Fortsätt till huvudinnehåll

Presentation

Hej på er!
Christina heter jag, ligger på dryga 50+ och är hudterapeut sedan -87. Jag är numera bosatt i Östersund sedan 2006 men kommer ursprungligen från Medelpad. 

Yrket som hudterapeut lockade mig redan som en mycket ung. Intresset fick jag troligen från min mor som alltid månade om både sig själv och andra, kroppens hälsa samt sitt eget yttre. Hemma hos oss fanns alltid tillskott av vitaminer och mineraler uppradade till morgonmålet och min mor läste allt hon kom över inom kost, hälsa och hudvård. Därefter vidarebefordrade hon sin kunskap och sitt engagemang till oss nära och kära.

Med detta intresse i blodet sökte jag således in till Elisabethskolan, Akademien för skönhetsvård. 1987 hade jag det efterlängtade diplomet i min hand. Förutom hudterapeututbildningen har jag läst kostkunskap samt kurser i näringslära och viktminskning. Jag har även en universitetsutbildning inom rehabiliteringsvetenskap.

Jag har drivit en salong som egen företagare under många år inom Hud- Fot- och Kroppsvård. Dessutom har jag haft glädjen av att ha arbetat som terapeut för Anette Hellström, numera VD för TerapeutAkademin och E-kursportaler. Våra vägar har återigen mötts och jag jobbar nu som digital assistent där.

Då jag förutom min brinnande kärlek för hudvård, även alltid varit intresserad av kost, vitaminer/mineraler, ekologiska alternativ, forskning och studier, så har jag i mitt arbete som hudterapeut därför valt en holistisk syn. Sambandet mellan kostens betydelse, hudens samt kroppens hälsa går hand i hand. Huden talar till oss om vad som fattas vår kropp. 

För att kunna hjälpa människor med hudproblem, eller med sin hudvård, läggs ett fokus även på produkter, produktval och användningen av dessa. Detta ger en helhetssyn vilket hjälper kroppen och huden till en förbättring och/eller läkning. Egentligen ska man nog kanske vara tacksam över att huden talar om för oss när något är fel. Att komma på och eliminera orsaken till problemet gynnar ju hela kroppens hälsa
 
Genom detta holistiska synsätt blir det en naturlig del att även tänka på de kemikalier vi får i och på oss, samt ett tänk på miljön. Därav blir ekologiska kravprodukter och varor en självklarhet, både i min livsstil samt i mina rekommendationer.
 
Detta arbete och intresse har resulterat i en denna blogg där jag skriver om olika hudproblem, hälsa, samt delar med mig av recept.  Det finns även en sida på Facebook som heter "Kvinna i centrum" som ni är välkomna att titta in på om ni har möjlighet. 
Annars ses vi även här hoppas jag :)
 
Väl mött! /Christina





Värme & Kärlek







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...