad över att vi har väder. Tänk om vi inte hade väder??? DÅ kan vi börja klaga.... ;)
Men sedan blev det en hejdundrandes fin sommar. Så det blir säkerligen så nu också.
Jag tänkte dela med mig av en sommartårta som jag gjorde förra året när jag fyllde år.
För tårta vill man väl ha oberoende av väder :)
Förra midsommar glömmer jag inte då vi tittade ut på morgonen och det SNÖADE!!!
Ja vädret kan vi inte bestämma över. Det är bara att "go with the flow" och var glad över att vi har väder. Tänk om vi inte hade väder??? DÅ kan vi börja klaga.... ;)
Men sedan blev det en hejdundrandes fin sommar. Så det blir säkerligen så nu också.
Jag tänkte dela med mig av en sommartårta som jag gjorde förra året när jag fyllde år.
För tårta vill man väl ha oberoende av väder :)
Midsommartårta (Pinocchiotårta lchf)
Mandelbotten
1 dl sukrin melis eller björksocker
4 äggulor
150 g smält avsvalnat smör
2 tsk bakpulver
2½ dl mandelmjöl
Vispa äggulor och sukrin melis/björksockret poröst.
Vispa ner det smälta smöret
Blanda mandelmjölet med bakpulvret och rör ner
Bred ut i en liten bakplåtsklädd ugnsform. Smeten ska bli ungefär 1 cm i tjocklek.
Marängbotten
4 äggvitor
1 dl sukrin melis eller björksocker
Vispa först äggvitorna i en riktigt ren och torr bunke. När vitorna är de riktigt skummiga så tillsätter du sukrin melis eller björksockret och vispar kraftigt. Det ska bli till ett hårt skum. Du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att den droppar eller släpper bunken.
Bred marängen på mandelbotten och grädda i 175 grader i 25 min. Sänk värmen sista 5 minuterna till 150 grader och låt stå inne ca 15 min till. Akta så den inte bränns.
Låt svalna
Dela den på hälften och fyll med mixade jordgubbar som du blandat med vispad grädde och sötat med sukrin melis/björksocker tills den blir "tårtsöt". Du kan även ta i lite vaniljpulver om du vill. (Förväxla inte med vaniljsocker)
Toppa med jordgubbar samt flagad och hackad mörk choklad.
Kommentarer
Skicka en kommentar