Tänk så gott det kan bli när man hittar på utifrån det man har i kylskåpet. Känns som om de godaste maträtterna uppfinns just vid såna tillfällen.
Få se...vad har jag... det var inte mycket, suck ...men om jag tar det här.. och det där.. och kanske lite av det där.. och så har jag ju lite av det där kvar... Jo, det kan nog kanske bli nåt ätbart. Det blev så gott att jag nästan inte ville göra mig ngt protein till. Men det vet vi ju, att det alltid är bra att äta av både protein, fett och nyttiga kolhydrater tillsammans. Inte bra att bara äta fett och kolhydrater.
Den här salladen funkar till det mesta. Perfekt på buffébordet t.ex.
Jag tog tyvärr inte några exakta mått eftersom jag inte räknade med att det skulle bli så gott som det blev när jag satte igång.
Naturligtvis kör jag ekologiskt i allt jag kan
ca 2 dl vit quinoa, blötlagd eller snabbt uppkokt och avsköljd. Detta för att få bort lektiner.
1 bit salladshuvud, strimlad
ca 5 cocktailtomater i kvartar
3 cm purjolök, finstrimlad
2 -3 msk majonnäs. Jag brukar göra egen, men hade Hellmans hemma, så jag tog den.
örtsalt, (herbamare eller trocomare)
5 cm gurka, i tunna skivor som du skär i kvartar
- Skölj och koka quinoa i buljong. Häll bort överskottsvattnet och släng i en klick smör som får smälta ner.
- Ställ quinoan i kylen tills det blir riktigt kallt.
- Blanda i övriga ingredienser
- Smaka av
På fotot har jag även blandat i kyckling. Men som jag skrev tidigare så är den perfekt som tillbehör till mycket. Kan tänka mig ex rostbiff..... mmmmm
Fick besök av en vän i helgen och fick de här underbara blommorna.
De ska få följa med till stugan i sommar. Jag brukar alltid göra min balkong så fin och odla en massa där. Men känner att jag ju är borta så mycket. Har en fantastiskt underbar granne som brukar vattna åt mig, men stackars människa blir ju helt låst, då många blommor och växter måste vattnas varje dag.
Önskar er ett trevligt avslut på veckan!
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar