Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett med jordgubbar




Kan man verkligen ha jordgubbar på omelett? Jaaaa, det kan man och det är sååå gott!! Mixen av spenat, chili, basilika och jordgubbar är gudagott. 😋

Det är något för söndagsfrukosten en sommarmorgon det! 
Den här hade vi som brunch med grillad kyckling. Har varit i stugan i helgen och byn samlade sig till middag, lekar och brasa. En brasa som absolut vägrade att brinna. Men, vi hade så trevligt ändå och alla var glada. Massor av barn och det är fint att se att byn lever med alla som går samman för att fixa och ordna. Isen började gå upp, så nästa helg är nog sjön bar. Härlig tid det här!

Nu är det lätt att få tag på ekologiska jordgubbar på affären. De traditionella är ofantligt besprutade med gift.
Nu för tiden kan jag aldrig tänka mig att stoppa något i munnen som inte är ekologiskt, om alternativ finns. Då är jag hellre helt utan. Skulle riktigt känna hur giftet börjar cirkulera i mina blodbanor. 
Nä, fräscht och äkta ska det vara. Må hälsan vinna! 


Röd & grön omelett med jordgubbar

2 ägg, ekologiska eller från utegående sprätthöns
1 msk kokosmjölk, extra creamy, eller vatten
örtsalt
chiliflakes eller finhackad röd chili
1 nävenbabyspenat, ekologisk
2 tsk chiafrön, krossade. Eller se till att tugga dem ordentligt
ca 6-8 basilikablad, färsk
1 st urkärnad tomat
jordgubbar, ekologiska
osaltat smör, eller ekologiskt
  • Vispa upp äggen med kokosmjölken med en gaffel
  • Krydda med örtsalt och chili
  • Blanda ner babyspenaten
  • Stek omeletten i smör. Vicka på pannan och lyft omeletten så att smeten kan rinna under omeletten 
  • Strö över basilika, chiafrön och tomatskivor
  • När omeletten stagnerat toppar du den med massor av skivade ekologiska jordgubbar
Vill du ha det lite matigare t.ex som lunch så är skivad grillad kyckling gott som tillbehör. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…