Fortsätt till huvudinnehåll

Fräsch somrig kycklingsallad

Idag kände vi för en fräsch sallad. Melon är faktiskt en riktig höjdare i sådana rätter. Den här salladen blir både saftig, fräsch med en liten fin hetta av curry. Den här rättten åts under ständiga tillrop om hur gott det var :) Smaklig måltid! :)


Fräsch somrig kycklingsallad



Ingredienser (3 - 4 portioner.)

400 gramKycklingfiléer
0,5 stsalladshuvud
1 påseekologisk blandsallad
0,25 ströd lök
5 cmpurjolök
1 stgaliamelon eller cantaloupe
1 paketbacon
1 nävepumpakärnor
0,5-1 tskcurry 
1 tskpaprikapulver
0,5 tskTrocomare örtsalt
0,5 tskvitlökspulver
2 tskekologisk virgin kokosolja
2 stsmör, eller mer om det behövs

Currydressing

3 dlgräddfil
2 dlcreme fraiche
4 mskmajonäs
1 klyftapressad vitlök
2-3 mskcurry
0,5 strivet äpple







Gör så här

  1. Dela kycklingen och baconet i lagom stora bitar.
  2. Krydda dem med alla kryddor och blanda så att kryddorna kommer runt om köttet.
  3. Stek dem genomstekta och gyllenbruna i kokosolja och smör. Lägg åt sidan för att svalna under tiden du gör själva salladen.
  4. Skär salladshuvudet i bitar och blanda med den andra salladen i en skål.
  5. Tillsätt Finhackad rödlök och purjolök
  6. Ta hjälp av en sked och gröp ur melonen i ganska stora bitar. Låt gärna saften från melonen vara med.
  7. Blanda ner den stekta kycklingen med fettet som blivit kvar från stekningen. Det ger en extra krydda till salladen.
  8. Tillsätt pumpakärnorna och blanda runt alltihop.
  9. Servera med en god currydressing. 

Se fler recept från rode på kokaihop.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...