Fortsätt till huvudinnehåll

Hydrangea, detox & nyttig frukost


Hej Finingar!

Hemma igen efter en lååång härlig helg. Tog även lite ledig från datorn.
Har sett att många varit inne och kollat på detox och njurrening/leverrening. Ni hittar det under fliken "Hälsa".

Jag ska uppdatera er lite på fronten.

Har snart gjort klar min njurrening. Jag köpte mig flytande hydrangea som jag tar en pipett med pyttelite vatten, minst 15 min för måltid, 2 ggr/dag. Den tas upp bäst på fastande mage. Köpte den via Regina Ryderberg

Kan inte säga att jag känner av något, men därmed inte sagt att det inte funkar. Kanske bra att jag inte märker av... 






När den är avklarad så kommer jag till leverreningen (eller reningen av gallblåsan kanske, eftersom det är gallstenar som ska komma ut). Jag tror benhårt på att stödja kroppen på det här sättet någon gång. Har även fått ok från min läkare, så jag känner mig helt lugn i det. Inte mkt som kan hända så att säga och inget farligt/skadligt. Men är ni osäker, så hör er för. Men många läkare är ju dessvärre skeptiska och har lärt sig vara skeptiska till örter och annat naturligt. 

Har inte direkt ätit någon detoxmat i helgen, så nu sätter jag igång igen. Min kropp reagerar så fort jag drar iväg för länge med lite mastigare tyngre mat, såsom rött kött och efterrätter/bröd, även om de görs på kokos- och mandelmjöl. Jag gjorde som vanligt mitt val. Men nu ska jag tillbaka till det som min kropp mår bäst av.

Ägg är ju så nyttigt så oftast blir det ett inslag av ägg varje frukost. En favvo som jag har är mjukstekt strimlad vitkål som blir lite gyllene (inte bränd), väl kryddad med örtsalt, paprikapulver, persilja, färskriven gurkmeja, svartpeppar, chili, samt exempelvis purjo, champinjoner etc. tillsätter ett lätt uppvispat ägg utblandad med 1 msk vatten och kryddad med peppar och örtsalt och rör runt till en äggröra/omelett. Kryddar sedan gärna lite extra med Ödsmåls örtsalt med nässla. (Nej inte sponsrad, tycker bara att den är supergod och nyttig) 

Rätten på fotot är av en enklare variant.

Serverar sedan gärna tillsammans med rejäla mängder av olika sallader, urkärnad tomat och gärna alfalfa . 
Denna rätt går att variera i all oändlighet. 

Använder numera aldrig rapsolja. Jag väljer hälsosammare alternativ såsom ghee, avokadoolja och/eller kokosolja.




Ha en fortsatt härlig vecka!
Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...