Hejsan!
Inte ofta jag lägger upp recept på efterrätter eller andra godsaker, men de här kan man bara inte motstå.
Det här är recept på två riktigt smaskigt, nyttiga och fräscha efterrätter eller mellanmål om man hellre vill det. Fylld av omega 3 och vitaminer. Inga mejerier. Perfekt även om sötsuget sätter in. Vill man så skulle man kunna göra dessa på kvällen till en härlig lyxig söndagsfrukost, ooooh my!! :)
Chiapudding med kokos, lime och jordgubbar:
Använd en mixer:
1 port
1 dl krämig kokosmjölk. Jag använde Garants som finns på Willys. Den innehåller inga tillsatser
6 frysta jordgubbar (ekologiska)
1 pressad lime, eko
1 tsk opastöriserad honung. Ej upphettad honung har kvar alla nyttigheter. Här har du tips på en bra honung som finns i de flesta affärer utan att kosta skjortan.
2 msk chiafrön
Mixa kokosmjölken och de frysta jordgubbarna till en fluffig kräm. Tillsätt honung och pressad lime och vispa om.
Blanda i chiafröna och ställ kallt i kylskåp. Rör om efter 15 min och gärna en gång till efter ytterligare 15 min. Täck med lock. Låt stå i minst 8 timmar
Rör om och toppa med skivade jordgubbar
Mango chiapudding:
1 dl krämig kokosmjölk
1 krm kanel
½ krm vaniljpulver
1 msk chiafrön
2 dl mango
Blanda allt utom mangon och ställ kallt. Rör om efter 15 min och gärna en ytterligare en gång lite senare. Låt stå i minst 8 timmar.
Mixa 2 dl fryst mango eller en färsk skalad mango till en slät mjuk mangokräm
Varva chiapuddingen och mangokräm i ett glas.
Ät med sked och njut!
Värme & Kärlek
Christina
Inte ofta jag lägger upp recept på efterrätter eller andra godsaker, men de här kan man bara inte motstå.
Det här är recept på två riktigt smaskigt, nyttiga och fräscha efterrätter eller mellanmål om man hellre vill det. Fylld av omega 3 och vitaminer. Inga mejerier. Perfekt även om sötsuget sätter in. Vill man så skulle man kunna göra dessa på kvällen till en härlig lyxig söndagsfrukost, ooooh my!! :)
Chiapudding med kokos, lime och jordgubbar:
Använd en mixer:
1 port
1 dl krämig kokosmjölk. Jag använde Garants som finns på Willys. Den innehåller inga tillsatser
6 frysta jordgubbar (ekologiska)
1 pressad lime, eko
1 tsk opastöriserad honung. Ej upphettad honung har kvar alla nyttigheter. Här har du tips på en bra honung som finns i de flesta affärer utan att kosta skjortan.
2 msk chiafrön
Mixa kokosmjölken och de frysta jordgubbarna till en fluffig kräm. Tillsätt honung och pressad lime och vispa om.
Blanda i chiafröna och ställ kallt i kylskåp. Rör om efter 15 min och gärna en gång till efter ytterligare 15 min. Täck med lock. Låt stå i minst 8 timmar
Rör om och toppa med skivade jordgubbar
Mango chiapudding:
1 dl krämig kokosmjölk
1 krm kanel
½ krm vaniljpulver
1 msk chiafrön
2 dl mango
Blanda allt utom mangon och ställ kallt. Rör om efter 15 min och gärna en ytterligare en gång lite senare. Låt stå i minst 8 timmar.
Mixa 2 dl fryst mango eller en färsk skalad mango till en slät mjuk mangokräm
Varva chiapuddingen och mangokräm i ett glas.
Ät med sked och njut!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar