Fortsätt till huvudinnehåll

Het currykyckling med kimchi




Ojoj så gott det här blev!! Kimchin med härlig smak av ingefära blev pricken över i-et. Kimchi är ju fantastisk för maghälsan då den innehåller probiotika – goda bakterier. 

Är så glad att det kommit ekologisk curry till affärerna. Försök att använda dig av ekologiskt så långt det går. Se till att din kokosolja har smak och kommer i glasburk (inget plast då olja drar ur plastens gifter). Använd  heller aldrig kokosfett som kommer i foliepaket. 


1 port

120 g kycklinginnerfiléer
½ tsk vardera av curry- och paprikapulver
1/4-½ tsk herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
2 krm vitlökspulver
2 tsk kokosolja

TILLBEHÖR:
blandsallad 
äkta fårost – feta
kimchi med ingefära
1 port quinoa


  • Fräs kryddblandningen i kokosolja 1 min under omrörning innan du lägger i kycklingen. 
  • Sänk värmen och stek filéerna i ca 2-3 min. Skär i mitten av en filé för att se så den är vit och inte rosa.
  • Skölj och koka upp quinoa. Låt koka 5 min. Häll av vattnet. Ta nytt vatten med en buljongtärning. Låt koka tills quinoan har rejält med vita "svansar". Sila bort överflödigt vatten. 
  • Servera kycklingen med blandsallad, fårost, quinoa och kimchi


KIMCHI 

ca 6 serveringar


½ strimlad salladskål
1 stor skivad morot
1 dl tärnad röd paprika
½ dl hackad röd lök
½ st finstrimlad rättika
2 msk äppelcidervinäger, ofiltrerad  
½ msk finhackad ingefära
¼ tsk finhackad röd chili, utan kärnor
½ msk oraffinerat salt  

Blanda ihop allt och pressa ner i en burk med tättslutande lock. Låt stå svalt och mörkt i 3-4 dagar. Vänd på burken mellan varven. 










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...