Så fantastiskt gott och har ni inte provat den kombinationen så föreslår jag att ni gör det.
Kålrabbin ligger på en låg kolhydratnivå och blir fantastiskt god som strips.
Salvia blir så gott när den gifter sig med något som är fett.
Mums, mums, mums!!!!!
Kålrabbistrips:
- Skala kålrabbin, Ta bort det hårda i änden och skär den till strips
- Lägg på en ugnsform och dressa över olivolja, salt och peppar. Vänd runt så det fördelar sig. Se gärna till att stripsen inte ligger allt för mycket ovanpå varandra
- Stek i ugnen 200° i ca 20-30 min
- Använd dig av tunnskivade kycklingfiléer eller skär dem till 2 tunnare skivor. Lättast om dom är lite halvfryst
- Lägg på några salviablad. Är bladen stora så kan det räcka med en på varje
- Vira om en eller två skivor bacon (ekologisk svensk) och fäst med tandpetare
- Krossa några enbär i mortel som du steker tillsammans med kycklingen
- Stek på medelvärme i lite, lite smör. Behövs inte mycket pga baconen. Baconet ska bli brunt, men inte bränt. Använd gärna en gjutjärnspanna.
Servera med en fräsch sallad och vitlökssmör
Den här salladen:
endive, gurka, cocktailtomat, paprika, purjo (allt eko), vit balsamvinäger, extra virgine ekologisk olivolja, flingsaltVitlökssmör:
Smör (osaltat. Det saltade innehåller raffinerade salter), herbamare örtsalt och pressad vitlök efter behag. Garnera gärna med färsk persilja.
Ett glas gott ekologiskt vin till maten är inte dumt heller nej.....:)
Skickar med en liten blomsterbukett som jag tagit in till stugan. Japp, syrenerna blommar fortfarande :) Varsågoda! :)
Skickar med en liten blomsterbukett som jag tagit in till stugan. Japp, syrenerna blommar fortfarande :) Varsågoda! :)
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar