Fortsätt till huvudinnehåll

Banan- och jordgubbsglass





Hej på er!

Har precis kommit in efter en fantastisk 1 timmes promenad i skogen. Det ger så mycket energi för resten av dagen.
Jag förstår ju att inte alla har den möjligheten att ta en promenad mitt på dagen. Men kanske hinner du med en liiiiten stund under en lunchrast, bara för att inandas lite ny luft. Det gör så fantastiskt mycket för det glada humöret :)


Hade mysigt besök igår av en väninna och gjorde den glutenfria smördegspajen.
Det här glutenfria degen jag köpte nu var faktiskt utkavlad och tog enbart 3 timmar att tina.

Innehållsmässigt är det här "smör"-degen kanske inte en riktig HIT, men jag vill absolut inte äta gluten, så då blir det en avvägning.. Att göra egen glutenfri smördeg har jag tyvärr ingen kunskap i. Annars hoppar jag köpt glutenfritt bröd. 

Till efterrätt blev det hemgjord glass. Du behöver inte ha en glassmaskin för att göra den här. Bara en kraftig mixer eller en enklare matberedare.
Snabbt enkelt och jättegott! Har du barn så kommer de garanterat också att älska den här glassen, kan jag nästan lova.


BANAN- OCH JORDGUBBSGLASS


Till 2 pers

3 ekologiska bananer
eventuellt 1 msk krämig kokosmjölk eller kokosgrädde
½ ask ekologiska frysta jordgubbar 
några droppar ekologisk pressad citron (finns i flaska att köpa)


  1. Skiva bananerna och lägg i en bytta i frysen
  2. Ta fram dem när de frusit och släng ner dem i en matberedare/mixer och mixa dem riktigt krämig
  3. Tillsätt eventuellt lite extra creamy kokosmjölk eller kokosgrädde om du vill ha det ännu krämigare.
  4. Lägg åt sidan och mixa jordgubbarna till en mjuk sorbé. 
  5. Droppa i några droppar pressad citron (kan uteslutas)
  6. Rör ner jordgubbssorbén i bananglassen. Rör gärna i en cirkel så att den blir melerad

Häll upp i fina dessertglas. Dekorera med exempelvis mynta eller basilika

Snipp snapp KLART! 






Kommentarer

  1. Anita Svensson7 mars 2016 kl. 12:42

    Låter mumsigt värre :) För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick då:
    http:/gluten-celiaki.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anita!
      Ja, tänk att något så enkelt kan vara så gott! Och så fantastiskt att vi kan skippa mjölkprodukter och spannmål/gluten utan att behöva känna att man försakar det goda i livet. Det tar ett tag innan man kommer in i nya banor och tänk, men när man märker hu mycket friskare man blir med uteslutande av inflammationsskapande ingredienser så vill man ju bara ropa HURRA!!! :)
      Det är en fantastiskt duktig kille som driver den bloggen.
      Hoppas du får fortsätta att må bra och tack så hjärtligt för att du skrev :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...