Då var Nationaldagen och Pingsten över. Hade vi haft kvar Annandag Pingst så hade den ju varit i morgon måndag. Men nu är det vanlig arbetsdag. Helgen har bjudit på skön ledighet och god mat. Sol i massor och helt fantastiskt vad apelträdet utanför mig blommar. Man ser knappt stammen.
Sa jag att vi har ätit gott? Fredagen bjöd på tacos. Vet inte när jag åt det senast. Men mums, vad gott det var. Blev även glatt överraskad över att det kommit till så många fina ekologiska alternativ. Dock var den ekologiska salsan en aning för syrlig för min smak, så ett alternativ är nog att låta den puttra ett tag eller smaksätta den med en aning sötma.

Lördagen grillade vi. Som tillbehör gjorde jag en sallad bestående av lite rester från tacobuffén, såsom sallad, gurka, tomater och majs samt att jag tillsatte härligt söt och saftig melon. Dressade upp den med olivolja, vit balsamvinäger och flingsalt.
Krämig vitkålssallad
Jag gjorde även en krämigt god vitkålssallad där jag strimlade färsk vitkål, blandade i crème fraiche, Hellmans majonnäs, en aning hackad röd lök (även den från gårdagens tacos), finhackad chili, (chiliflingor fungerar också bra), hackad röd paprika, rå honung, flingsalt och nymald svartpeppar. Det är även gott att blanda i lite hackad väl avrunnen kapris och hackad saltgurka.
Ät denna sallad samma dag du gör den, annars drar saltet ur vätskan ur vitkålen och den blir vattnig när den stått för länge.
Sötpotatisstrips
Istället för potatis så gjorde jag sötpotatisstrips. Jag skalade och skar sötpotatis till strips. Ta inte för stor mängd i formen. Dom ska ligga separerade, annars blir dom inte knapriga på ytan. Ringlade över en lite olivolja och lite chiliflingor. In i ugnen 225* C i ca 20 min. Sista minuterna kan du öka värmen så att dom får fin färg och blir knapriga på ytan . Rör om någon gång. Smaksätt sedan med flingsalt. Prova - det är så fantastiskt gott!!
Receptet på min jättegoda marinad finns här
Sa jag att vi har ätit gott? Fredagen bjöd på tacos. Vet inte när jag åt det senast. Men mums, vad gott det var. Blev även glatt överraskad över att det kommit till så många fina ekologiska alternativ. Dock var den ekologiska salsan en aning för syrlig för min smak, så ett alternativ är nog att låta den puttra ett tag eller smaksätta den med en aning sötma.

Lördagen grillade vi. Som tillbehör gjorde jag en sallad bestående av lite rester från tacobuffén, såsom sallad, gurka, tomater och majs samt att jag tillsatte härligt söt och saftig melon. Dressade upp den med olivolja, vit balsamvinäger och flingsalt.
Krämig vitkålssallad
Jag gjorde även en krämigt god vitkålssallad där jag strimlade färsk vitkål, blandade i crème fraiche, Hellmans majonnäs, en aning hackad röd lök (även den från gårdagens tacos), finhackad chili, (chiliflingor fungerar också bra), hackad röd paprika, rå honung, flingsalt och nymald svartpeppar. Det är även gott att blanda i lite hackad väl avrunnen kapris och hackad saltgurka.
Ät denna sallad samma dag du gör den, annars drar saltet ur vätskan ur vitkålen och den blir vattnig när den stått för länge.
Sötpotatisstrips
Istället för potatis så gjorde jag sötpotatisstrips. Jag skalade och skar sötpotatis till strips. Ta inte för stor mängd i formen. Dom ska ligga separerade, annars blir dom inte knapriga på ytan. Ringlade över en lite olivolja och lite chiliflingor. In i ugnen 225* C i ca 20 min. Sista minuterna kan du öka värmen så att dom får fin färg och blir knapriga på ytan . Rör om någon gång. Smaksätt sedan med flingsalt. Prova - det är så fantastiskt gott!!
Receptet på min jättegoda marinad finns här
Kommentarer
Skicka en kommentar