Hallojsan!
Nu är vi tillbaka efter en härlig helg i stugan.
Ja vi har inte enbart myst. Vi har jobbat också. Grunden till altandäcket vid sjön börja att ta form. Mycket gjutning och grävning. Muren är klar, så nu börja vi kunna se hur det kommer att se ut. Badtunnan är beställd och en plattform till den ska göras. Dock kan inte jag ta åt mig äran för bygget. Hjälper till med det jag kan, men annars så står jag för att se till att killarna får i sig frukost, lunch och middag. Diskar, städar o pysslar.
Har putsat 20 fönster också.... Ja det är många fönster i detta hus. En hel långsida av fönster som ligger mot sjön och flera i en lång hall. Pjuuuuh!!! Tog och putsade 6 st till nu när jag kom hem. Lika bra när jag hade farten inne liksom.
Gott har vi ätit.
Brukar ha en liten sticka till datorn när jag är i stugan, men nu hade jag ingen mottagning. Så jag tänkte dela med mig av det goda nu istället.
Potatisen suger upp alla goda smaker när man lägger i den ljummen. Denna gång fick den svalna helt innan vi åt den. Kokt kall potatis har mindre GI och innehåller potatisstärkelse som är nyttigt för tarmfloran. Klarar man potatis utan att påverka blodsockret för mycket så tycker jag att det är helt ok ibland. Däremot äter jag inte potatis varje dag. Men ett par, tre gånger i månaden blir det nog på sommaren. Jag är däremot en älskare av sötpotatis. Den innehåller lite mer näring än potatis. Innehåller mer kolhydrater men påverkar ändå inte blodsockret lika mycket.
I morgon kommer recept på bl.a bakade sötpotatishalvor med rosmarin, en fantastiskt härlig sallad, samt min särbos fantastiskt übergoda tzatziki. INGEN gör så god tzatziki som han..... grrryyymt gott!!! Allt supergott till grillat.
Laxen med fetaostcreme fick 9,5 av 10 möjliga poäng av matbordsjuryn ;) Det tackar man för!
Ljummen potatissallad: 2-3 pers
½ kilo små fina nypotatisar
0.25 dl balsamvinäger och pressad citron (50/50)
0,25 dl olivolja
0,5 msk salt
0,75 msk honung
svartpeppar
½ knippe rädisor i fina skivor
½ knippe klippt gräslök
½ knippe hackad dill
½ knippe hackad persilja
5 cm finhackad purjolök
1 repad kvist fransk dragon, finhackad
1 tsk hackad timjan
Borsta och tvätta nypotatisen noga. Koka den mjuk i saltat vatten. Dela varje potatis på hälften och blanda den varma potatisen med övriga ingredienser.
Lax:
4 filéer lax (tinad och avtorkad)
örtsalt
svartpeppar
smör eller ghee
½ påse babyspenat
Krydda filéerna och stek dem högst 1 min på var sida. Lägg över i en form och täck dem med fetaostcremen.
Efterstek i ugn 225°C i ca 5-7 min. beroende på hur tjocka filéerna är. De får inte bli torra och tråkiga. Servera med färsk babyspenat
Fetaostcreme:
½ pkt (75g) fetaost, ekologisk
2 dl crème fraiche, ekologisk
2 tsk zest av ekologisk citron (det är finrivet skal av ca 1 citron).
Se till att du bara river det gula. Kommer det vita innanmätet på citronen med, så blir det beskt och illasmakande.
2 krm herbamare örtsalt
svartpeppar
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk finhackad färsk dill
Citronsaft (av ca 1/4 - ½ citron. Smaka dig fram)
Smula sönder osten i små smulor. Rör ner creme fraiche och övriga ingredienser.
Börja med att göra potatissalladen så den hinner gotta till sig.
Gör sedan i ordning fetaoscremen.
Sist fixar du fisken.
Nu är vi tillbaka efter en härlig helg i stugan.
Ja vi har inte enbart myst. Vi har jobbat också. Grunden till altandäcket vid sjön börja att ta form. Mycket gjutning och grävning. Muren är klar, så nu börja vi kunna se hur det kommer att se ut. Badtunnan är beställd och en plattform till den ska göras. Dock kan inte jag ta åt mig äran för bygget. Hjälper till med det jag kan, men annars så står jag för att se till att killarna får i sig frukost, lunch och middag. Diskar, städar o pysslar.
Har putsat 20 fönster också.... Ja det är många fönster i detta hus. En hel långsida av fönster som ligger mot sjön och flera i en lång hall. Pjuuuuh!!! Tog och putsade 6 st till nu när jag kom hem. Lika bra när jag hade farten inne liksom.
Gott har vi ätit.
Brukar ha en liten sticka till datorn när jag är i stugan, men nu hade jag ingen mottagning. Så jag tänkte dela med mig av det goda nu istället.
I fredags gjorde jag lax med en härlig fetaostcreme. Laxen är en sk Pinklax som är vildfångad i Stilla Havet. Till den hade vi en ljummen potatissallad.
Potatisen suger upp alla goda smaker när man lägger i den ljummen. Denna gång fick den svalna helt innan vi åt den. Kokt kall potatis har mindre GI och innehåller potatisstärkelse som är nyttigt för tarmfloran. Klarar man potatis utan att påverka blodsockret för mycket så tycker jag att det är helt ok ibland. Däremot äter jag inte potatis varje dag. Men ett par, tre gånger i månaden blir det nog på sommaren. Jag är däremot en älskare av sötpotatis. Den innehåller lite mer näring än potatis. Innehåller mer kolhydrater men påverkar ändå inte blodsockret lika mycket.
I morgon kommer recept på bl.a bakade sötpotatishalvor med rosmarin, en fantastiskt härlig sallad, samt min särbos fantastiskt übergoda tzatziki. INGEN gör så god tzatziki som han..... grrryyymt gott!!! Allt supergott till grillat.
Laxen med fetaostcreme fick 9,5 av 10 möjliga poäng av matbordsjuryn ;) Det tackar man för!
Ljummen potatissallad: 2-3 pers
½ kilo små fina nypotatisar
0.25 dl balsamvinäger och pressad citron (50/50)
0,25 dl olivolja
0,5 msk salt
0,75 msk honung
svartpeppar
½ knippe rädisor i fina skivor
½ knippe klippt gräslök
½ knippe hackad dill
½ knippe hackad persilja
5 cm finhackad purjolök
1 repad kvist fransk dragon, finhackad
1 tsk hackad timjan
Borsta och tvätta nypotatisen noga. Koka den mjuk i saltat vatten. Dela varje potatis på hälften och blanda den varma potatisen med övriga ingredienser.
Lax:
4 filéer lax (tinad och avtorkad)
örtsalt
svartpeppar
smör eller ghee
½ påse babyspenat
Krydda filéerna och stek dem högst 1 min på var sida. Lägg över i en form och täck dem med fetaostcremen.
Efterstek i ugn 225°C i ca 5-7 min. beroende på hur tjocka filéerna är. De får inte bli torra och tråkiga. Servera med färsk babyspenat
Fetaostcreme:
½ pkt (75g) fetaost, ekologisk
2 dl crème fraiche, ekologisk
2 tsk zest av ekologisk citron (det är finrivet skal av ca 1 citron).
Se till att du bara river det gula. Kommer det vita innanmätet på citronen med, så blir det beskt och illasmakande.
2 krm herbamare örtsalt
svartpeppar
1 msk finhackad färsk timjan
1 msk finhackad färsk dill
Citronsaft (av ca 1/4 - ½ citron. Smaka dig fram)
Smula sönder osten i små smulor. Rör ner creme fraiche och övriga ingredienser.
Börja med att göra potatissalladen så den hinner gotta till sig.
Gör sedan i ordning fetaoscremen.
Sist fixar du fisken.
Kommentarer
Skicka en kommentar