Fortsätt till huvudinnehåll

Het currykyckling med kimchi




Ojoj så gott det här blev!! Kimchin med härlig smak av ingefära blev pricken över i-et. Kimchi är ju fantastisk för maghälsan då den innehåller probiotika – goda bakterier. 

Är så glad att det kommit ekologisk curry till affärerna. Försök att använda dig av ekologiskt så långt det går. Se till att din kokosolja har smak och kommer i glasburk (inget plast då olja drar ur plastens gifter). Använd  heller aldrig kokosfett som kommer i foliepaket. 


1 port

120 g kycklinginnerfiléer
½ tsk vardera av curry- och paprikapulver
1/4-½ tsk herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
2 krm vitlökspulver
2 tsk kokosolja

TILLBEHÖR:
blandsallad 
äkta fårost – feta
kimchi med ingefära
1 port quinoa


  • Fräs kryddblandningen i kokosolja 1 min under omrörning innan du lägger i kycklingen. 
  • Sänk värmen och stek filéerna i ca 2-3 min. Skär i mitten av en filé för att se så den är vit och inte rosa.
  • Skölj och koka upp quinoa. Låt koka 5 min. Häll av vattnet. Ta nytt vatten med en buljongtärning. Låt koka tills quinoan har rejält med vita "svansar". Sila bort överflödigt vatten. 
  • Servera kycklingen med blandsallad, fårost, quinoa och kimchi


KIMCHI 

ca 6 serveringar


½ strimlad salladskål
1 stor skivad morot
1 dl tärnad röd paprika
½ dl hackad röd lök
½ st finstrimlad rättika
2 msk äppelcidervinäger, ofiltrerad  
½ msk finhackad ingefära
¼ tsk finhackad röd chili, utan kärnor
½ msk oraffinerat salt  

Blanda ihop allt och pressa ner i en burk med tättslutande lock. Låt stå svalt och mörkt i 3-4 dagar. Vänd på burken mellan varven. 










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...