Fortsätt till huvudinnehåll

Surströmmingsskiva

Jag måste få säga att sommaren är fantastisk, trots att det just nu blåser så att det blir strömlöst mellan varven. Det är en riktigt nordliga stormvindar som sliter i träden. Hade tänkt gå ut och klippa gräsmattan, men vet inte....jag är ju så frusen av mig. Men å andra sidan så blir man ju varm i kläderna då. Ska försöka överlägga med mig själv om en stund.
Det har i alla fall varit härliga dagar. Vi tog båten ut till ett café där dom bjöd på nykokt kaffe som dom kokar över öppen eld och även säljer hembakade tillbehör


Hur mysigt var inte det???? :)
Igår blev vi bortbjudna på surströmmingsskiva. Tror det måste ha varit 2 år sedan jag åt det senast och OJ så gott det var och som jag längtat. Då struntade jag i allt vad gluten och allt hette och åt surströmming, nypotatis, tomater gräddfil och lök på tunnbröd. Självklart messmör och öl till alltihop. Jordgubbsglass och färska jordgubbar på det, satt som en smäck och jag satt bara och jäste efteråt. Jisses!!!
Inte bra det där med gluten. Vet du att bara ett uns av det sitter kvar i kroppen upp till 6 månader. Jaa suck. Vi är ju liksom inte skapta för att äta spannmål. Men jag kommer inte ångra detta lilla snedsprång då jag vet att jag kommer att hålla mig till bra hälsosam föda för min kropp resten av tiden. Detta var ett medvetet val jag gjorde och jag får stå mitt kast. Blir det surströmming igen så blir det tillsammans med fröknäcke. Då tänker jag vara beredd.

Om jag inte ids eller har möjlighet att baka det själv så finns Birgitta Höglunds fröknäcke att köpa. Huså frökex heter det. Ganska dyrt är det, men är det fest så.... Men blir gott när man bakar det också. Otroligt sprött och jättegott.

Värme & Kärlek


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...