Idag kände vi för en fräsch sallad. Melon är faktiskt en riktig höjdare i sådana rätter. Den här salladen blir både saftig, fräsch med en liten fin hetta av curry. Den här rättten åts under ständiga tillrop om hur gott det var :) Smaklig måltid! :)
Fräsch somrig kycklingsallad
Ingredienser (3 - 4 portioner.)
| Kycklingfiléer | |
| salladshuvud | |
| ekologisk blandsallad | |
| röd lök | |
| purjolök | |
| galiamelon eller cantaloupe | |
| bacon | |
| pumpakärnor | |
| curry | |
| paprikapulver | |
| Trocomare örtsalt | |
| vitlökspulver | |
| ekologisk virgin kokosolja | |
| smör, eller mer om det behövs | |
Currydressing | |
| gräddfil | |
| creme fraiche | |
| majonäs | |
| pressad vitlök | |
| curry | |
| rivet äpple | |
Gör så här
- Dela kycklingen och baconet i lagom stora bitar.
- Krydda dem med alla kryddor och blanda så att kryddorna kommer runt om köttet.
- Stek dem genomstekta och gyllenbruna i kokosolja och smör. Lägg åt sidan för att svalna under tiden du gör själva salladen.
- Skär salladshuvudet i bitar och blanda med den andra salladen i en skål.
- Tillsätt Finhackad rödlök och purjolök
- Ta hjälp av en sked och gröp ur melonen i ganska stora bitar. Låt gärna saften från melonen vara med.
- Blanda ner den stekta kycklingen med fettet som blivit kvar från stekningen. Det ger en extra krydda till salladen.
- Tillsätt pumpakärnorna och blanda runt alltihop.
- Servera med en god currydressing.

Kommentarer
Skicka en kommentar