Fortsätt till huvudinnehåll

Presentation

Hej på er!
Christina heter jag, ligger på dryga 50+ och är hudterapeut sedan -87. Jag är numera bosatt i Östersund sedan 2006 men kommer ursprungligen från Medelpad. 

Yrket som hudterapeut lockade mig redan som en mycket ung. Intresset fick jag troligen från min mor som alltid månade om både sig själv och andra, kroppens hälsa samt sitt eget yttre. Hemma hos oss fanns alltid tillskott av vitaminer och mineraler uppradade till morgonmålet och min mor läste allt hon kom över inom kost, hälsa och hudvård. Därefter vidarebefordrade hon sin kunskap och sitt engagemang till oss nära och kära.

Med detta intresse i blodet sökte jag således in till Elisabethskolan, Akademien för skönhetsvård. 1987 hade jag det efterlängtade diplomet i min hand. Förutom hudterapeututbildningen har jag läst kostkunskap samt kurser i näringslära och viktminskning. Jag har även en universitetsutbildning inom rehabiliteringsvetenskap.

Jag har drivit en salong som egen företagare under många år inom Hud- Fot- och Kroppsvård. Dessutom har jag haft glädjen av att ha arbetat som terapeut för Anette Hellström, numera VD för TerapeutAkademin och E-kursportaler. Våra vägar har återigen mötts och jag jobbar nu som digital assistent där.

Då jag förutom min brinnande kärlek för hudvård, även alltid varit intresserad av kost, vitaminer/mineraler, ekologiska alternativ, forskning och studier, så har jag i mitt arbete som hudterapeut därför valt en holistisk syn. Sambandet mellan kostens betydelse, hudens samt kroppens hälsa går hand i hand. Huden talar till oss om vad som fattas vår kropp. 

För att kunna hjälpa människor med hudproblem, eller med sin hudvård, läggs ett fokus även på produkter, produktval och användningen av dessa. Detta ger en helhetssyn vilket hjälper kroppen och huden till en förbättring och/eller läkning. Egentligen ska man nog kanske vara tacksam över att huden talar om för oss när något är fel. Att komma på och eliminera orsaken till problemet gynnar ju hela kroppens hälsa
 
Genom detta holistiska synsätt blir det en naturlig del att även tänka på de kemikalier vi får i och på oss, samt ett tänk på miljön. Därav blir ekologiska kravprodukter och varor en självklarhet, både i min livsstil samt i mina rekommendationer.
 
Detta arbete och intresse har resulterat i en denna blogg där jag skriver om olika hudproblem, hälsa, samt delar med mig av recept.  Det finns även en sida på Facebook som heter "Kvinna i centrum" som ni är välkomna att titta in på om ni har möjlighet. 
Annars ses vi även här hoppas jag :)
 
Väl mött! /Christina





Värme & Kärlek







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...