PÅSK i antågande
De här godingarna är rent hälsosamma och du behöver överhuvudtaget inte få dåligt samvete av att äta dem. Snarare tvärt om.... HEPP!! :)
8 st chokladägg
Mixa ihop:
3 msk pumpafrön (innehåller bl.a zink)
1 msk chiafrön (supernyttiga små frön)
4 msk kokosflingor (kokos, mmmm nyttigt)
5 st Brasilianska paranötter (selen)
Mixa till finfördelade smulor. Det gör inget om det finns några aningen större bitar kvar
Blanda i:
2 msk ekologisk kakao (aminosyror)
2 msk kokosolja, äkta i burk (laurinsyra, kaprylsyra och MCT )
½ tsk nässelpulver (massor av C-vitamin och järn bl.a)
½ krm oraffinerat salt (oraffinerat innehåller massor av mineraler)
2-2½ tsk äkta ekologisk lönnsirap (se nyttigheten med den lite längre ner (eller ta rå honung om du föredrar det)
ca 1-1½ cm finhackad ekologisk röd chili som du endera blandar i smeten eller tunt skivad som du lägger ovanpå direkt vid servering (capsaicin ger endorfiner som är smärtstillande, ökar förbränningen).
Jag föredrar att strö över chilin, så att de som inte vill ha, kan plocka bort.
- Blanda väl och forma till ägg med hjälp av 2 skedar. Häll upp massor av kokosflingor på ett fat och lägg ner "äggen". Ös över kokosflingor och rulla dem sedan försiktigt så att de blir ordentligt täckta av kokosflingor. Ställ i kyl 30 min.
Lönnsirap är fantastiskt nyttigt och höjer inte blodsockret. ”Lönnsirap har visat sig kunna skydda mot diabetes och cancer”.
(http://www.naturalnews.com/031957_maple_syrup_diabetes.html#
”Vegetabiliska
fysiologer och botaniska forskare har känt om fysiologiska egenskaperna hos
Abscisicsyra i växtriket under en lång tid, men dess hälsofördelar för
människor har först nyligen kommit i dagen. Tillsammans med andra effekter, är
det känt att stimulera insulinfrisättning genom bukspottkörtelns celler och för
att öka känsligheten av fettceller mot insulin, vilket gör det ett kraftfullt
vapen mot metabola syndromet och diabetes” http://www.news-medical.net/news/20100305/89/Swedish.aspx (Svensk översättning)
Se till att du köper äkta lönnsirap samt att
den gärna är ekologisk.
Tänkte dela med mig av min härliga lammstek som jag först marinerar och blir ljuuuuvligt saftig med fantastiska smaker. Här med Mannerströms rödvinsås.
Har sedan ett recept på lax med omelettäcke, räkor, sparris och en härlig hollandaise.
Kommentarer
Skicka en kommentar