Fortsätt till huvudinnehåll

Dubbel ostomelett med tomat och pesto


Alltså... jag lovar... det här är den godaste omelett jag någonsin har ätit. Och jag har ätit måååånga.
Tillåter du dig att äta ost någon gång ibland, så prova den här. Den är även superenkel att göra och går hejdundrandes fort att tillaga.

Peston kan du endera köpa färdig eller göra någon av mina som är dundergoda. Tahinipeston går snabbt och enkelt då du slipper rosta pinjenötter. Men även de andra är såå fantastiskt goda!
På just den här omeletten hade jag tahinipesto.

Dubbel ostomelett med tomat och pesto


2 ägg
½ dl grovriven parmesanost
1/4 ask Arla färskost (är helt utan tillsatser)
½-1 tomat i skivor
1 msk pesto (eller mer)
herbamare örtsalt och chiliflakes, eller valfri peppar
ca 1 msk smör och kokosolja, (Eller mer. Det ska nämligen räcka till att även ringla över tillbehöret sedan).


  1. Vispa upp äggen och krydda med örtsalt och peppar
  2. Smält smör och kokosolja i en panna
  3. Häll smeten i pannan och stek omeletten på svag till medelvärme. Smör klarar inte upphettas allt för mycket utan att bli skadligt.
  4. Strö över parmesanosten och låt den smälta över omeletten.
  5. Låt sedan omeletten glida över till en tallrik
  6. Bred på färskosten medan omeletten är varm
  7. Lägg på tomatskivor
  8. Klicka pesto lite överallt på omeletten


Tillbehör:

Servera omeletten med finstrimlad vitkål
Häll det smälta smöret och kokosoljan som du försiktigt stekt i, över vitkålen och krydda med örtsalt









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…