Fortsätt till huvudinnehåll

Hydrangea, detox & nyttig frukost


Hej Finingar!

Hemma igen efter en lååång härlig helg. Tog även lite ledig från datorn.
Har sett att många varit inne och kollat på detox och njurrening/leverrening. Ni hittar det under fliken "Hälsa".

Jag ska uppdatera er lite på fronten.

Har snart gjort klar min njurrening. Jag köpte mig flytande hydrangea som jag tar en pipett med pyttelite vatten, minst 15 min för måltid, 2 ggr/dag. Den tas upp bäst på fastande mage. Köpte den via Regina Ryderberg

Kan inte säga att jag känner av något, men därmed inte sagt att det inte funkar. Kanske bra att jag inte märker av... 






När den är avklarad så kommer jag till leverreningen (eller reningen av gallblåsan kanske, eftersom det är gallstenar som ska komma ut). Jag tror benhårt på att stödja kroppen på det här sättet någon gång. Har även fått ok från min läkare, så jag känner mig helt lugn i det. Inte mkt som kan hända så att säga och inget farligt/skadligt. Men är ni osäker, så hör er för. Men många läkare är ju dessvärre skeptiska och har lärt sig vara skeptiska till örter och annat naturligt. 

Har inte direkt ätit någon detoxmat i helgen, så nu sätter jag igång igen. Min kropp reagerar så fort jag drar iväg för länge med lite mastigare tyngre mat, såsom rött kött och efterrätter/bröd, även om de görs på kokos- och mandelmjöl. Jag gjorde som vanligt mitt val. Men nu ska jag tillbaka till det som min kropp mår bäst av.

Ägg är ju så nyttigt så oftast blir det ett inslag av ägg varje frukost. En favvo som jag har är mjukstekt strimlad vitkål som blir lite gyllene (inte bränd), väl kryddad med örtsalt, paprikapulver, persilja, färskriven gurkmeja, svartpeppar, chili, samt exempelvis purjo, champinjoner etc. tillsätter ett lätt uppvispat ägg utblandad med 1 msk vatten och kryddad med peppar och örtsalt och rör runt till en äggröra/omelett. Kryddar sedan gärna lite extra med Ödsmåls örtsalt med nässla. (Nej inte sponsrad, tycker bara att den är supergod och nyttig) 

Rätten på fotot är av en enklare variant.

Serverar sedan gärna tillsammans med rejäla mängder av olika sallader, urkärnad tomat och gärna alfalfa . 
Denna rätt går att variera i all oändlighet. 

Använder numera aldrig rapsolja. Jag väljer hälsosammare alternativ såsom ghee, avokadoolja och/eller kokosolja.




Ha en fortsatt härlig vecka!
Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...