Tänkte dela med mig av en helt ljuvlig parfait gjord bl.a. på kokosgrädde, som jag kombinerade ihop i mitt kök idag. Perfekt för den som undviker laktos, kör LCHF, vill tänka på vikten eller helt enkelt bara vill sätta tänderna i något riktigt smarrigt! Höjer inte blodsockret (nåja, kanske lite pga av frukten. Är du känslig så välj enbart 1 st mango och välj den mindre mängden pressad citron så glassen inte blir för syrlig) och är naturligt laktosfri. Härligt va? :)
En riktigt fräsch och läskande sommarglass
Ingredienser:
2 ägg
0,75 dl sötströ eller samma mängd sukrin melis
1 msk kokosflingor
ca 0.75-2 msk pressad citron eller mer om du vill
2 tsk finhackad citronmeliss
2 färska mangon
1 dl kokosgrädde
2 ekologiska äggulor vispas med 0,75 dl sötströ eller sukrin melis tills det blir poröst.
Den blev både krämig och friskt sötsyrlig. Alltså perfekt för en varm sommardag. Här smaskades den på tillsammans med en väninna under tiden vi tittade på film - "Dagboken". Jaa då, nog snyftade jag alltid. En riktigt underbar måbra-film är det.
Här kommer receptet på parfaiten:
CREAMY PARFAIT
MANGO/LEMON TWIST ca 3-4 port
En riktigt fräsch och läskande sommarglass
Ingredienser:
2 ägg
0,75 dl sötströ eller samma mängd sukrin melis
1 msk kokosflingor
ca 0.75-2 msk pressad citron eller mer om du vill
2 tsk finhackad citronmeliss
2 färska mangon
1 dl kokosgrädde
2 ekologiska äggulor vispas med 0,75 dl sötströ eller sukrin melis tills det blir poröst.
Blanda i 1 msk ekologiska kokosflingor och pressad ekologisk citron.
Mängden pressad citron väljer du själv utifrån hur syrlig du vill ha den. Ängamark har en fin färdigpressad på flaska som är utan den konstgjorda citronsyran. Tillsätt 2 tsk finhackad ekologisk citronmeliss.
2 äggvitor vispas till hårt fast skum
Mango skalas och mixas till puré
Mängden pressad citron väljer du själv utifrån hur syrlig du vill ha den. Ängamark har en fin färdigpressad på flaska som är utan den konstgjorda citronsyran. Tillsätt 2 tsk finhackad ekologisk citronmeliss.
2 äggvitor vispas till hårt fast skum
Mango skalas och mixas till puré
1 dl kall kokosgrädde vispas (får du inte tag på kokosgrädde så köp en kokosmjölk (inte light) och ta det översta lagret som är tjockt och gräddigt. Det vattniga kan du ha till smoothies t.ex.) Det är lättast att vispa om den är riktigt, riktigt kall. Den kommer inte att bli lika fast som vanlig vispgrädde, så få inte panik över det.
Blanda sedan ihop allt försiktigt. Sist vänder du ner den vispade äggvitan
Häll upp i en form. Ställ i frysen några timmar. Den blir krämigast och godast om den får stå framme 20-30 min före servering.
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar