Hejsan!
Lovade ju att ge er receptet på ugnsrostade sötpotatishalvor med timjan, en ljuvlig sallad och min mans fantastiska tzatziki
Detta blev fantastiskt gott till en skiva grillat.
Det som är lite annorlunda än normalt var att vi inte fick tag på grekisk yoghurt. Ingen annan yoghurt heller faktiskt. Det fanns bara i hink och det skulle bli för mycket.
I vanliga fall så brukar mannen i huset alltid använda yoghurt. Men vet ni vad!!!.... Det här blev nästan godare :O
Vi köpte smetana och gjorde den på. Den blev tjock och krämig och fantastiskt god. Här blir det valfritt vad ni känner för att använda.
Rostade sötpotatishalvor med timjan:
Sötpotatis
Olivolja, extra virgine
Flingsalt
Färsk timjan
Borsta sötpotatisen noga under rinnande vatten
Dela den på hälften och ringla lite olivolja på snittytan
Strö över flingsalt och lite hackad färsk timjan
Sätt in i 200° varm ugn och baka dom i ca 30 min.
Även det knapriga skalet blir gott att äta om man vill.
Tzatziki:
1 burk smetana (eller yoghurt)
2 stora vitlöksklyftor
5 cm gurka, skalad
salt, svartpeppar
Riv gurkan, salta lite och pressa ur så mycket vatten som det går
Rör ner gurkan i smetanan
Pressa i vitlöksklyftorna
Smaka av med eventuellt mer salt och nymalen svartpeppar
Melonsallad:
½ Romansallad
1 bit färsk vitkål
1 kruksallad
1 melon, cantaloupe
5 cm purjolök
½ knippe rädisor
½ påse babyspenat
½ paprika (se till att den är ekologisk)
flingsalt
olivolja
chiliflakes
Strimla salladerna och vitkål
Gröp ut melonen med en matsked till fina bitar. Låt gärna saften från melonen komma med i salladen
Strimla purjolöken
Skiva rädisor
Skiva och gör fina bitar av paprikan
Blanda ihop tillsammans med babyspenaten
Ringla över olivolja
Smaksätt med flingsalt och chiliflakes
Blanda ihop allt
Lovade ju att ge er receptet på ugnsrostade sötpotatishalvor med timjan, en ljuvlig sallad och min mans fantastiska tzatziki
Detta blev fantastiskt gott till en skiva grillat.
Det som är lite annorlunda än normalt var att vi inte fick tag på grekisk yoghurt. Ingen annan yoghurt heller faktiskt. Det fanns bara i hink och det skulle bli för mycket.
I vanliga fall så brukar mannen i huset alltid använda yoghurt. Men vet ni vad!!!.... Det här blev nästan godare :O
Vi köpte smetana och gjorde den på. Den blev tjock och krämig och fantastiskt god. Här blir det valfritt vad ni känner för att använda.
Rostade sötpotatishalvor med timjan:
Sötpotatis
Olivolja, extra virgine
Flingsalt
Färsk timjan
Borsta sötpotatisen noga under rinnande vatten
Dela den på hälften och ringla lite olivolja på snittytan
Strö över flingsalt och lite hackad färsk timjan
Sätt in i 200° varm ugn och baka dom i ca 30 min.
Även det knapriga skalet blir gott att äta om man vill.
Tzatziki:
1 burk smetana (eller yoghurt)
2 stora vitlöksklyftor
5 cm gurka, skalad
salt, svartpeppar
Riv gurkan, salta lite och pressa ur så mycket vatten som det går
Rör ner gurkan i smetanan
Pressa i vitlöksklyftorna
Smaka av med eventuellt mer salt och nymalen svartpeppar
Melonsallad:
½ Romansallad
1 bit färsk vitkål
1 kruksallad
1 melon, cantaloupe
5 cm purjolök
½ knippe rädisor
½ påse babyspenat
½ paprika (se till att den är ekologisk)
flingsalt
olivolja
chiliflakes
Strimla salladerna och vitkål
Gröp ut melonen med en matsked till fina bitar. Låt gärna saften från melonen komma med i salladen
Strimla purjolöken
Skiva rädisor
Skiva och gör fina bitar av paprikan
Blanda ihop tillsammans med babyspenaten
Ringla över olivolja
Smaksätt med flingsalt och chiliflakes
Blanda ihop allt
Kommentarer
Skicka en kommentar