Fortsätt till huvudinnehåll

Kroppen – Huden & Produkter



Hej på er!

I morse när jag tog min dusch och smorde in mig, så kom jag att tänka på att jag borde göra ett separat inlägg om hur viktigt det är att vi väljer med omsorg de produkter som smörjs på huden.

Om vi tar en funderare på hur fantastiskt väl kroppen tar upp de produkter vi (läs; många) tar på den, exempelvis: hormonplåster, progesteronkräm, nikotinplåster, magnesiumspray etc...
Allt äter huden upp för att föras vidare ut i blodomloppet. Och det fungerar ju, eller hur? Åh vilken hud vi har! Fantastiskt! Och så bra att inte behöva inta allt via piller, som kroppen kanske inte klarar av att ta upp lika bra.
 
Men nu gäller det att tänka till.... Alltså får vi även en cocktail i kroppen av hela produktinnehållet i duschcremer, kroppslotion, badvatten, nagellacker, make-up osv.

Så gör er kropp en riktig tjänst och välj ekologiskt som är certifierade via ecocert.
Ecocert betyder att innehållet ska bestå av minst 95% naturliga ingredienser och 10% ska komma från ekologiska odlingar. Det som är plantbaserat i produkten måste vara ekologiskt till 95%.

Det som du tar i ett fotbad tas upp av kroppen lika bra som om du skulle ta en kroppsbad. Så tänk även på de produkter du tar i både badet och fotbadet.

Själv brukar jag ta lite bikarbonat i ett fotbad. Förr tog jag bikarbonat via munnen, men det gör ju så att magsaften/magsyran blir sämre och maten bearbetas då inte lika bra.

Att basa kroppen via kroppen själv är ett mycket smartare sätt. Perfekt om du är försurad och/eller har värk i kroppen (som ofta kan bero på försurning) samt före träning för att minska mjölksyra.

Även äkta såpa är fantastiskt bra för huden och kroppen. Men inte den såpa som numera säljs i dagligvarubutikerna. Den innehåller tillsatser såsom ex parfym, färgämnen, tensider etc.
Hälsingesåpan även kallad Sannasåpan är ett jättebra val. Den har så många hälsofördelar och detoxar kroppen samt återfettar den. Ekologiska oljor är också skönt för kroppen och fötterna.

Ha nu en härligt mysig söndag och ta hand om dig själv, kanske med en liten ekologisk härlig egentid <3

Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...