Fortsätt till huvudinnehåll

Presentation

Hej på er!
Christina heter jag, ligger på dryga 50+ och är hudterapeut sedan -87. Jag är numera bosatt i Östersund sedan 2006 men kommer ursprungligen från Medelpad. 

Yrket som hudterapeut lockade mig redan som en mycket ung. Intresset fick jag troligen från min mor som alltid månade om både sig själv och andra, kroppens hälsa samt sitt eget yttre. Hemma hos oss fanns alltid tillskott av vitaminer och mineraler uppradade till morgonmålet och min mor läste allt hon kom över inom kost, hälsa och hudvård. Därefter vidarebefordrade hon sin kunskap och sitt engagemang till oss nära och kära.

Med detta intresse i blodet sökte jag således in till Elisabethskolan, Akademien för skönhetsvård. 1987 hade jag det efterlängtade diplomet i min hand. Förutom hudterapeututbildningen har jag läst kostkunskap samt kurser i näringslära och viktminskning. Jag har även en universitetsutbildning inom rehabiliteringsvetenskap.

Jag har drivit en salong som egen företagare under många år inom Hud- Fot- och Kroppsvård. Dessutom har jag haft glädjen av att ha arbetat som terapeut för Anette Hellström, numera VD för TerapeutAkademin och E-kursportaler. Våra vägar har återigen mötts och jag jobbar nu som digital assistent där.

Då jag förutom min brinnande kärlek för hudvård, även alltid varit intresserad av kost, vitaminer/mineraler, ekologiska alternativ, forskning och studier, så har jag i mitt arbete som hudterapeut därför valt en holistisk syn. Sambandet mellan kostens betydelse, hudens samt kroppens hälsa går hand i hand. Huden talar till oss om vad som fattas vår kropp. 

För att kunna hjälpa människor med hudproblem, eller med sin hudvård, läggs ett fokus även på produkter, produktval och användningen av dessa. Detta ger en helhetssyn vilket hjälper kroppen och huden till en förbättring och/eller läkning. Egentligen ska man nog kanske vara tacksam över att huden talar om för oss när något är fel. Att komma på och eliminera orsaken till problemet gynnar ju hela kroppens hälsa
 
Genom detta holistiska synsätt blir det en naturlig del att även tänka på de kemikalier vi får i och på oss, samt ett tänk på miljön. Därav blir ekologiska kravprodukter och varor en självklarhet, både i min livsstil samt i mina rekommendationer.
 
Detta arbete och intresse har resulterat i en denna blogg där jag skriver om olika hudproblem, hälsa, samt delar med mig av recept.  Det finns även en sida på Facebook som heter "Kvinna i centrum" som ni är välkomna att titta in på om ni har möjlighet. 
Annars ses vi även här hoppas jag :)
 
Väl mött! /Christina





Värme & Kärlek







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att