Fortsätt till huvudinnehåll

Kroppen – Huden & ProdukterHej på er!

I morse när jag tog min dusch och smorde in mig, så kom jag att tänka på att jag borde göra ett separat inlägg om hur viktigt det är att vi väljer med omsorg de produkter som smörjs på huden.

Om vi tar en funderare på hur fantastiskt väl kroppen tar upp de produkter vi (läs; många) tar på den, exempelvis: hormonplåster, progesteronkräm, nikotinplåster, magnesiumspray etc...
Allt äter huden upp för att föras vidare ut i blodomloppet. Och det fungerar ju, eller hur? Åh vilken hud vi har! Fantastiskt! Och så bra att inte behöva inta allt via piller, som kroppen kanske inte klarar av att ta upp lika bra.
 
Men nu gäller det att tänka till.... Alltså får vi även en cocktail i kroppen av hela produktinnehållet i duschcremer, kroppslotion, badvatten, nagellacker, make-up osv.

Så gör er kropp en riktig tjänst och välj ekologiskt som är certifierade via ecocert.
Ecocert betyder att innehållet ska bestå av minst 95% naturliga ingredienser och 10% ska komma från ekologiska odlingar. Det som är plantbaserat i produkten måste vara ekologiskt till 95%.

Det som du tar i ett fotbad tas upp av kroppen lika bra som om du skulle ta en kroppsbad. Så tänk även på de produkter du tar i både badet och fotbadet.

Själv brukar jag ta lite bikarbonat i ett fotbad. Förr tog jag bikarbonat via munnen, men det gör ju så att magsaften/magsyran blir sämre och maten bearbetas då inte lika bra.

Att basa kroppen via kroppen själv är ett mycket smartare sätt. Perfekt om du är försurad och/eller har värk i kroppen (som ofta kan bero på försurning) samt före träning för att minska mjölksyra.

Även äkta såpa är fantastiskt bra för huden och kroppen. Men inte den såpa som numera säljs i dagligvarubutikerna. Den innehåller tillsatser såsom ex parfym, färgämnen, tensider etc.
Hälsingesåpan även kallad Sannasåpan är ett jättebra val. Den har så många hälsofördelar och detoxar kroppen samt återfettar den. Ekologiska oljor är också skönt för kroppen och fötterna.

Ha nu en härligt mysig söndag och ta hand om dig själv, kanske med en liten ekologisk härlig egentid <3

Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…