Ja då var det dags för ett recept! :)
Denna köttgryta är en riktig bjudrätt och dubblar du den, så finns det ju massor att frysa in och ta fram när orken och inspirationen tryter. Jag rekommenderar att du väljer så många ekologiska råvaror som möjligt. Skillnaden i smak är nämligen stor. Och så vill man ju att naturen och djuren mår bra. Inte sant? Och på köpet mår vi också bättre och slipper stoppa i oss en massa bekämpningsmedel som blir som en enda kemikaliecocktail i kroppen. Våga ställa krav i affären så att dom tar in mer ekologiskt. Ofta skiljer det faktiskt inte så mycket i pris. Får du tag på gräsbeteskött så är ju det fantastiskt. Då får du i dig nyttiga omega 3 också.
ITALIENSK MUSTIG KÖTTGRYTA 4 PORT
Denna köttgryta är en riktig bjudrätt och dubblar du den, så finns det ju massor att frysa in och ta fram när orken och inspirationen tryter. Jag rekommenderar att du väljer så många ekologiska råvaror som möjligt. Skillnaden i smak är nämligen stor. Och så vill man ju att naturen och djuren mår bra. Inte sant? Och på köpet mår vi också bättre och slipper stoppa i oss en massa bekämpningsmedel som blir som en enda kemikaliecocktail i kroppen. Våga ställa krav i affären så att dom tar in mer ekologiskt. Ofta skiljer det faktiskt inte så mycket i pris. Får du tag på gräsbeteskött så är ju det fantastiskt. Då får du i dig nyttiga omega 3 också.
ITALIENSK MUSTIG KÖTTGRYTA 4 PORT
|
GÖR SÅ HÄR
- 1. putsa köttet och skär i bitar. Bryn lite i taget i en stekpanna och för över i en varm gryta (gärna gjutjärn) allt eftersom.
- 2. Fräs baconet och sidfläsket och lägg i grytan.
- 3. Stek lök och vitlök mjuk. för över i grytan.
- 4. Blanda i tomatpurén i grytan och låt den fräsa med en stund och häll därefter på vinet, krossade tomaterna och vattnet.
- 5. Lägg i svampen, lagerblad, buljong, fond, soya och workestershiresause samt torkad timjan och nymalen svartpeppar.
- 6. Låt puttra i minst 2,5 timmar. Späd ev med mer vatten.
- 7. Tillsätt morot, selleri, palsternacka samt salsiccian och låt puttra 25 min till.
- 8. Blanda i paprikan och låt puttra ytterligare 5 min Smaka av med ev salt och mer peppar. Toppa med färsk timjan
Serveringsförslag: Servera gärna med potatis-jordärtkocksmos. Dock ej om du äter LCHF då föreslår jag en fräsch sallad.
Dryckestips: Rött gott ekologiskt vin
Kommentarer
Skicka en kommentar