Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett med jordgubbar




Kan man verkligen ha jordgubbar på omelett? Jaaaa, det kan man och det är sååå gott!! Mixen av spenat, chili, basilika och jordgubbar är gudagott. 😋

Det är något för söndagsfrukosten en sommarmorgon det! 
Den här hade vi som brunch med grillad kyckling. Har varit i stugan i helgen och byn samlade sig till middag, lekar och brasa. En brasa som absolut vägrade att brinna. Men, vi hade så trevligt ändå och alla var glada. Massor av barn och det är fint att se att byn lever med alla som går samman för att fixa och ordna. Isen började gå upp, så nästa helg är nog sjön bar. Härlig tid det här!

Nu är det lätt att få tag på ekologiska jordgubbar på affären. De traditionella är ofantligt besprutade med gift.
Nu för tiden kan jag aldrig tänka mig att stoppa något i munnen som inte är ekologiskt, om alternativ finns. Då är jag hellre helt utan. Skulle riktigt känna hur giftet börjar cirkulera i mina blodbanor. 
Nä, fräscht och äkta ska det vara. Må hälsan vinna! 


Röd & grön omelett med jordgubbar

2 ägg, ekologiska eller från utegående sprätthöns
1 msk kokosmjölk, extra creamy, eller vatten
örtsalt
chiliflakes eller finhackad röd chili
1 nävenbabyspenat, ekologisk
2 tsk chiafrön, krossade. Eller se till att tugga dem ordentligt
ca 6-8 basilikablad, färsk
1 st urkärnad tomat
jordgubbar, ekologiska
osaltat smör, eller ekologiskt
  • Vispa upp äggen med kokosmjölken med en gaffel
  • Krydda med örtsalt och chili
  • Blanda ner babyspenaten
  • Stek omeletten i smör. Vicka på pannan och lyft omeletten så att smeten kan rinna under omeletten 
  • Strö över basilika, chiafrön och tomatskivor
  • När omeletten stagnerat toppar du den med massor av skivade ekologiska jordgubbar
Vill du ha det lite matigare t.ex som lunch så är skivad grillad kyckling gott som tillbehör. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...