Fortsätt till huvudinnehåll

Nyttiga supersmaskiga Chokladägg med chili & Härliga Påskmiddagar

PÅSK i antågande




På helgens kväll vill vi väl ha nåt gott till kaffet?! Vad sägs om helt fantastiskt goda men ändå supernyttiga chokladägg? Varning! De är beroendeframkallande....

De här godingarna är rent hälsosamma och du behöver överhuvudtaget inte få dåligt samvete av att äta dem. Snarare tvärt om.... HEPP!! :) 

8 st chokladägg

Mixa ihop:
3 msk pumpafrön (innehåller bl.a zink)

1 msk chiafrön (supernyttiga små frön)

4 msk kokosflingor (kokos, mmmm nyttigt)

5 st Brasilianska paranötter (selen)

Mixa till finfördelade smulor. Det gör inget om det finns några aningen större bitar kvar



Blanda i: 
2 msk ekologisk kakao (aminosyror)

2 msk kokosolja, äkta i burk (laurinsyra, kaprylsyra och MCT )

½ tsk nässelpulver (massor av C-vitamin och järn bl.a)

½ krm oraffinerat salt (oraffinerat innehåller massor av mineraler)

2-2½ tsk äkta ekologisk lönnsirap (se nyttigheten med den lite längre ner (eller ta rå honung om du föredrar det)

ca 1-1½ cm finhackad ekologisk röd chili som du endera blandar i smeten eller tunt skivad som du lägger ovanpå direkt vid servering (capsaicin ger endorfiner som är smärtstillande, ökar förbränningen).

Jag föredrar att strö över chilin, så att de som inte vill ha, kan plocka bort


  • Blanda väl och forma till ägg med hjälp av 2 skedar. Häll upp massor av kokosflingor på ett fat och lägg ner "äggen". Ös över kokosflingor och rulla dem sedan försiktigt så att de blir ordentligt täckta av kokosflingor. Ställ i kyl 30 min.  


Lönnsirap är fantastiskt nyttigt och höjer inte blodsockret.  ”Lönnsirap har visat sig kunna skydda mot diabe­tes och cancer”.  
(http://www.naturalnews.com/031957_maple_syrup_diabetes.html# 

Vegetabiliska fysiologer och botaniska forskare har känt om fysiologiska egenskaperna hos Abscisicsyra i växtriket under en lång tid, men dess hälsofördelar för människor har först nyligen kommit i dagen. Tillsammans med andra effekter, är det känt att stimulera insulinfrisättning genom bukspottkörtelns celler och för att öka känsligheten av fettceller mot insulin, vilket gör det ett kraftfullt vapen mot metabola syndromet och diabeteshttp://www.news-medical.net/news/20100305/89/Swedish.aspx (Svensk översättning)

Se  till att  du köper äkta lönnsirap samt att den gärna är ekologisk.










Tänkte dela med mig av min härliga lammstek som jag först marinerar och blir ljuuuuvligt saftig med fantastiska smaker. Här med Mannerströms rödvinsås.





Har sedan ett recept på lax med omelettäcke, räkor, sparris och en härlig hollandaise.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...