Fortsätt till huvudinnehåll

Tillskott, probiotika och prebiotika





Jag måste få säga att jag har en av de mest omtänksamma männen som finns. 
Som jag talat om förut. så har jag ju fått en hyperparasjukdom, som gör att jag samlar på min kalcium i blodet. Detta tas från skelettet. Jag har nog haft det i många år, men det är nu som det börjat visa sig mer intensivt.
Har nu haft så ont i mina muskler i nacke hals och rygg att jag inte kunnat sova. Kalciumet sätter sig ju även där nämligen.

Har sedan jag fick reda på min diagnos börjat äta K2, jod, D-vitamin, Selen i form av Brasilianska paranötter 2 st per dag och så tar jag nu en pipett i lite vatten 2 ggr/dag av hydrangeaörten i lite vatten 2 ggr om dagen 10 min före måltid, för att rena njurarna. Det är ju njurarna och tarmarna som är vår lilla hjärna och som måste fungerar klockrent. Leverreningen tar jag efter njurarna som annars kan få en för hård belastning.

Jag har ju det senaste året även stenhårt kört på en basisk kost och mycket probiotisk (surkål och kimchi) och även prebiotisk kost (Resistent stärkelse i form av kallt potatismjöl, linser och kokta kalla grönsaker), vilket nog har varit min räddning till att inte ha blivit sjukare.

Igår eftermiddag så överraskade min kära mig med en burk gurkmeja med körsbär, svartpeppar och lite andra ingredienser, samt en flaska med magnesiumolja för mina värkande, kalciumfyllda och hårda muskler. Magnesium i form av oljespray tas upp väldigt lätt av kroppen och är även en mycket bra form ifall man har dålig matsmältning, vilket då kan göra att man inte tillgodogör sig det riktigt om det kommer i tablettform. 

Jag kunde inte ha blivit gladare eller mer tacksam <3
Att bara ta sig tid för att gå in på en hälsokost, höra sig för och handla det han visste att jag behövde extra av. Som en present... Hur fint är inte det?!






Smorde in mig rejält i går kväll och tog tre tabletter av gurkmejeblandningen (1-2 tabl. är annars vanlig dosering, men jag tog en rejäl för att få större effekt såhär första gången). Jag använder annars råriven gurkmeja nästan varje dag och äter kost som innehåller mycket magnesium, men det här blir ju i en mer koncentrerad form. Vaknade i morse och var stel som vanligt, men den värsta värken var borta! Nog visste jag att magnesium och gurkmeja är bra.. men sååå bra??!!


Gurkmeja och salt kan ni läsa mer om HÄR 
Information om de viktiga K2, magnesium och D-vitamin hittar du HÄR och HÄR

Jod har jag inte skrivit om förut. Jag tar den i form av kelp, som i sig har en mängd andra spårämnen i sig som är av nytta.
Jag äter inte längre onyttigt raffinerat och syrabildande salt som är jodberikat. Men även om man gör det, så kan man ändå ha jodbrist. Det går att testa på huden. Även om det inte är ett riktigt tillförlitligt sätt, så ser man ändå indikationer. Det kan man få göra på vissa hälsokostaffärer. Jag gick in på min fd arbetsplats Turkos och gjorde testet. Köpte även mina kelptabletter där.

Att annars äta en massa tillskott är jag lite emot. Det beror på att alla mineraler t.ex har sina antagonister och det ena tillskottet kan då ge brist på något annat. Äter man t.ex B-vitamin, så är det bästa att äta en tablett som innehåller alla B-vitaminer – om man inte vet med sig att man har en brist, vilket är en annan sak. Då ska man naturligtvis ta ett tillskott för den bristen. 

Att däremot ta en multivitamin som även innehåller balanserade mineraler tror jag benhårt på. Kosten idag är så fattig på näring.
Däremot är de tillskotten som jag nu tar bara till godo och motverkar inget annat mineral eller någon annan vitamin. Det är tillskott som alla kan ta och som bara är till nytta, så länge man inte överdoserar. 


Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och