Fortsätt till huvudinnehåll

Granatäppeljuice och hälsoeffekter


Har ni provat Granatäppeljuice?

Granatäpplen innehåller massor med antioxidanter - tanniner (bl.a punicalagin) och flavonoider, järn, kalium och massor av vitaminer och andra mineraler. Sammansättningen av dessa vitaminer, mineraler och antioxidanter motverkar även hudens åldrande.

Det som är mest spännande är att dricka ½ dl granatäppeljuice /dag i ett års tid kan få åderförkalkning att gå tillbaka med 35%. Det har forskning påvisat. Det är ju helt fantastiskt! Mer studier på granatäppeljuice och cancer pågår. 

Professor Adel A Kader vid University of California har gjort en studie på granatäpplets struktur och det har visat sig att den totala antioxidanteffekten (ORAC) är ca tre gånger starkare i jämförelse med samma mängd rött vin och grönt te. 
En artikel av en undersökning som är gjord i Israel (J Ethnopharmacol) framgår att flavonoiderna i granatäpple är större än i vindruvor. Studien slår fast att "om granatäppeljuice konsumeras dagligen under en längre tid så kan de här kraftfulla antioxidanterna vara mycket effektiva för att förebygga cancer. åderförkalkning och inflammationer"

http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf000404a

Märk att det ska vara juicen gjord även på fruktköttet som är viktigt. Enbart frön ger inte samma effekt.


Preliminära studier har visat hälsoeffekter vid blodproppar, åderförkalkning och bröstcancer. Just nu pågår en studie i England där man undersöker effekten av granatäpple och virus i samband med HIV-infektioner. Hittills är studierna mycket lovande. 

Har din affär Kung Markattan i sitt sortiment, så be dem ta in denna juice. Den är ekologisk och innehåller inget tillsatt socker eller andra ämnen. Enbart 100% färskpressad granatäpple.
Det finns även sidor på internet som säljer och kanhända har även somliga hälsokostaffärer detta flytande hälsoelixir i hyllorna.







Granatäpple och Prostatacancer  kan du läsa om HÄR

Granatäpple och minskning av inflammationer kan du läsa om HÄR

Granatäpple och artrit HÄR

Granatäpple och bekämpning av lungcancer HÄR

Granatäpple och åderförkalkning (ateroskleros)  HÄR



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...