Fortsätt till huvudinnehåll

Kroppen – Huden & ProdukterHej på er!

I morse när jag tog min dusch och smorde in mig, så kom jag att tänka på att jag borde göra ett separat inlägg om hur viktigt det är att vi väljer med omsorg de produkter som smörjs på huden.

Om vi tar en funderare på hur fantastiskt väl kroppen tar upp de produkter vi (läs; många) tar på den, exempelvis: hormonplåster, progesteronkräm, nikotinplåster, magnesiumspray etc...
Allt äter huden upp för att föras vidare ut i blodomloppet. Och det fungerar ju, eller hur? Åh vilken hud vi har! Fantastiskt! Och så bra att inte behöva inta allt via piller, som kroppen kanske inte klarar av att ta upp lika bra.
 
Men nu gäller det att tänka till.... Alltså får vi även en cocktail i kroppen av hela produktinnehållet i duschcremer, kroppslotion, badvatten, nagellacker, make-up osv.

Så gör er kropp en riktig tjänst och välj ekologiskt som är certifierade via ecocert.
Ecocert betyder att innehållet ska bestå av minst 95% naturliga ingredienser och 10% ska komma från ekologiska odlingar. Det som är plantbaserat i produkten måste vara ekologiskt till 95%.

Det som du tar i ett fotbad tas upp av kroppen lika bra som om du skulle ta en kroppsbad. Så tänk även på de produkter du tar i både badet och fotbadet.

Själv brukar jag ta lite bikarbonat i ett fotbad. Förr tog jag bikarbonat via munnen, men det gör ju så att magsaften/magsyran blir sämre och maten bearbetas då inte lika bra.

Att basa kroppen via kroppen själv är ett mycket smartare sätt. Perfekt om du är försurad och/eller har värk i kroppen (som ofta kan bero på försurning) samt före träning för att minska mjölksyra.

Även äkta såpa är fantastiskt bra för huden och kroppen. Men inte den såpa som numera säljs i dagligvarubutikerna. Den innehåller tillsatser såsom ex parfym, färgämnen, tensider etc.
Hälsingesåpan även kallad Sannasåpan är ett jättebra val. Den har så många hälsofördelar och detoxar kroppen samt återfettar den. Ekologiska oljor är också skönt för kroppen och fötterna.

Ha nu en härligt mysig söndag och ta hand om dig själv, kanske med en liten ekologisk härlig egentid <3

Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för GreatlifeHejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…