Hej på er!
Har precis kommit in efter en fantastisk 1 timmes promenad i skogen. Det ger så mycket energi för resten av dagen.
Jag förstår ju att inte alla har den möjligheten att ta en promenad mitt på dagen. Men kanske hinner du med en liiiiten stund under en lunchrast, bara för att inandas lite ny luft. Det gör så fantastiskt mycket för det glada humöret :)
Hade mysigt besök igår av en väninna och gjorde den glutenfria smördegspajen.
Det här glutenfria degen jag köpte nu var faktiskt utkavlad och tog enbart 3 timmar att tina.
Innehållsmässigt är det här "smör"-degen kanske inte en riktig HIT, men jag vill absolut inte äta gluten, så då blir det en avvägning.. Att göra egen glutenfri smördeg har jag tyvärr ingen kunskap i. Annars hoppar jag köpt glutenfritt bröd.
Till efterrätt blev det hemgjord glass. Du behöver inte ha en glassmaskin för att göra den här. Bara en kraftig mixer eller en enklare matberedare.
Snabbt enkelt och jättegott! Har du barn så kommer de garanterat också att älska den här glassen, kan jag nästan lova.
BANAN- OCH JORDGUBBSGLASS
Till 2 pers
3 ekologiska bananer
eventuellt 1 msk krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
½ ask ekologiska frysta jordgubbar
några droppar ekologisk pressad citron (finns i flaska att köpa)
- Skiva bananerna och lägg i en bytta i frysen
- Ta fram dem när de frusit och släng ner dem i en matberedare/mixer och mixa dem riktigt krämig
- Tillsätt eventuellt lite extra creamy kokosmjölk eller kokosgrädde om du vill ha det ännu krämigare.
- Lägg åt sidan och mixa jordgubbarna till en mjuk sorbé.
- Droppa i några droppar pressad citron (kan uteslutas)
- Rör ner jordgubbssorbén i bananglassen. Rör gärna i en cirkel så att den blir melerad
Häll upp i fina dessertglas. Dekorera med exempelvis mynta eller basilika
Snipp snapp KLART!
Låter mumsigt värre :) För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick då:
SvaraRaderahttp:/gluten-celiaki.blogspot.com
Hej Anita!
RaderaJa, tänk att något så enkelt kan vara så gott! Och så fantastiskt att vi kan skippa mjölkprodukter och spannmål/gluten utan att behöva känna att man försakar det goda i livet. Det tar ett tag innan man kommer in i nya banor och tänk, men när man märker hu mycket friskare man blir med uteslutande av inflammationsskapande ingredienser så vill man ju bara ropa HURRA!!! :)
Det är en fantastiskt duktig kille som driver den bloggen.
Hoppas du får fortsätta att må bra och tack så hjärtligt för att du skrev :)