Fortsätt till huvudinnehåll

Salvia- och baconlindad kycklingfilé med kålrabbistrips


Idag blir det salvia- och baconinlindad kyckling med kålrabbistrips

Så fantastiskt gott och har ni inte provat den kombinationen så föreslår jag att ni gör det.
Kålrabbin ligger på en låg kolhydratnivå och blir fantastiskt god som strips.

Salvia blir så gott när den gifter sig med något som är fett.
Mums, mums, mums!!!!!

Kålrabbistrips:

  • Skala kålrabbin, Ta bort det hårda i änden och skär den till strips
  • Lägg på en ugnsform och dressa över olivolja, salt och peppar. Vänd runt så det fördelar sig. Se gärna till att stripsen inte ligger allt för mycket ovanpå varandra
  • Stek i ugnen 200° i ca 20-30 min

Salvia och baconinlindade kycklingen:

  • Använd dig av tunnskivade kycklingfiléer eller skär dem till 2 tunnare skivor. Lättast om dom är lite halvfryst
  • Lägg på några salviablad. Är bladen stora så kan det räcka med en på varje 
  • Vira om en eller två skivor bacon (ekologisk svensk) och fäst med tandpetare
  • Krossa några enbär i mortel som du steker tillsammans med kycklingen
  • Stek på medelvärme i lite, lite smör. Behövs inte mycket pga baconen. Baconet ska bli brunt, men inte bränt. Använd gärna en gjutjärnspanna.


Servera med en fräsch sallad och vitlökssmör

Den här salladen: 

endive, gurka, cocktailtomat, paprika, purjo (allt eko), vit balsamvinäger, extra virgine ekologisk olivolja, flingsalt


Vitlökssmör: 

Smör (osaltat. Det saltade innehåller raffinerade salter), herbamare örtsalt och pressad vitlök efter behag. Garnera gärna med färsk persilja.


Ett glas gott ekologiskt vin till maten är inte dumt heller nej.....:)

Skickar med en liten blomsterbukett som jag tagit in till stugan. Japp, syrenerna blommar fortfarande :) Varsågoda! :)


Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att