Hejsan!
Har vinkat av min kusin idag. Hunnit jobba ifrån mig lite och sedan varit på födelsedagskalas. Köpte en sån fin lite större ljuslykta till present som jag jättegärna hade velat ha själv. Det var den sista på affären, men... det finns en ännu större variant. Undrar om jag inte ska unna mig den om den finns kvar. Jag fyller ju trots allt år snart och en present till sig själv ska man väl kunna ge? Jo, så får det nog bli :)
Igår hade vi myskväll med en härligt god kycklinggratäng och rosé. Till efterrätt cantaloupemelon.
Det här är en lättlagad kycklinggratäng som är en allt- i- ett. Krämigt god. Med knäckigt stekt vitkål och purjo i botten. Fick klart beröm av min kusin som för övrigt är köksskollärare och tillika fantastisk på att laga mat, så det kändes hedrande.
Jag valde att blanda kokosmjölk med grädde för att kokossmaken inte skulle ta över. För min del är det en rätt som jag normalt enbart unnar mig på en helg. Försöker ju annars att välja bort mjölkprodukter så mycket som möjligt.
Imorgon bitti ska jag få operera bort mina åderbråck på ena benet. Som jag har längtat. Haft dessa i sååå många år och har inte fått tagit bort dem då det anses som skönhetsoperation. Men ådrorna gav mig slutligen eksem och dåååå.... Happy girl!! Så småningom blir det även det högra benet som gett mig mest besvär och gör att benet svullnar så ofantligt.
Håll era tummar för mig att det blir bra!

Här får ni receptet på den goda gratängen. Använd så mycket ekologiska (giftfria) matvaror som möjligt, även gällande kryddor.
Har vinkat av min kusin idag. Hunnit jobba ifrån mig lite och sedan varit på födelsedagskalas. Köpte en sån fin lite större ljuslykta till present som jag jättegärna hade velat ha själv. Det var den sista på affären, men... det finns en ännu större variant. Undrar om jag inte ska unna mig den om den finns kvar. Jag fyller ju trots allt år snart och en present till sig själv ska man väl kunna ge? Jo, så får det nog bli :)
Igår hade vi myskväll med en härligt god kycklinggratäng och rosé. Till efterrätt cantaloupemelon.
Det här är en lättlagad kycklinggratäng som är en allt- i- ett. Krämigt god. Med knäckigt stekt vitkål och purjo i botten. Fick klart beröm av min kusin som för övrigt är köksskollärare och tillika fantastisk på att laga mat, så det kändes hedrande.
Jag valde att blanda kokosmjölk med grädde för att kokossmaken inte skulle ta över. För min del är det en rätt som jag normalt enbart unnar mig på en helg. Försöker ju annars att välja bort mjölkprodukter så mycket som möjligt.
Imorgon bitti ska jag få operera bort mina åderbråck på ena benet. Som jag har längtat. Haft dessa i sååå många år och har inte fått tagit bort dem då det anses som skönhetsoperation. Men ådrorna gav mig slutligen eksem och dåååå.... Happy girl!! Så småningom blir det även det högra benet som gett mig mest besvär och gör att benet svullnar så ofantligt.
Håll era tummar för mig att det blir bra!

Här får ni receptet på den goda gratängen. Använd så mycket ekologiska (giftfria) matvaror som möjligt, även gällande kryddor.
Kycklinggratäng
En allt i ett-gratäng:
1½ - 2 liter vitkål i strimlor
smör/ghee
½
tsk örtsalt
nymalen
peppar
½ purjolök i strimlor. Även de gröna bladen
10-12
st kycklinginnerfiléer
3
krm sweet paprikapulver (Urtekram)
2
krm lökpulver
1
krm vitlökspulver
1 tsk herbamare örtsalt
Såsen:
2 dl grädde
1 dl krämig kokosmjölk
2 dl ajvar relish
1 hönsbuljong
3 krm sweet paprikapulver
2 krm lökpulver
1 krm vitlökspulver
½
röd paprika
½
gul paprika
½-1 tsk örtsalt
nymalen
peppar
Stek grovt strimlad vitkål i smör eller ghee tills den blir knäckig, men inte alltför mjuk.
Tillsätt purjolök i stimlor
Krydda
med örtsalt och svartpeppar. Låt purjon stekas så den blir mjuk
Lägg
över vitkålsblandningen i en ugnsform
Smält
smör eller ghee i en panna.
Bryn kycklinginnerfiléerna
Krydda
med örtsalt, nymald svartpeppar, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver
Häll
på grädde och kokosmjölk.
Tillsätt ajvar relish och smula ner hönsbuljongtärningen
Tillsätt ajvar relish och smula ner hönsbuljongtärningen
Krydda örtsalt (börja med den mindre mängden och smaka dig fram), nymalen svartpeppar, och även här med paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver (samma mängder som till kycklingen)
Låt såsen koka ihop en stund så den blir lite krämig.
Låt såsen koka ihop en stund så den blir lite krämig.
Tillsätt
½ skivad gul- respektive röd paprika
Fördela allt över vitkålen och grädda i 220° tills rätten börjar bubbla och blir riktigt genomhet
Smaklig spis!
Värme & Kärlek
Christina
Låter mumsigt, ska testa i helgen! Ett liitet påpekande bara! Du råkade skriva strimlad vitlök istället för vitkål i beskrivningen!!
SvaraRaderaTack snälla du för påpekandet! Hahahaaa så tokigt det kan bli. Har ändrat nu :)
RaderaTrevlig helg till dig och hoppas det ska smaka :) :)