Fortsätt till huvudinnehåll

Glutenfri Pizza LCHF - Low Carb

Nu är det helg igen och nu kan man ha tid att laga den mat man varit sugen på under vardagen, men ej orkat eller hunnit göra. Och det är ju alltid lite lyxigt att fixa ihop lite extra gott som man kan sitta länge och njuta av. Passa på att umgås och prata om veckan och planer för framtiden.
Själv har jag tillagat och frossat på en smaskig pizza. Man kan inte tro att den är vetemjöls- och glutenfri. Den är även så lätt och snabb att göra. Faktiskt tycker jag att den är grymt mycket godare än den vanliga. Perfekt även för dig som äter LCHF och/eller Low Carb. Inspirationen till receptet har jag fått genom Birgitta Höglund och hennes blogg, men som jag har gjort om och vidareutvecklat lite. Fantastiskt mycket gott på den bloggen. Se nedan för receptet på min goda pizza.
Ett tips! Suveränt att göra flera bottnar och ha som wraps eller bröd. Går även att styckfrysa.



Har även hälsat på lite kossor idag. Dom låg där i solen och mådde så gott. Massor av stora ängar att beta på. Småkalvarna diade och käre nån, något så idylliskt! Det var ju en strålande dag vi fick idag. Det har vi ju faktiskt inte varit så bortskämd med här i norr.


Här kommer receptet för en stor plåt:


Glutenfri PIZZA LCHF - Low Carb
8 dl riven halloumiost (motsvarar 2 st a´ 200gr)
½ dl vatten
4 ägg
120 ml pofiber (1dl + 1 msk).
2 msk kokosmjöl. Pofiber och kokosmjöl brukar man kunna hitta bland glutenfria produkter i affären

Rör ihop och låt vila 10 min.
Täck en bakplåtsklädd plåt med smeten. Ta hjälp av en slickepott. Förgrädda pizzabotten  i 225° 10-15 min tills den fått fin gyllene färg.


Lägg på önskad fyllning. Jag tog egengjord tomatsås, riven halloumi, lite annan riven ost, lök, vitlök, rökt kött, kantareller. Skjuts in i ugnen igen och grädda tills osten smält och blivit gyllene. Bearnaise vid sidan om och hemgjord pizzasallad till! Nom-nom-nom....
Smaklig spis! :)



Värme & Kärlek!




Kommentarer

  1. Tack för vidareutveckling av mitt pizzarecept och länken till min gamla blogg.
    Lycka till med ditt fortsatta skrivande :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och