Alltså... jag lovar... det här är den godaste omelett jag någonsin har ätit. Och jag har ätit måååånga.
Tillåter du dig att äta ost någon gång ibland, så prova den här. Den är även superenkel att göra och går hejdundrandes fort att tillaga.
Peston kan du endera köpa färdig eller göra någon av mina som är dundergoda. Tahinipeston går snabbt och enkelt då du slipper rosta pinjenötter. Men även de andra är såå fantastiskt goda!
På just den här omeletten hade jag tahinipesto.
Dubbel ostomelett med tomat och pesto
2 ägg
½ dl grovriven parmesanost
1/4 ask Arla färskost (är helt utan tillsatser)
½-1 tomat i skivor
1 msk pesto (eller mer)
herbamare örtsalt och chiliflakes, eller valfri peppar
ca 1 msk smör och kokosolja, (Eller mer. Det ska nämligen räcka till att även ringla över tillbehöret sedan).
- Vispa upp äggen och krydda med örtsalt och peppar
- Smält smör och kokosolja i en panna
- Häll smeten i pannan och stek omeletten på svag till medelvärme. Smör klarar inte upphettas allt för mycket utan att bli skadligt.
- Strö över parmesanosten och låt den smälta över omeletten.
- Låt sedan omeletten glida över till en tallrik
- Bred på färskosten medan omeletten är varm
- Lägg på tomatskivor
- Klicka pesto lite överallt på omeletten
Tillbehör:
Servera omeletten med finstrimlad vitkålHäll det smälta smöret och kokosoljan som du försiktigt stekt i, över vitkålen och krydda med örtsalt
Kommentarer
Skicka en kommentar