Nu är det helg igen och nu kan man ha tid att laga den mat man varit sugen på under vardagen, men ej orkat eller hunnit göra. Och det är ju alltid lite lyxigt att fixa ihop lite extra gott som man kan sitta länge och njuta av. Passa på att umgås och prata om veckan och planer för framtiden.
Själv har jag tillagat och frossat på en smaskig pizza. Man kan inte tro att den är vetemjöls- och glutenfri. Den är även så lätt och snabb att göra. Faktiskt tycker jag att den är grymt mycket godare än den vanliga. Perfekt även för dig som äter LCHF och/eller Low Carb. Inspirationen till receptet har jag fått genom Birgitta Höglund och hennes blogg, men som jag har gjort om och vidareutvecklat lite. Fantastiskt mycket gott på den bloggen. Se nedan för receptet på min goda pizza.
Ett tips! Suveränt att göra flera bottnar och ha som wraps eller bröd. Går även att styckfrysa.
Har även hälsat på lite kossor idag. Dom låg där i solen och mådde så gott. Massor av stora ängar att beta på. Småkalvarna diade och käre nån, något så idylliskt! Det var ju en strålande dag vi fick idag. Det har vi ju faktiskt inte varit så bortskämd med här i norr.
Här kommer receptet för en stor plåt:
Glutenfri PIZZA LCHF - Low Carb
8 dl riven halloumiost (motsvarar 2 st a´ 200gr)
½ dl vatten
4 ägg
120 ml pofiber (1dl + 1 msk).
2 msk kokosmjöl. Pofiber och kokosmjöl brukar man kunna hitta bland glutenfria produkter i affären
Rör ihop och låt vila 10 min.
Täck en bakplåtsklädd plåt med smeten. Ta hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzabotten i 225° 10-15 min tills den fått fin gyllene färg.
Lägg på önskad fyllning. Jag tog egengjord tomatsås, riven halloumi, lite annan riven ost, lök, vitlök, rökt kött, kantareller. Skjuts in i ugnen igen och grädda tills osten smält och blivit gyllene. Bearnaise vid sidan om och hemgjord pizzasallad till! Nom-nom-nom....
Smaklig spis! :)
Värme & Kärlek!
Själv har jag tillagat och frossat på en smaskig pizza. Man kan inte tro att den är vetemjöls- och glutenfri. Den är även så lätt och snabb att göra. Faktiskt tycker jag att den är grymt mycket godare än den vanliga. Perfekt även för dig som äter LCHF och/eller Low Carb. Inspirationen till receptet har jag fått genom Birgitta Höglund och hennes blogg, men som jag har gjort om och vidareutvecklat lite. Fantastiskt mycket gott på den bloggen. Se nedan för receptet på min goda pizza.
Ett tips! Suveränt att göra flera bottnar och ha som wraps eller bröd. Går även att styckfrysa.
Här kommer receptet för en stor plåt:
Glutenfri PIZZA LCHF - Low Carb
8 dl riven halloumiost (motsvarar 2 st a´ 200gr)
½ dl vatten
4 ägg
120 ml pofiber (1dl + 1 msk).
2 msk kokosmjöl. Pofiber och kokosmjöl brukar man kunna hitta bland glutenfria produkter i affären
Rör ihop och låt vila 10 min.
Täck en bakplåtsklädd plåt med smeten. Ta hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzabotten i 225° 10-15 min tills den fått fin gyllene färg.
Lägg på önskad fyllning. Jag tog egengjord tomatsås, riven halloumi, lite annan riven ost, lök, vitlök, rökt kött, kantareller. Skjuts in i ugnen igen och grädda tills osten smält och blivit gyllene. Bearnaise vid sidan om och hemgjord pizzasallad till! Nom-nom-nom....
Smaklig spis! :)
Värme & Kärlek!
Tack för vidareutveckling av mitt pizzarecept och länken till min gamla blogg.
SvaraRaderaLycka till med ditt fortsatta skrivande :)
Tack Birgitta! :) :)
Radera