Hälsosam kost Del 1
Vad är hälsosam kost och vad ska jag välja?
Men låt oss se....Råden "där ute" är många, jag vet....
Vad är hälsosam kost och vad ska jag välja?
Men låt oss se....Råden "där ute" är många, jag vet....
Om vi funderar lite på hur det var "förr" när man odlade sjäv, hade sina egna djur, inga kemiska eller konstgjorda bekämpningsmedel, naturlig gödsel, ingen snabbmat, naturliga fetter etc.
Idag lever vi helt åt motsatt håll med besprutade grönsaker, konstgödsel, snabbmat för att "vi inte hinner eller orkar", margariner och lättprodukter. Vad gör vi med oss själva?
Om vi tar de besprutade livsmedlen som dessutom även har fått rejäla doser av konstgödsel som även den då blivit kontaminerad av dessa besprutningar (eftersom djuren äter det som är besprutat) så blir det en härlig rundgång av cocktails i kroppen hos både oss och djuren. Vi äter både livsmedlen och djuren. Sug på den karamellen!! Usch!!
Vi har tillåtit att livsmedelsverket har gått in och bestämma att skolbarnen ska serveras margariner i skolorna. Margarin är gjort på konstgjord väg.
Jag lånar bilder från Matfuskets sida för att visa jämförelserna.
Snabbmaten innehåller även dem ofta dessa kemikalier och socker, samt att dom saknar så mycket vitaminer och mineraler.
När vi tar lättprodukter så tar dom bort fetter men tillsätter socker för att det inte ska smaka illa. Du kan se på innehållsförteckningen att lättprodukter oftast innehåller mer kolhydrater än originalprodukten. Sockret ökar risken att dö i hjärtsjukdom. Sockret bryts ner till glukos och fruktos. Fruktosen måste levern omvandla till fett, vilket leder till skadlig blodfettsrubbning. Bland annat blir det onda kolesterolets partiklar mindre och skadar blodkärlen. Socker ger även dålig hy.
När vi tar lättprodukter så tar dom bort fetter men tillsätter socker för att det inte ska smaka illa. Du kan se på innehållsförteckningen att lättprodukter oftast innehåller mer kolhydrater än originalprodukten. Sockret ökar risken att dö i hjärtsjukdom. Sockret bryts ner till glukos och fruktos. Fruktosen måste levern omvandla till fett, vilket leder till skadlig blodfettsrubbning. Bland annat blir det onda kolesterolets partiklar mindre och skadar blodkärlen. Socker ger även dålig hy.
Man blir inte fet av fett, lika lite som man blir grön av grönsaker eller söt av sött.
Ät äkta ekologiska/kravmärkta varor och så lite konstgjorda ämnen i som möjligt. Jag säger som Jamie Oliver; "Om innehållsförteckningen ser ut som en kemilektion så köp inte produkten". Dra ner på kolhydrater (socker) såsom socker i sig, allt för mkt frukt, ris, potatis och mjölmat. Ät mer av grönsaker som växer ovan jord då dessa innehåller mindre socker än de som växer under jord.
![]() |
SMÖR |
Kommentarer
Skicka en kommentar