Fortsätt till huvudinnehåll

Quinoasallad
Tänk så gott det kan bli när man hittar på utifrån det man har i kylskåpet. Känns som om de godaste maträtterna uppfinns just vid såna tillfällen.

Få se...vad har jag... det var inte mycket, suck ...men om jag tar det här.. och det där.. och kanske lite av det där.. och så har jag ju lite av det där kvar... Jo, det kan nog kanske bli nåt ätbart. Det blev så gott att jag nästan inte ville göra mig ngt protein till. Men det vet vi ju, att det alltid är bra att äta av både protein, fett och nyttiga kolhydrater tillsammans. Inte bra att bara äta fett och kolhydrater.

Den här salladen funkar till det mesta. Perfekt på buffébordet t.ex.
Jag tog tyvärr inte några exakta mått eftersom jag inte räknade med att det skulle bli så gott som det blev när jag satte igång.

Naturligtvis kör jag ekologiskt i allt jag kan


ca 2 dl vit quinoa, blötlagd eller snabbt uppkokt och avsköljd. Detta för att få bort lektiner.
1 bit salladshuvud, strimlad
ca 5 cocktailtomater i kvartar
3 cm purjolök, finstrimlad
2 -3 msk majonnäs. Jag brukar göra egen, men hade Hellmans hemma, så jag tog den.
örtsalt, (herbamare eller trocomare)
5 cm gurka, i tunna skivor som du skär i kvartar  1. Skölj och koka quinoa i buljong. Häll bort överskottsvattnet och släng i en klick smör som får smälta ner. 
  2. Ställ quinoan i kylen tills det blir riktigt kallt. 
  3. Blanda i övriga ingredienser
  4. Smaka av


På fotot har jag även blandat i kyckling. Men som jag skrev tidigare så är den perfekt som tillbehör till mycket. Kan tänka mig ex rostbiff..... mmmmm

Fick besök av en vän i helgen och fick de här underbara blommorna.


De ska få följa med till stugan i sommar. Jag brukar alltid göra min balkong så fin och odla en massa där. Men känner att jag ju är borta så mycket. Har en fantastiskt underbar granne som brukar vattna åt mig, men stackars människa blir ju helt låst, då många blommor och växter måste vattnas varje dag. 

Önskar er ett trevligt avslut på veckan! 

Värme & Kärlek
ChristinaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för GreatlifeHejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…