Fortsätt till huvudinnehåll

Salvia- och baconlindad kycklingfilé med kålrabbistrips


Idag blir det salvia- och baconinlindad kyckling med kålrabbistrips

Så fantastiskt gott och har ni inte provat den kombinationen så föreslår jag att ni gör det.
Kålrabbin ligger på en låg kolhydratnivå och blir fantastiskt god som strips.

Salvia blir så gott när den gifter sig med något som är fett.
Mums, mums, mums!!!!!

Kålrabbistrips:

  • Skala kålrabbin, Ta bort det hårda i änden och skär den till strips
  • Lägg på en ugnsform och dressa över olivolja, salt och peppar. Vänd runt så det fördelar sig. Se gärna till att stripsen inte ligger allt för mycket ovanpå varandra
  • Stek i ugnen 200° i ca 20-30 min

Salvia och baconinlindade kycklingen:

  • Använd dig av tunnskivade kycklingfiléer eller skär dem till 2 tunnare skivor. Lättast om dom är lite halvfryst
  • Lägg på några salviablad. Är bladen stora så kan det räcka med en på varje 
  • Vira om en eller två skivor bacon (ekologisk svensk) och fäst med tandpetare
  • Krossa några enbär i mortel som du steker tillsammans med kycklingen
  • Stek på medelvärme i lite, lite smör. Behövs inte mycket pga baconen. Baconet ska bli brunt, men inte bränt. Använd gärna en gjutjärnspanna.


Servera med en fräsch sallad och vitlökssmör

Den här salladen: 

endive, gurka, cocktailtomat, paprika, purjo (allt eko), vit balsamvinäger, extra virgine ekologisk olivolja, flingsalt


Vitlökssmör: 

Smör (osaltat. Det saltade innehåller raffinerade salter), herbamare örtsalt och pressad vitlök efter behag. Garnera gärna med färsk persilja.


Ett glas gott ekologiskt vin till maten är inte dumt heller nej.....:)

Skickar med en liten blomsterbukett som jag tagit in till stugan. Japp, syrenerna blommar fortfarande :) Varsågoda! :)


Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...