Fortsätt till huvudinnehåll

Banan- och jordgubbsglass





Hej på er!

Har precis kommit in efter en fantastisk 1 timmes promenad i skogen. Det ger så mycket energi för resten av dagen.
Jag förstår ju att inte alla har den möjligheten att ta en promenad mitt på dagen. Men kanske hinner du med en liiiiten stund under en lunchrast, bara för att inandas lite ny luft. Det gör så fantastiskt mycket för det glada humöret :)


Hade mysigt besök igår av en väninna och gjorde den glutenfria smördegspajen.
Det här glutenfria degen jag köpte nu var faktiskt utkavlad och tog enbart 3 timmar att tina.

Innehållsmässigt är det här "smör"-degen kanske inte en riktig HIT, men jag vill absolut inte äta gluten, så då blir det en avvägning.. Att göra egen glutenfri smördeg har jag tyvärr ingen kunskap i. Annars hoppar jag köpt glutenfritt bröd. 

Till efterrätt blev det hemgjord glass. Du behöver inte ha en glassmaskin för att göra den här. Bara en kraftig mixer eller en enklare matberedare.
Snabbt enkelt och jättegott! Har du barn så kommer de garanterat också att älska den här glassen, kan jag nästan lova.


BANAN- OCH JORDGUBBSGLASS


Till 2 pers

3 ekologiska bananer
eventuellt 1 msk krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
½ ask ekologiska frysta jordgubbar 
några droppar ekologisk pressad citron (finns i flaska att köpa)


  1. Skiva bananerna och lägg i en bytta i frysen
  2. Ta fram dem när de frusit och släng ner dem i en matberedare/mixer och mixa dem riktigt krämig
  3. Tillsätt eventuellt lite extra creamy kokosmjölk eller kokosgrädde om du vill ha det ännu krämigare.
  4. Lägg åt sidan och mixa jordgubbarna till en mjuk sorbé. 
  5. Droppa i några droppar pressad citron (kan uteslutas)
  6. Rör ner jordgubbssorbén i bananglassen. Rör gärna i en cirkel så att den blir melerad

Häll upp i fina dessertglas. Dekorera med exempelvis mynta eller basilika

Snipp snapp KLART! 






Kommentarer

  1. Anita Svensson7 mars 2016 kl. 12:42

    Låter mumsigt värre :) För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick då:
    http:/gluten-celiaki.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Ja, tänk att något så enkelt kan vara så gott! Och så fantastiskt att vi kan skippa mjölkprodukter och spannmål/gluten utan att behöva känna att man försakar det goda i livet. Det tar ett tag innan man kommer in i nya banor och tänk, men när man märker hu mycket friskare man blir med uteslutande av inflammationsskapande ingredienser så vill man ju bara ropa HURRA!!! :)
      Det är en fantastiskt duktig kille som driver den bloggen.
      Hoppas du får fortsätta att må bra och tack så hjärtligt för att du skrev :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och