Enkel och lätt sommarlunch med stekt/grillad halloumi, blandsallad & avokado
halloumiost (äkta, ekologisk, cypriotisk)
avokado
smör, eller ghee. ghee tål värme bättre än smör
etra virgin olivolja
citron, ekologisk
nymalen ekologisk svartpeppar
örtsalt (herbamare/trocomare)
Skiva halloumiosten.. Lägg upp blandsallad på en tallrik. Dela, gröp ur och skiva avokadon. Krydda allt med lite örtsalt.
Stek halloumiskivorna i smör/ghee, eller grilla dem. Krydda med svartpeppar.
Valfritt – ringla pyttelite honung på halloumin
Lägg upp på tallriken och droppa över olivolja och pressa citron över härligheten.
Det här är en rätt som passar perfekt som förrätt eller till buffébordet. Eller varför inte som en hel rätt i sig. Såsom här nere med samma ingredienser och procedur som ovan med med tillägg av citronsmör, kokta rödbetor och paprika samt färsk basilika som extra krydda.. Herrejisses vad onödigt gott!!
Tips! Gott är även att strö över grovhackade valnötter
Kommentarer
Skicka en kommentar