Fortsätt till huvudinnehåll

Quinoasallad
Tänk så gott det kan bli när man hittar på utifrån det man har i kylskåpet. Känns som om de godaste maträtterna uppfinns just vid såna tillfällen.

Få se...vad har jag... det var inte mycket, suck ...men om jag tar det här.. och det där.. och kanske lite av det där.. och så har jag ju lite av det där kvar... Jo, det kan nog kanske bli nåt ätbart. Det blev så gott att jag nästan inte ville göra mig ngt protein till. Men det vet vi ju, att det alltid är bra att äta av både protein, fett och nyttiga kolhydrater tillsammans. Inte bra att bara äta fett och kolhydrater.

Den här salladen funkar till det mesta. Perfekt på buffébordet t.ex.
Jag tog tyvärr inte några exakta mått eftersom jag inte räknade med att det skulle bli så gott som det blev när jag satte igång.

Naturligtvis kör jag ekologiskt i allt jag kan


ca 2 dl vit quinoa, blötlagd eller snabbt uppkokt och avsköljd. Detta för att få bort lektiner.
1 bit salladshuvud, strimlad
ca 5 cocktailtomater i kvartar
3 cm purjolök, finstrimlad
2 -3 msk majonnäs. Jag brukar göra egen, men hade Hellmans hemma, så jag tog den.
örtsalt, (herbamare eller trocomare)
5 cm gurka, i tunna skivor som du skär i kvartar  1. Skölj och koka quinoa i buljong. Häll bort överskottsvattnet och släng i en klick smör som får smälta ner. 
  2. Ställ quinoan i kylen tills det blir riktigt kallt. 
  3. Blanda i övriga ingredienser
  4. Smaka av


På fotot har jag även blandat i kyckling. Men som jag skrev tidigare så är den perfekt som tillbehör till mycket. Kan tänka mig ex rostbiff..... mmmmm

Fick besök av en vän i helgen och fick de här underbara blommorna.


De ska få följa med till stugan i sommar. Jag brukar alltid göra min balkong så fin och odla en massa där. Men känner att jag ju är borta så mycket. Har en fantastiskt underbar granne som brukar vattna åt mig, men stackars människa blir ju helt låst, då många blommor och växter måste vattnas varje dag. 

Önskar er ett trevligt avslut på veckan! 

Värme & Kärlek
ChristinaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…