God middag!
Ja här har det sannerligen varit en god middag. Blev bjuden på ljuvligt hemlagad mat av min dotter igår. Hon kan verkligen laga mat den jäntan. Så jag tiggde åt mig receptet av henne. Självklart så delar hon med sig av det även till er.
En hel arbetsmånad har nu gått här i Stockholm och i morgon drar jag vidare hemåt. Kommer att stanna till i Alby/Ånge då det är hemvändarkväll där. Så då blir det även lite kusinmys.
Jag förstår inte att tiden kan gå så ofantligt fort.
Är så tacksam att jag har en underbar granne som tagit hand om mina blommor och mina plantor medan jag varit borta. Det har varit ett riktigt göra då tomatplantorna kräver vatten varje dag.
Jag har börjat att gödsla mina blommor och tomater med nässelpulver. Helt fantastiskt bra!!
1 tsk intas varje dag själv också. Det har gett en kick till mitt hår kan jag säga. Äntligen har jag börjat få tillbaka mitt tjocka hår. Kan verkligen rekommendera det. Nog snackat. Här kommer receptet :)
4 port
Lax i foliepaket
Folie
4 bitar laxfilé
1 citron
½ ask cocktailtomater
½ kruka persilja
½ kruka dill
25 g smör
½ fänkål
1/4 purjolök
Herbmare (örtsalt)
Svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200°
Hacka fänkål och purjolök
Fördela detta över 4 st foliebitar. Tänk på att inte vara för snål med folien då du ska kunna försluta ordentligt. (Man kan även lägga ett ark av smörpapper före folien för att slippa få folien i direktkontakt med maten).
Lägg laxen på grönsakerna. Krydda med herbamare och peppar efter tycke och smak
Hacka och fördela tomaterna, dillen och persiljan över laxen. Lägg även på en skiva citron på varje laxfilé och pressa över resten av citronen
Skär tunna skivor av smör och placera det på citronen
Knyt (knyckla ihop) foliepaketet ordentligt till ett paket
Grädda i ugnen i ca 25-35 min
Blomkålsmos
2 st blomkålshuvuden
vatten
1-2 dl grädde
1 tsk herbamare
1 krm vitpeppar
½ krm svartpeppar
½ krm riven muskotnöt
50 g smör
Gör så här:
Dela blomkålen i ca 4 delar
Lägg i en kastrull och täck kålen med vatten
Låt koka i ca 10 min eller tills den är mjuk
Lägg blomkålen i en sil och låt rinna av väl. Annars blir det för blaskigt
Tillbaka med blomkålen i kastrullen och plattan
Lägg i 25g av smöret och mixa slät med stavmixer
Lägg i kryddorna
Häll i grädde efter smak
Runda av med resterande av smöret
Smaka av och krydda extra om det behövs
Sommarsallad:
Hon använde sig av dessa grönsaker
Isbergssallad
cocktailtomater
Gurka
Purjolök
Orange paprika
Sugarsnaps
Morötter
Physalis
Lite hackad persilja blandades i och dressade salladen med herbamare och 1 pressad apelsin
Laga och njuuuuuut! Så mycket som möjligt ska vara ekologiskt naturligtvis :) <3
Värme & Kärlek
Johanna och Christina
Ja här har det sannerligen varit en god middag. Blev bjuden på ljuvligt hemlagad mat av min dotter igår. Hon kan verkligen laga mat den jäntan. Så jag tiggde åt mig receptet av henne. Självklart så delar hon med sig av det även till er.
En hel arbetsmånad har nu gått här i Stockholm och i morgon drar jag vidare hemåt. Kommer att stanna till i Alby/Ånge då det är hemvändarkväll där. Så då blir det även lite kusinmys.
Jag förstår inte att tiden kan gå så ofantligt fort.
Är så tacksam att jag har en underbar granne som tagit hand om mina blommor och mina plantor medan jag varit borta. Det har varit ett riktigt göra då tomatplantorna kräver vatten varje dag.
Jag har börjat att gödsla mina blommor och tomater med nässelpulver. Helt fantastiskt bra!!
1 tsk intas varje dag själv också. Det har gett en kick till mitt hår kan jag säga. Äntligen har jag börjat få tillbaka mitt tjocka hår. Kan verkligen rekommendera det. Nog snackat. Här kommer receptet :)
4 port
Lax i foliepaket
Folie
4 bitar laxfilé
1 citron
½ ask cocktailtomater
½ kruka persilja
½ kruka dill
25 g smör
½ fänkål
1/4 purjolök
Herbmare (örtsalt)
Svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200°
Hacka fänkål och purjolök
Fördela detta över 4 st foliebitar. Tänk på att inte vara för snål med folien då du ska kunna försluta ordentligt. (Man kan även lägga ett ark av smörpapper före folien för att slippa få folien i direktkontakt med maten).
Lägg laxen på grönsakerna. Krydda med herbamare och peppar efter tycke och smak
Hacka och fördela tomaterna, dillen och persiljan över laxen. Lägg även på en skiva citron på varje laxfilé och pressa över resten av citronen
Skär tunna skivor av smör och placera det på citronen
Knyt (knyckla ihop) foliepaketet ordentligt till ett paket
Grädda i ugnen i ca 25-35 min
Blomkålsmos
2 st blomkålshuvuden
vatten
1-2 dl grädde
1 tsk herbamare
1 krm vitpeppar
½ krm svartpeppar
½ krm riven muskotnöt
50 g smör
Gör så här:
Dela blomkålen i ca 4 delar
Lägg i en kastrull och täck kålen med vatten
Låt koka i ca 10 min eller tills den är mjuk
Lägg blomkålen i en sil och låt rinna av väl. Annars blir det för blaskigt
Tillbaka med blomkålen i kastrullen och plattan
Lägg i 25g av smöret och mixa slät med stavmixer
Lägg i kryddorna
Häll i grädde efter smak
Runda av med resterande av smöret
Smaka av och krydda extra om det behövs
Sommarsallad:
Hon använde sig av dessa grönsaker
Isbergssallad
cocktailtomater
Gurka
Purjolök
Orange paprika
Sugarsnaps
Morötter
Physalis
Lite hackad persilja blandades i och dressade salladen med herbamare och 1 pressad apelsin
Laga och njuuuuuut! Så mycket som möjligt ska vara ekologiskt naturligtvis :) <3
Värme & Kärlek
Johanna och Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar