Fortsätt till huvudinnehåll

Klimakteriet och det bortglömda omega 7




Har du kommit i klimakteriet eller kanske är på väg in i den?
Lider du av torra sköra slemhinnor? Torr i munnen och/eller ögonen? Torr hud?
Då kan omega 7 hjälpa dig.

Omega 7 tillverkas själv av kroppen, men vid stigande ålder så avtar produktionen samt att vi har mindre produktion av östrogen vilket också bidrar till torrare slemhinnor och hud.

Det som är lite problematiskt är att finna detta fina superfett i kosten. Det är lite som att söka med lykta. Men det finns ett superbär som heter havtorn som har en hög halt av detta fina omega. Samt även macadamianötter innehåller detta fantastiska fett. (Även kött innehåller en del)
Omega 7 verkar även kunna skydda mot diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

Jag rekommenderar ju ofta att göra egen hemgjord majonnäs med just ekologisk macadamiaolja. Den är smaklös och mycket hälsosammare än rapsolja. Även nyttigare än olivolja som inte är Virgine. Tyvärr är macadamiaoljan ganska dyr....

Det finns havtorn i tillskott att ta. Men se till att de är ekologiskt framställda. Man vill ju inte tillföra gifter när man ska försöka förbättra saker och ting, eller hur?

Det finns ett kosttillskott som heter ekologisk buckthorn och Helhetshälsa har också ekologiskt tillskott. Båda finns att beställa via nätet. (Nej, jag får ingen kompensation för den rekommendationen) :). Jag vill enbart att du ska ha det som är giftfritt och hälsosamt.

Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam