Fortsätt till huvudinnehåll

Köttbit med härligt goda kålrabbistrips och ett nyttigt frukosttips

Hejsan!
Nu drar jag snart iväg till Stockholm igen. Besök hos min fina Boss samt min dotter.
Har precis kommit hem ifrån stugan. Senaste dagarna har enbart jag och katterna varit där.
Igår gjorde jag lite gott till mig själv. Har du testat strips av kålrabbi? Jag har skrivit om det förut här och har du inte provat, så föreslår jag att du gör det.
Fantastiskt gott!
Är du bara hälften så lat som jag är (man blir ju så fiffig då), så lägger du ut stripsen på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Ingen disk blir det sedan. HA!!
Stekte på en god bit kött av älg. Sallad, gurka och rädisor. En klick aromsmör med vitlök fulländade rätten.


Jag skar bort de hårda sidorna på kålrabbin och skalade den
Skar till strips
Lade dom på bakplåtspapperet. Ej på varandra
Ringlade över ca 1 msk smält kokosolja (nejdå, det smakar inte kokos p.g.a all smak som kålrabbin har, samt många kryddor).
Kryddade med örtsalt, paprikapulver och vitlökspulver. Allt ekologiskt
In i ugnen i ca 20 min 225°C



Ett exempel på en frukost, såsom jag hade denna morgon såg ut såhär:
Nyttigt och fullt av vitaminer och mineraler

Vitkål, ägg, tomat, avokado, mortlade chiafrön, chiliflakes, örtsalt och gräslök. Citronolivolja ringlades över. 

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...