Ojoj så gott det här blev!! Kimchin med härlig smak av ingefära blev pricken över i-et. Kimchi är ju fantastisk för maghälsan då den innehåller probiotika – goda bakterier.
Är så glad att det kommit ekologisk curry till affärerna. Försök att använda dig av ekologiskt så långt det går. Se till att din kokosolja har smak och kommer i glasburk (inget plast då olja drar ur plastens gifter). Använd heller aldrig kokosfett som kommer i foliepaket.
1 port
120 g kycklinginnerfiléer
½ tsk vardera av curry- och paprikapulver
1/4-½ tsk herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
2 krm vitlökspulver
2 tsk kokosolja
TILLBEHÖR:
blandsallad
äkta fårost – feta
kimchi med ingefära
1 port quinoa
- Fräs kryddblandningen i kokosolja 1 min under omrörning innan du lägger i kycklingen.
- Sänk värmen och stek filéerna i ca 2-3 min. Skär i mitten av en filé för att se så den är vit och inte rosa.
- Skölj och koka upp quinoa. Låt koka 5 min. Häll av vattnet. Ta nytt vatten med en buljongtärning. Låt koka tills quinoan har rejält med vita "svansar". Sila bort överflödigt vatten.
- Servera kycklingen med blandsallad, fårost, quinoa och kimchi
KIMCHI
ca 6 serveringar
½ strimlad salladskål
1 stor skivad morot
1 dl tärnad
röd paprika
½ dl hackad röd lök
½ st
finstrimlad rättika
2 msk äppelcidervinäger, ofiltrerad
½ msk
finhackad ingefära
¼ tsk
finhackad röd chili, utan kärnor
½ msk
oraffinerat salt
Blanda ihop allt och pressa ner i en burk med tättslutande lock. Låt stå svalt och mörkt i 3-4 dagar. Vänd på burken mellan varven.
Kommentarer
Skicka en kommentar